fbpx μικροΚΟΜΟΤΙΝΑΪΙΚΑ | Xronos.gr
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το μαλακό υπογάστριο του κάθε διεστραμμένου ψυχοσωματικά και συναισθηματικά, με τα προσόντα που ορίζουν τα βιογραφικά δήθεν των αξιοκρατικών τους επιλογών, δεν μπορεί να γίνεται.
Κάποιοι κατορθώνουν   μέσω του συστήματος να παίρνουν σημαντικές θέσεις, να τις εκμεταλλεύονται για τις πνευματικές τους ονειρώξεις και να ασκούν κάθε μορφής βία σε πρόσωπα,  εκμεταλλευόμενοι  την εξουσία που διαθέτουν.
Και τώρα κάποιοι  ανακάλυψαν πάλι την Αμερική και έπεσαν από τα σύννεφα. Ελάχιστη σημασία όμως τώρα έχει ποια κυβέρνηση, ποιος υπουργός και με ποιες αδιαφανείς, η διαφανείς διαδικασίες επιλέγονται  αυτά τα άτομα.
Γιατί δυστυχώς το σύστημα αξιολόγησης δεν λαμβάνει υπόψη του φήμες,  περιρρέουσα ατμόσφαιρα,  ψυχιατρικές εξετάσεις, η  την άποψη της κοινωνίας,  που πολλές φορές γνωρίζει περισσότερα και από τους πολιτικούς.
Κρίνει με βάση πτυχία,  τα τυπικά προσόντα, επιβραβεύει κολλητούς, ελέγχοντας μόνο  αν υπάρχουν ήδη ποινικά παραπτώματα. Οφείλουν όμως να έχουν,   κάθε κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός,   ισχυρά αντανακλαστικά και να τιμωρούν  έγκαιρα.
Αρρωστημένα και επικίνδυνα άτομα,  που κάνουν κατάχρηση εξουσίας των αρμοδιοτήτων τους,  εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους,  από τη στιγμή που αντιλαμβάνονται οτιδήποτε επιλήψιμο.
Το ανούσιο όμως  πολιτικό παιχνίδι  εντυπώσεων και καταλογισμού ευθυνών,  με fake news,  ή στοχοποίηση όσων έστω  φωτογραφήθηκαν με πρόσωπα που τώρα διώκονται,   οδηγούν σε επικίνδυνους ατραπούς ανθρωποφαγίας.
Το ζήτημα είναι να επέμβει άμεσα η δικαιοσύνη και όχι με πολιτικές οχλήσεις, για να τιμωρηθούν  καλλιτέχνες,  πρόεδροι,  σημαίνοντα  πρόσωπα που πρώτοι  έπρεπε να διδάσκουν ήθος.
--------
Δεν το ήξεραν τόσα χρόνια θα ρωτήσουν πολλοί;  Δεν άκουσαν τίποτα; Εθελοτυφλούν όλοι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και δεν άκουσαν  καταγγελίες,  διαμαρτυρίες,  ή κυριαρχούσε η  συναδελφική αλληλεγγύη;
Και άλλοι με τη λογική του ωχαδερφισμού,  για να μην μπλεχτούν και βρουν τον μπελά τους,  γιατί προέτασσαν ως άλλοθι αδράνειας,  την έλλειψη ατράνταχτων αποδείξεων. Κάποιοι προτιμούσαν τη σιωπή από προσωπικά συμφέροντα.
Ποινικά κολάσιμο το αδίκημα όμως της παιδεραστίας,  της σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους διαστροφής και ας τιμωρηθούν πάραυτα για να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Και αν στοχοποιούνται  πρώην και πρωθυπουργοί ως υποστηρικτές τέτοιων προσώπων,  επειδή έτυχε να βρεθούν σε μία παράσταση και να φωτογραφηθούν μαζί τους, τότε έχουν και άλλοι ευθύνη.
Φταίνε και πολλοί Έλληνες που παρακολουθούσαν σήριαλ και παραστάσεις των εν λόγω κυρίων; Σαφώς και όχι.  Ευθύνες όμως δεν υπάρχουν στον καθένα που εθελοτυφλεί και δεν καταγγέλλει πολλά παρόμοια τέτοιου είδους φαινόμενα να υπάρχουν και στις μικρές κοινωνίες; 
Λίγα γίνονται στα συγγενικά περιβάλλοντα,  στη γειτονιά,  στην  πολυκατοικία ακόμα, που πολλοί τα βλέπουν, τα γνωρίζουν αλλά δεν καταγγέλλουν φοβούμενοι για οποιεσδήποτε συνέπειες; 
Να παραιτηθεί η υπουργός που τον επέλεξε. Να τιμωρηθούν  οι βιαστές. Αλλά αν δεν αντιδράσουμε όλοι και όχι μόνο για ένα πρωτοκλασάτο πρόσωπο,  τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει. Θα φύγουν αυτοί,  θα ξεχαστούν πολλά και θα έρθουν άλλοι να κάνουν τα ίδια.
 ----------
Διπλωματική η απάντηση του υπουργού  Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη  Μηταράκη, στο βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αναστάσιο  Δημοσχάκη, για το  αίτημα του να παραμείνει το Γραφείο Ασύλου στην Αλεξανδρούπολη και να μη μεταφερθεί στην Καβάλα.
Του βγήκε από δεξιά δηλαδή εν ολίγοις,  αν μεταφράσουμε  το σκεπτικό της απόφασης. Και προφανώς προσπαθεί να πάρει τη ρεβάνς των εντυπώσεων, έναντι των αντιδράσεων των βουλευτών της ΝΔ για το ΚΥΤ Φυλακίου.
Αναφέρει λοιπόν στην απάντηση του, ότι  ναι θα μεταφερθεί   το γραφείο ασύλου στην Καβάλα, αφού εκεί λειτουργεί δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και θα έχει αντικείμενο δράσης.
Και εξάλλου το υπουργείο προσπαθεί να αποσυνδέσει τον ακριτικό νομό Έβρου από τη μεταναστευτική κρίση, όπως είναι η επιθυμία της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτών.
Και με την ενέργεια αυτή περιορίζει και την παρουσία του στο νομό. Δεν μας θέλετε,  φεύγουμε λέει ο υπουργός. Χωρίς να ξεκαθαρίζει όμως τι θα γίνει με το ΚΥΤ Φυλακίου. 
Γιατί με μια τέτοια απάντηση, αντιλαμβάνεται βέβαια ότι,  ούτε και η επέκταση του ΚΥΤ  πρέπει να γίνει. Οξύμωρο όμως υπάρχει και στη στάση των βουλευτών.
Όταν αντιδρούν για τη δομή στο βόρειο Έβρο, τι γκρινιάζουν για το Γραφείο Ασύλου που θα μεταναστεύσει στην Καβάλα; Επειδή θέλουν να κρατηθεί για να μείνουν και θέσεις εργασίας στην περιοχή; 
Η πιέζονται από αρκετούς εργαζόμενους στο γραφείο συμπολίτες τους, που διαμένουν εκεί με τις οικογένειες τους και τώρα πρέπει να αλλάξουν τόπο διαμονής με όλα τα συνεπακόλουθα;
Δεν συνάδουν λοιπόν τέτοιες λογικές και χρειάζονται ξεκαθάρισμα. Αν μπορεί ο υπουργός να μεταφέρει το Γραφείο Ασύλου, ας μεταφέρει και τους μετανάστες απευθείας στην Καβάλα.
Και οι βουλευτές δεν μπορούν αν ζητούν να ακυρωθεί ο σχεδιασμός για το ΚΥΤ από τη μία και από την άλλη να θέλουν να κρατηθεί το γραφείο στον Έβρο, για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων.
 --------
Γνωστό είναι ότι η βιομηχανία ζάχαρης αντιμετωπίζει τα δικά της επιχειρηματικά και οικονομικά προβλήματα και  αυτό βέβαια αποτυπώνεται και στο κλείσιμο εργοστασίων,  όπως αυτό της Ορεστιάδας,  που εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί.  
Έρχεται όμως η πρόταση του ΤΕΕ Θράκης  προς  τη Διακομματική Επιτροπή και γίνεται επερώτηση στη βουλή από την  Ελληνική Λύση, για να μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής βιοαιθανόλης.
Μπορεί να ακούγεται σαν ιδέα καλή, αλλά γνωρίζουν όλοι ότι με τις τιμές που υπάρχουν στα καύσιμα, τον ανταγωνισμό, αν ευοδωθεί ο σχεδιασμός αυτός, θα δημιουργηθεί μια επιχείρηση  μάλλον θνησιγενής.
Παρόλο που υπάρχει η  συμβατική υποχρέωση για  βιοκαύσιμα από την πλευρά της ΕΕ, θα επαναληφθεί μάλλον το σενάριο που προσπάθησαν  παλαιότερα να γλιτώσουν από το λουκέτο και το αντίστοιχο εργοστάσιο στην Ξάνθη.
Μέχρι και ενεργειακά φυτά τότε έσπειραν οι αγρότες της περιφέρειας, που δεν έγιναν ποτέ βιοαιθανόλη. Τους έμειναν οι επιδοτήσεις από το πρόγραμμα και πολλά από αυτά ως παραγωγή πήγαν στη χωματερή.
Θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσουν  οι περισσότεροι,  ότι αν είναι να λειτουργήσουν τέτοια εργοστάσια αυτό δεν μπορεί να γίνει με συνδικαλιστικό πνεύμα,  αλλά μόνο με κανόνες της αγοράς, σε σωστή επιχειρηματική βάση.
Για να  μπορούν να αντέξουν στον  ανταγωνισμό, παράγοντας προϊόντα που το κόστος παραγωγής δεν θα είναι μεγαλύτερο από το κόστος πώλησης. Και να ζητούν συνέχεια  οικονομικές ενέσεις  στήριξης από την πολιτεία.
Γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγηθούν γρήγορα σε κλείσιμο.   Τέτοιους πειραματισμούς τους έχουμε πληρώσει κατά κόρον με πολλές συνεταιριστικές βιομηχανίες. Ας μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη.

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2021 - 09:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης