fbpx μικροΚΟΜΟΤΗΝΑΙΪΚΑ | Xronos.gr
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ημερολόγιο Xronos.gr

Μόλις έγιναν  κυβέρνηση,  ανέβασαν  ψηλά τους τόνους για μεγάλες αλλαγές, τη δυναμική που θα αποκτήσουν αναφορικά με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, τοποθέτησαν  τα δικά του στελέχη σε επιτελικές θέσεις, αλλά τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν από τα κεντρικά και τα μέλη του κόμματος.
Και καλούν την Κυριακή τους βουλευτές, υποψηφίους και τα μέλη που είναι γραμμένα στο μητρώο στελεχών, που τους βοήθησαν  για αυτή την μεγάλη νίκη και να αποκτήσουν αυτοδυναμία, να βάλουν πλάτη για άλλη μια φορά στα δύσκολα.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια πόσοι θα ανταποκριθούν  στο κάλεσμα αυτό,  που θεωρείται ως καμπάνια ενημέρωσης υποτίθεται,  για να κοινωνήσουν στις τοπικές κοινωνίες,  το θέμα του μεταναστευτικού και της διαχείρισης από πλευράς της κυβέρνησης.
Αλλά όπως πληροφορούμαστε και πανελλαδικά αλλά και στη Ροδόπη, αρκετοί φέρονται δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από  τα κεντρικά.  Να δώσουν το παρών οι βουλευτές λένε και να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Αλλά και αυτοί που τοποθετήθηκαν σε θέσεις. Όσο για τους υπόλοιπους από το μητρώο στελεχών και αυτοί  που δεν έχουν εκλεγεί, γιατί να αναλάβουν το βάρος της ενημέρωσης αυτής στην τοπική κοινωνία; 
Όταν οι βουλευτές  οι οποίοι έχουν εκλεγεί, πολλές φορές για ψηφοθηρικούς λόγους,  αναγκάζονται να παίρνουν και διαφορετικές θέσεις για το μεταναστευτικό τοπικά, από αυτά τα οποία πρεσβεύει η κυβέρνηση;
Υπάρχουν λοιπόν αρκετά στελέχη από το μητρώο στην περιφέρεια μας αλλά και στο νομό μας,  που …κωφεύουν στις εκκλήσεις  της κυβέρνησης και του κόμματος  για την επόμενη Κυριακή. Και με το δίκιο τους,  γιατί πάλι στα δύσκολα τους θυμήθηκαν,  ως συνήθεις νεροκουβαλητές μας αναφέρουν. 
Θα πρέπει να είσαι πολύ ρομαντικός πολιτικά,  για να μην αντιλαμβάνεσαι  ότι δεν θα ανταποκριθεί ένας μη εκλεγμένος, που έχει την   πικρία του, τον ξεχνάς κάποιους μήνες και  τον  θυμάσαι τώρα για να ξαναβγεί πάλι στο δρόμο για να ενημερώσει τους πολίτες.
Που αυτό το βάρος προφανώς θα πρέπει να το αναλάβουν οι βουλευτές, τα αμειβόμενα   στελέχη και οι ευνοημένοι που αποφασίζουν και κάνουν λάθη, όπως μας λένε.
----------
Ούτε και τα στελέχη τους πλέον δεν τους εμπιστεύονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Φάνηκε ξεκάθαρα αυτό από τις αντιδράσεις στην περιφέρεια και στους δήμους των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.
Που θαρρείς και έχουμε εμπόλεμη κατάσταση,  προχώρησαν σε επίταξη  χώρων  αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες,  που τους  στήριξαν προεκλογικά.
Βέβαια δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος  που τους καλούν όπως μας ενημερώνουν κάποια στελέχη. Αλλά και ο  σκόπελος  που πρέπει να ξεπεράσουν  της απλής αναλογικής, που  ενδεχομένως μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
Ώστε οι δεύτερες να γίνουν πάλι με ενισχυμένη αναλογική.  Ως πρόσχημα όμως για να πάμε σε πρόωρες εκλογές, αν θελήσουν τελικά, θα  είναι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, που  είναι πολύ πιθανόν να μας οδηγήσει σε κάποιο θερμό επεισόδιο.
Που αυτό θα είναι ένα βάρος που δεν μπορεί να το σηκώσει η νέα κυβέρνηση.  Και φυσικά βλέπουν ότι τα μέτρα που πήραν δεν αποδίδουν στην οικονομία και στις επενδύσεις. Και εύλογα υπάρχει  δυσαρέσκεια από τους πολίτες.
Και έτσι θυμήθηκαν πάλι το μητρώο στελεχών, δυσαρεστημένων κατά το πλείστον,  που τους αγνόησαν κυριολεκτικά την επομένη των εκλογών. 
Που  πολλοί δεν θα ανταποκριθούν.  Εξάλλου και πρόωρες εκλογές να γίνουν με λίστα, πρώτοι θα μπουν οι εκλεγμένοι. Ας τρέξουν αυτοί να ενημερώσουν τους πολίτες.
----------
Μας εκπλήσσουν με τη διπλωματική τους αλητεία οι σύμμαχοι μας Αμερικάνοι,  που αλλάζουν σχεδιασμούς και θέσεις σαν τα πουκάμισα,  ανάλογα με τα δικά τους τα συμφέροντα και μόνο.
Πόντιοι Πιλάτοι για τα ελληνοτουρκικά, μας προτρέπουν να τα βρούμε με την Τουρκία.  Δεν έχουν καμία πρόθεση να πάρουν θέση με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
Και μόλις είδαν ότι υπάρχει διαφωνία με τα γεγονότα στη Συρία και τον άτυπο πόλεμο που έχει ξεκινήσει ο Ταγίπ Ερντογάν και βρίσκεται σε σύγκρουση προσωρινά με τους εταίρους και συμμάχους του Ρώσους, άρχισαν να τον προσεταιρίζονται.
Ξεκάθαρη η στήριξη μας στους συμμάχους μας Τούρκους δηλώνει  ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Και μάλιστα θα στηρίξει και την στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ.  
Μυρίστηκαν ψητό πάλι. Να πάρουν  την Τουρκία περισσότερο με το μέρος τους και να αντιπαρατεθούν με την επίσημη κυβέρνηση της Συρίας και τη  Ρωσία.  Ποιο εμετικές και ανιστόρητες δηλώσεις,  έκανε και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία.
 Μιλώντας για κοινούς  στρατηγικούς στόχους στη Συρία και τη Λιβύη με την Τουρκία και ότι στηρίζει τα νόμιμα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ινλτίμπ, ως αντίποινα κατά τον καθεστωτικών δυνάμεων.
Δηλαδή στηρίζει τα  «νόμιμα συμφέροντα» της Τουρκίας,  μέσα στο έδαφος της Συρίας; Και η  νόμιμη κυβέρνηση της  Συρίας θεωρείται καθεστωτική δύναμη, επειδή έχει την στήριξη των Ρώσων; 
Γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά; Γιατί υποτίθεται ότι έχουμε εναποθέσει πολλές ελπίδες στην παρέμβαση και στην βοήθεια του ΝΑΤΟ σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία και για την παράνομη ΑΟΖ με τη Λιβύη.
Όσο πιο γρήγορα όμως το αντιληφθούμε τι παιχνίδια παίζουν και πώς αλλάζουν πολιτική από τη μία μέρα στην άλλη,  ανάλογα με τα συμφέροντα τους, τόσο πιο γρήγορα θα προσγειωθούμε και δεν θα τρέφουμε φρούδες ελπίδες.
Ότι δήθεν θα τους έχουμε συμμάχους  με το μέρος μας. Ας κατανοήσουμε,  ότι μόνοι μας θα πρέπει να σηκώσουμε το βάρος της οποίας αντιπαράθεσης,  με την γείτονα χώρα. 
----------
Πολλοί εξεπλάγησαν  διαβάζοντας το πόρισμα της περίφημης επιτροπής αθλητισμού,  σχετικά με τις υποθέσεις πολυιδιοκτησίας των ποδοσφαιρικών ομάδων του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.
Και ειλικρινά προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως εμπλέκονται οι ψευτομουφτήδες που αναφέρονται, η Σαρία,  οι τούρκοι πράκτορες, οι  διεκδικήσεις εδαφών,   η εξωτερική μας πολιτική   και τα διπλωματικά προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας.
Σε μια απόφαση μιας επιτροπής αθλητισμού που υπάγεται στο υπουργείο Αθλητισμού.  Αυτό προφανώς δεν είναι κανένα σοβαρό πόρισμα. Γιατί αναγάγει το όλο ζήτημα στην διπλωματία.
Αλλά και  στις ελληνοτουρκικές διαφορές,  στην δράση ακραίων της μειονότητας,  την δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου.  Πολιτικοποιώντας το ποδόσφαιρο και ποδοσφαιροποιώντας την  πολιτική.
Και έτσι ένα θέμα καθαρά αθλητικού χαρακτήρα,  που θα έπρεπε να λυθεί με διαφορετικό τρόπο,  προφανώς ανοίγει το Ασκό του  Αιόλου, εμπλέκοντας διπλωματικά ζητήματα,  θέματα μειονότητας και δράσης πρακτόρων στην Θράκη.
Λίγη περισσότερη προσοχή και σοβαρότητα θα έπρεπε στοιχειωδώς να υπάρχει,  όταν προσεγγίζουν τέτοιου είδους θέματα.
 

Sort: 
500
Ενεργό από: 
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
Υπέρτιτλος: 
Γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης