fbpx Εκδήλωση «Το σχετίζεσθαι εν μέσω πανδημίας» 2-4 Απριλίου 2021
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 31 Μαρτίου, 2021 - 13:41
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ»

Εκδήλωση «Το σχετίζεσθαι εν μέσω πανδημίας» 2-4 Απριλίου 2021

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πανδημία
Πρόσωπον Γίγνεσθαι

Online Εαρινή Ομάδα Συνάντησης με τίτλο

Η «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», διεθνής Εταιρεία με πλήρη επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Ε.Α.Π.Π.Π.Π.ΝΑ.Ε.), διοργανώνει online Εαρινή Ομάδα Συνάντησης με τίτλο «Το σχετίζεσθαι εν μέσω πανδημίας» 2/4/21 - 4/4/21. Η εκδήλωση διοργανώνεται στα ευρύτερα πλαίσια των εορτασμών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Εν μέσω της πανδημίας που συγκλονίζει την ανθρωπότητα, όπου η σημασία της σχέσης δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα σε αυτή την ομάδα συνάντησης να έρθουν ξανά σε επαφή με τον εαυτό και τους Άλλους. Έτσι ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε μπορεί να συμμετέχει στις τριήμερες εκδηλώσεις που απαρτίζονται από 5 Βιωματικά εργαστήρια. Η Εαρινή Ομάδα συνάντησης αποτελεί ένα συνδυασμό Βιωματικής Εμπειρίας και Εκπαιδευτικού σεμιναρίου, με βάση τις αρχές και το πνεύμα της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης και συνιστά ευκαιρία για ανατροφοδότηση εν μέσω μιας μακράς περιόδου ραγδαίων αλλαγών, απωλειών και προκλήσεων.

Βρείτε εδώ την Αίτηση και περισσότερες πληροφορίες για τις Εκδηλώσεις:

  1. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe13TuHpWHnL7qOfumG-eR05KeT2lKZ1N9H5_Djb8O8JzOTYA/viewform
  2. https://a4pca-ccpt-see.weebly.com/
  3. Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Πρόσωπον Γίγνεσθαι

Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία:

-Έδρα της εταιρείας είναι η Αλεξανδρούπολη.

-Η Εταιρεία έχει τη νομική μορφή σωματείου, αστικού µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σύμφωνα µε τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
 

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Αμαλία Ρέλλου Παναγιώτης Αθανασόπουλος Τηλ.: 2551083782

Τηλ: 6977581111 Τηλ: 6974179606 Email: a4pcaccptsee@gmail.com
 

Η εκδήλωση και η εταιρεία αναλυτικά:

Η «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», διεθνής Εταιρεία με πλήρη επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Ε.Α.Π.Π.Π.Π.ΝΑ.Ε.), είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Τα μέλη της- Επαγγελματίες Σύμβουλοι Ψυχικής Υγείας, διοργανώνουν online Εαρινή Ομάδα Συνάντησης με θέμα "Το σχετίζεσθαι εν μέσω πανδημίας" 2/4/21 - 4/4/21. Η εκδήλωση διοργανώνεται στα πλαίσια των ευρύτερων εορτασμών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Συγκεκριμένα, τα μέλη – Προσωποκεντρικοί Θεραπευτές της "Πρόσωπον Γίγνεσθαι" ετοίμασαν ένα πλήρες πρόγραμμα για το τριήμερο των εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει 5 Online βιωματικά Εργαστήρια στα ελληνικά, στα οποία μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, συμπληρώνοντας την online αίτηση. Πρόκειται για ένα συνδυασμό Βιωματικής εμπειρίας και Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου.

Εν μέσω της πανδημίας που συγκλονίζει την ανθρωπότητα, όπου η σημασία της σχέσης δοκιμάζεται σε κάθε επίπεδο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα σε αυτή την ομάδα συνάντησης να έρθουν ξανά σε επαφή με τον εαυτό και τους Άλλους μέσα από τις θεματικές του τριημέρου. Θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την έννοια της ενσυναίσθησης ως διαφορετικού τρόπου επικοινωνίας. Επίσης να δοκιμάσουν να αναγνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τους φόβους που ξύπνησε η πανδημία, να αναγνωρίσουν τις απώλειες που βίωσαν και βιώνουν λόγω της πανδημίας. Θα έχουν επιπλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν την Παιδοκεντρική Playtherapy και τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού και να αναλογιστούν πόσο τους έχει επηρρεάσει εν γένει η πανδημία στη ζωή και στις σχέσεις τους.

Η Εαρινή Ομάδα Συνάντησης αποτελεί προπομπό της Θερινής Ομάδας Συνάντησης και κεντρικής εκδήλωσης της Εταιρίας μας, η οποία έχει θέμα «Το σχετίζεσθαι στον απόηχο της πανδημίας» και θα πραγματοποιηθεί 9-14 Ιουλίου στη Σαμοθράκη. Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να συμμετέχουν τόσο αγγλόφωνοι όσο και ελληνόφωνοι ενδιαφερόμενοι. Απευθύνεται ειδικά σε όσους εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν με ομάδες ανθρώπων (δασκάλους, εμψυχωτές, προϊσταμένους, κοινωνικούς λειτουργούς, προέδρους συλλόγων, φοιτητές και επαγγελματίες ανθρωπιστικών & κοινωνικών επιστημών κτλ.), αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η Προσωποκεντρική Προσέγγιση προτείνει μια στάση ζωής κι έναν διαφορετικό τρόπο σχετίζεσθαι, που βασίζεται στις αρχές της ενσυναίσθησης, της άνευ όρων αποδοχής και της αυθεντικότητας. Οι συμμετέχοντες στις Ομάδες συνάντησης θα έχουν έτσι την ευκαιρία για ψυχική ανατροφοδότηση, μετά από μια μακρά περίοδο ραγδαίων αλλαγών, απωλειών και κοινωνικής απομόνωσης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;