fbpx μικροΚΟΜΟΤΗΝΑΙΪΚΑ | Xronos.gr
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Οι   πολιτικοί,   κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο βαθμό βέβαια που τους αναλογεί, όπως και η τοπική αυτοδιοίκηση, καλώς πράττουν προς το παρόν και ασχολούνται με όλες τις δυνάμεις τους,  για να προστατέψουν την δημόσια υγεία.
Παράλληλα όμως θα έπρεπε σοβαρά να σχεδιάζουν και για το μέλλον αυτής της χώρας και των πολιτών της.   Ότι κι αν γίνει,  κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί  αυτή η κρίση. 
Ελπίζουμε με λιγότερες απώλειες. Πολλά θα πρέπει να ξεκινήσουν από την οργάνωση του δημοσίου και των υπηρεσιών του,  σε μια διαφορετική βάση. 
Το ίδιο και για την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη που πρέπει να παρέχουν, όχι όμως με λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος. Και πρέπει το πολιτικό προσωπικό να συνθέσει  δυνάμεις.
Να αποτινάξουν δια παντός τις παθογένειες του παρελθόντος και να σεβαστούν τους Έλληνες πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες που έβαλαν πλάτη,  πειθάρχησαν και συνετίστηκαν. Ώστε να μην αδικηθούν. 
Και να ληφθούν υπόψη  οι ζημιές του καθενός στον τελικό απολογισμό. Γιατί αν αρχίσουν πάλι τα ίδια, με ανούσια πολιτική αντιπαράθεση,  τότε ειλικρινά θα φανεί ότι δεν έβαλαν  μυαλό, ούτε με αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.
----------
Όλοι σχεδόν θα βγουν ζημιωμένοι από αυτή την κατάσταση. Αλλά αν δεν σχεδιάζουν από τώρα,  το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα, τότε  οι ζημιές θα είναι πολύ πιο μεγαλύτερες.
Όπως θα πολλαπλασιαστούν και τα προβλήματα  των  πολιτών σε πολλά επίπεδα. Είναι μια ευκαιρία για αναγέννηση τώρα,  που θα γιορτάσουμε και τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απέδειξε ότι δίνει τον αγώνα της και ακούει τους πολιτικούς,  όταν οι αποφάσεις που λαμβάνουν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Οι ευρωπαϊκές συγκυρίες με το μέρος μας. Λόγου του προβλήματος που αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι, έβαλαν σε δεύτερη μοίρα την δημοσιονομική πειθαρχία.   
Ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι πανάκεια, αλλά  υπάρχουν και εθνικά σύνορα,  γι' αυτό ακριβώς και κλείνουν. 
Όπως φάνηκε και η απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας. Όλα αυτά λύνουν  τα χέρια και στην κυβέρνηση να προγραμματίσει σωστά για το μέλλον αυτής της χώρας. 
----------
Μαθητές δύο ταχυτήτων εν μέσω πανδημίας,  σχολικό δίκτυο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και πολλά άλλα τέτοια ακούμε από τους συνδικαλιστές της εκπαίδευσης.
Την ώρα που προσπαθεί η κυβέρνηση έστω με αυτόν τον τρόπο να στήσει το δίκτυο της εκπαίδευσης εξ αποστάσεως.  
Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά,  γιατί περνάμε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Που κανείς δεν γνωρίζει και πότε θα τελειώσει. 
Δηλαδή κατά την άποψή τους να περιμένουμε πότε θα τελειώσει η καραντίνα,  για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα που επιθυμούν; 
Θαρρείς και όλα λειτουργούν φυσιολογικά γύρω μας. Έστω και με την απασχόληση των παιδιών για λίγο, η  τη χαρά να βρίσκονται όλοι μαζί και να συνομιλούν  με τον καθηγητή τους,  δεν δημιουργεί το αίσθημα μιας τάξης;
Σαφώς και δεν υποκαθιστά αυτό την  εκπαιδευτική διαδικασία.  Και προφανώς υπάρχουν λάθη στο σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.
----------
Οι παππούδες μας στα χωριά όριζαν ως δάσκαλο στις δύσκολες εποχές, κάποιον που γνώριζε πέντε  κολλυβογράμματα, για να μορφωθούν τα παιδιά και οι ίδιοι να μάθουν να γράφουν.
Οι Σαρακατσάνοι που μετανάστευαν με τα κοπάδια έπαιρναν και το δάσκαλο μαζί για να διδάξει στα παιδιά τους. Σήμερα που γιορτάζουμε το 1821, θυμόμαστε και το κρυφό σχολειό.
Εκπαιδευτικές διαδικασίες βέβαια που προφανώς δεν θα ενέκριναν οι σημερινοί συνδικαλιστές. Αλλά  έφτιαξαν γενιές ανθρώπων που αγωνίστηκαν. Με τις λίγες γνώσεις.
Τόσο δύσκολο είναι να βάλουν πλάτη στα δύσκολα, να μην ψάχνουν προσκόμματα, άλλοθι και βολικές δικαιολογίες;  Σε μια κατάσταση που δεν γνωρίζει κανείς πότε θα τελειώσει;
 

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2020 - 10:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης