fbpx μικροΚΟΜΟΤΗΝΑΙΪΚΑ | Xronos.gr
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Προλειαίνουν το έδαφος για να διαχειριστούν το τέλος του αποθέματος της αντιπολιτευτικής υπομονής  στο Σύριζα, ώστε να περάσουν  στην αντεπίθεση,  με διευρυμένη παροχολογία.
Ανακοίνωσαν  δηλαδή πρόγραμμα τύπου Θεσσαλονίκης, προσφέροντας τα «διπλά» ποσά στήριξης και μέτρων, έναντι της ΝΔ.
Θαρρείς και  είναι εφικτό αυτή την ώρα, γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος, ή τι θα σημάνει η επόμενη ημέρα. Το έργο της προετοιμασίας τον έχουν αναλάβει ήδη τα γνωστά φίλια ΜΜΕ  για το κόμμα τους.
Αλλά  και άλλες συριζαίικες γραφίδες,  σε εθνικό, ακόμα  και σε τοπικό επίπεδο, με τις νομαρχιακές οργανώσεις, που εκφράζουν ήδη την δυσαρέσκειά τους και  στην καθημερινή ενημέρωση Τσιόδρα-Χαρδαλιά.
Οι μόνιμοι γκρινιάρηδες πάντα σε δύσκολες καταστάσεις. Που αντί να βάλουν πλάτη στον κοινό σκοπό, προσπαθούν να προσδιορίσουν το δικό τους πολιτικό μέλλον.
Θυμίζουν εν ολίγοις τη στάση αυτών που όταν  καίγεται ένα σπίτι, αντί να συμβάλλουν στην όλη προσπάθεια όπως πράττει  και η ηγεσία τους αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να κάνουν κριτική.
Στο πόσο συνέβαλε ο καθένας στο σβήσιμο της φωτιάς, εστιάζουν στην ανοργανωσιά των υπηρεσιών, στην αδιαφορία πολλών, προσκομίζοντας οφέλη από τα λάθη του σχεδιασμού.
Που σαφώς πρέπει να ειπωθούν και αυτά,  αλλά από τη στιγμή που καίει ακόμα η φωτιά, πρώτιστο μέλημα είναι αυτό και σε δεύτερη φάση γίνεται ο καταλογισμός των ευθυνών και των  διαχειριστικών λαθών.
 ----------
Φυσικά έγιναν και θα γίνουν λάθη, στη  διαχείριση, θα υπάρξουν αδικίες στη στήριξη και στα μέτρα όσων πλήττονται, σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους και πολίτες.
Εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις. Και  αυτό θα κριθεί σε μια δεύτερη φάση. Προέχει τώρα να υπάρξουν  ιδέες και προτάσεις συγκεκριμένες, στο μέτρο του εφικτού.
Η στοχοποίηση όμως  προς το παρόν,  ανθρώπων που κατά γενική ομολογία αποδεικνύεται ότι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, αν λάβουμε υπόψη  τα τελικά αποτελέσματα, μάλλον σύγχυση δημιουργεί στους πολίτες.
Υπάρχει λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό  για σκληρή ακόμα κριτική, αφού περάσει όμως το πρόβλημα. Τώρα καλό θα είναι λοιπόν να καταλαγιάσουν τα πάθη του αρνητισμού  και της άγονης κριτικής.
Και να συνταχθούν όλοι στην εθνική προσπάθεια, όσο κι αν τους ενοχλεί αυτό, ή τους πλήττει πολιτικά όπως αισθάνονται. Και τη στάση αυτή μάλλον θα την εκτιμήσουν πιο πολύ οι πολίτες.
Θα θεωρηθεί έντιμη πολιτικά, πέραν του  επικοινωνιακού  πολέμου,  το μπαράζ αντιδράσεων και της παροχολογίας. Ας  κατανοήσουν το μέγεθος του προβλήματος, που υπάρχει ακόμα.
----------
Εν μέσω εποχής κορωνοϊού έρχεται και ο διευρυμένος και δομικός ανασχηματισμός στο δήμο Μαρωνείας Σαπών, με αλλαγές σε αντιδημάρχους.
Αλλά και της προέδρου του συμβουλίου, που μάλλον διαδικαστικά θα γίνει αργότερα, όταν θα λειτουργήσουν κανονικά οι συσκέψεις, με την παρουσία όλων των παρατάξεων.
Και θα οριστεί και πέμπτος αντιδήμαρχος,  όπως έδωσε τη δυνατότητα το υπουργείο Εσωτερικών. Τα σενάρια από την πλευρά της αντιπολίτευσης είναι ότι θα υπάρξουν …καρατομήσεις.
Παρόλα αυτά όμως παρόμοιες αλλαγές με την συμπλήρωση του εξαμήνου, έχουν γίνει και στο δήμο Ιάσμου και σε μικρότερο βαθμό στο δήμο Κομοτηνής. Απλώς εδώ υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση.
Ποιοι αναλαμβάνουν και αν υπάρξουν εκπλήξεις; Κοντός ψαλμός αλληλούια, γιατί θα ανακοινωθούν επίσημα σήμερα από τη δημοτική αρχή, μια που χθες έγινε δια περιφοράς και το δημοτικό συμβούλιο.

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020 - 10:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης