fbpx μικροΚΟΜΟΤΗΝΑΙΪΚΑ | Xronos.gr
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Θέατρο του παραλόγου θυμίζει πάλι η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις οσμές των σκανδάλων και των ηχογραφημένων συνομιλιών,  δίνοντας άλλοθι στη ΝΔ, να πάρει τη ρεβάνς από το Σύριζα για το σκάνδαλο NOVARTIS.
Προσφιλές πεδίο οι ανούσιοι καυγάδες στα τηλεπαράθυρα και ο  πόλεμος των ανακοινώσεων, από  πρωτοκλασάτους υπουργούς πρώην και νυν, που βοηθάει να ξεφεύγουν από τα δύσκολα και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Αφιερώνουν εργατοώρες για αυτό,  θαρρείς  και δεν  γνωρίζουν οι πολίτες,  ότι όλοι σχεδόν οι  πολιτικοί  έχουν διαύλους επικοινωνίας με μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το ζήτημα όμως είναι ότι κάποιοι δεν προστατεύονται.  Και το πιο λογικό συμπέρασμα που βγαίνει  είναι ότι μάλλον  υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους.
Μέχρι φυσικά να χαλάσει η φιλία και η συνεργασία, η να συνδεθούν οι επιχειρηματίες με άλλα συμφέροντα  και τότε ο ένας καρφώνει τον άλλον.  
Τα θέματα αυτά όμως προφανώς πρέπει να τα επιλύσει η δικαιοσύνη, αν υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις και    δεν χρειάζεται να αφιερώνουν  τόσο χρόνο οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί.
Που θα έπρεπε να ασχολούνται με θέματα ανάπτυξης,  επιχειρηματικότητας,  ανεργίας και καθημερινότητας. Αντί να χαλούν φαιά ουσία σε χαμηλού τύπου αντιπαραθέσεις, σκάνδαλα, που δεν γεμίζουν τα κρατικά ταμεία.
Πόσοι πλήρωσαν για αυτά χρόνια τώρα, έδωσαν πίσω χρήματα, πέραν του πολιτικού κόστους; Με τους πολίτες όμως και τους επιχειρηματίες να βλέπουν με λύπη ότι τα προβλήματά τους μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Ενώ οι πολιτικοί στα τηλεπαράθυρα προσπαθούν να λύσουν δήθεν τα σπουδαία. Παλεύουν για την τάξη και ηθική, κατηγορώντας οι μεν τους δε,   με ύβρεις.
Μάλλον στην παρούσα φάση δε συγκινούν κανέναν όλα αυτά, ούτε και σαν μεσημεριανάδικο ξεκατίνιασμα, αλλά μόνο θυμό προκαλούν και απέχθεια.
----------
Τελικά εν μέσω της μάχης κατά του κορωνοϊού στο δήμο Ιάσμου και το  αέναο τρέξιμο του δημάρχου,  δόθηκε  η απάντηση στην πρόταση του στον πρώην δήμαρχο Σταύρο Καζάκη, να αναλάβει τη θέση του γενικού γραμματέα.
Και η απάντηση όπως είχαμε προδιαγράψει και σε προηγούμενα σχόλια μας,  ήταν όχι,  για προσωπικούς λόγους,  όπως είθισται πάντα να προβάλλεται κυρίως ως επιχείρημα.
Το τι θα πράξει από δω και πέρα ο Μουμίν Οντέρ και αν είχε εναλλακτική πρόταση, είναι άγνωστο βέβαια. Αφού η πρόταση αυτή είχε τα περισσότερα πλεονεκτήματα.
Ξεκάθαρα προσπαθούσε ώστε τη θέση αυτή να την αναλάβει,  ένας χριστιανός από τον Ίασμο με πείρα και γνώσεις,  ώστε να διευρυνθεί η επιρροή του στο χριστιανικό πληθυσμό.
Αλλά προφανώς στην παρούσα φάση και με όλα αυτά τα οποία διαμείφθηκαν, καθώς και το βαρύ κλίμα που υπάρχει στα δημοτικά συμβούλια, δύσκολα θα ευοδωθεί ένα τέτοιο σχέδιο.
Το πιο πιθανό είναι να πάει σε μια πιο βολική λύση και σε ανθρώπους που μάλλον δύσκολα θα του αρνηθούν μια τέτοια θέση. 
----------
Το σύστημα είναι ένοχο όπως έλεγε και το σχετικό τραγούδι,  αφού ενώ ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για τους 300.000 εργαζόμενους και ανέργους για τον κοινωνικό τουρισμό, προμηνύονται λάθη και αποκλεισμοί.
Όπως μας πληροφόρησαν οι πρώτοι που έκαναν την κρούση  σε τοπικές υπηρεσίες, απεδείχθη ότι το σύστημα  βρίθει λαθών. Και μας  διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία, να πηγαίνουν από τον Άννα στον Καϊάφα.
Ειδικά οι αγρότες που τους πετάει έξω το σύστημα, αφού έπεσαν στην περίοδο αλλαγών, με την κατάργηση των ανταποκριτών του ΟΓΑ και την εξυπηρέτηση τους πλέον από τον ΕΦΚΑ αγροτών.
Πολλούς τους πετάει το σύστημα απέξω, ως μη δικαιούχους, αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να δικαιωθούν, ούτε να αντιληφθούν για ποιο λόγο γίνεται αυτό.
Ακόμα και οι ημερομηνίες είναι πιεστικές αφού ουσιαστικά μέχρι 2 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα αιτήσεων. Πάνω στις αλλαγές δηλαδή. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις μας ρωτούν εύλογα; 
Θα υπάρξει καμία νέα παράταση, ώστε να προλάβουν να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις που θα τους δείξει το σύστημα; Ακόμα και διαδικτυακά;
Έχουν γνώση αυτών των αλλαγών για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ,  που είναι πολλοί είναι από την περιοχή μας και  ενδεχομένως θα βγουν εκτός των από προγράμματα κοινωνικού τουρισμού;
----------
Είμαστε έτοιμοι  σε διάλογο για όλα με την Ελλάδα,  ανακοίνωσε ο πονηρός ΥΠΕΞ της Τουρκίας, προσπαθώντας να αποδείξει ότι η χώρα του συνδιαλέγεται,  συζητά και προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα.
Τι εννοεί όμως λέγοντας είμαστε έτοιμοι; Ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι  τα νησιά μας  δεν έχουν ΑΟΖ,  ότι το Καστελόριζο εξαιρείται και να θεωρούμε δεδομένο το τουρκολυβικό σύμφωνο; 
Ίσως και πολλά άλλα που  είναι έτοιμος να θέσεις στο τραπέζι του διαλόγου, ακόμα και τα θέματα της μειονότητας στην Θράκη, όπως τα αντιλαμβάνονται; 
Προφανώς και δεν μπορεί να γίνει διάλογος σε μια τέτοια βάση και η επικοινωνία που σταμάτησε, οφείλεται στην προκλητικότητα της Τουρκίας και τα βρώμικα διπλωματικά της κόλπα.
Προκαλεί συνεχώς,  ακόμα και με το μεταναστευτικό, δεν  σέβεται συμφωνίες,  αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και λειτουργεί μονομερώς  προβάλλοντας πάντοτε την ισχύ των όπλων της.
Αναμειγνύεται στα εσωτερικά ξένων κρατών, με πολεμικές επιχειρήσεις,  Λιβύη,  Συρία και Ιράκ και θέλει προσχηματικό διάλογο, για νομιμοποιήσει με τον τρόπο αυτό όλες τις παρανομίες της.
Και τον επιθυμεί διακαώς τώρα, που διακρίνει μια διεύρυνση   σε ένα αρνητικό κλίμα από πολλούς, ακόμα και από ευκαιριακούς συμμάχους της.
Πολλά δεν τις βγαίνουν μακροπρόθεσμα, παρόλο που δείχνει ότι κερδίζει στα σημεία. Τι διάλογο να κάνεις με αυτούς που κουνούν το δάχτυλο και απειλούν όσους σταματήσουν τα γεωτρύπανα τους, ακόμα και σε ξένα οικόπεδα;
Και τι  απάντηση να δώσει κανείς στο δήθεν φιλεύσπλαχνο τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών που δηλώνει ότι το ελληνικό λιμενικό  πυροβολεί μετανάστες; 
Πόσο δε μάλλον να πρέπει να αναλύσεις σοβαρά το επιχείρημα ότι η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί. Αν πει κάποιος όμως ότι  το τέμενος Βαγιαζήτ είναι εκκλησία, θα σήκωνε πλήθος αντιδράσεων, από  αυτούς που αποσιωπούν τα παράλογα.
 

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2020 - 10:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης