fbpx Ζίου-ζίτσου και εθελοντική αιμοδοσία στον ίδιο χώρο!
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΖΙΟΥ-ΖΙΤΣΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

Ζίου-ζίτσου και εθελοντική αιμοδοσία στον ίδιο χώρο!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πάρης Μαρινέλης
ΑΣ Πανθρακικός Ζίου Ζίτσου

Η πρωτοβουλία συνδυασμού των δύο δράσεων ανήκε στον προπονητή του διοργανωτή Συλλόγου Πάρη Μαρινέλη

Διονύσης Βοργιάς

Ένα μεγάλο αθλητικό τουρνουά διεξήχθη στην Κομοτηνή το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο Πανθρακικός Α.Σ. Ζίου Ζίτσου, μαζί με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού δήμου Κομοτηνής, το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και την Ε.Φ.Ε.Ο Ζίου Ζίτσου, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή το Κύπελλο Θράκης Ζίου Ζίτσου.


Κατόπιν πρωτοβουλίας του προπονητή του Πανθρακικού Α.Σ. Ζίου-Ζίτσου και υπεύθυνου της ακαδημίας Fighters Πάρη Μαρινέλη, η φετινή διοργάνωση συνδυάστηκε και με εθελοντική αιμοδοσία, ώστε αθλητές και γονείς να μυηθούν στον εθελοντισμό και στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.


Η διοργάνωση ήταν διήμερη και, συγκεκριμένα, το Σάββατο από τις 17:00 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο αθλητών, διαιτησίας και γραμματείας, ενώ την Κυριακή από τις 09:00 διεξήχθη το αγωνιστικό κομμάτι του κυπέλλου. 


Όλο το διήμερο φιλοξενήθηκε στο κλειστό γήπεδο ΤΕΦΑΑ στην Πανεπιστημιούπολη, το οποίο είχε πλήθος κόσμου, καθώς εκτός από τους αθλητές που ήταν 480 προερχόμενοι από περισσότερους από δέκα συλλόγους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, στο γήπεδο βρέθηκαν και πολλές δεκάδες γονείς. 
Καλωσορίζοντας προπονητές, αθλητές, γονείς και παρευρισκόμενους στο αγωνιστικό μέρος του κυπέλλου, ο Πάρης Μαρινέλης, ανέδειξε τα εξής: "Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους με τους οποίους συναντιόμαστε καθημερινά στον δρόμο και μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, ώστε να αθληθούν μαζί μας. Εύχομαι αυτό το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια να χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερο γήπεδο για να μας χωρέσει".


Παρών, μεταξύ άλλων, ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου –Ζίτσου Αναστάσιος Πουλικίδης που συνεχάρη όλους τους συλλόγους για τη συμμετοχή, κι ανέδειξε ότι το άθλημα παραμένει δυναμικό σε διακρίσεις και συμμετοχές ανά την Ελλάδα.
Στον χώρο βρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος Θέμης Τζενετίδης, γνωστός για την αγάπη του για το άθλημα, αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Γιώργος Φιλιππίδης που δήλωσε ενθουσιασμένος από τη μεγάλη συμμετοχή.


Δεν έλειπε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών νομού Ροδόπης Κώστας Δημητρακόπουλος, ο οποίος απηύθυνε μήνυμα εθελοντισμού και αλληλεγγύης προς όλους. "Από την αρχαία Ελλάδα ξέρουμε το απόφθεγμα νους υγιής εν σώματι υγιεί, δηλαδή για να έχουμε ένα υγιές σώμα πρέπει να έχουμε κι ένα υγιές πνεύμα. Οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες. Έτσι λοιπόν σκεπτόμενος ο σύλλογος ζίου-ζίτσου αποφάσισε να κάνει και αγώνες και παράλληλη αιμοδοσία", είπε για την πρωτοβουλία να συνδυαστεί ένα κύπελλο πολεμικών τεχνών με μία εθελοντική αιμοδοσία.


Ο ίδιος επεσήμανε κιόλας ότι οι κάτοικοι της Κομοτηνής αιμοδοτούν περισσότερο από ό, τι κάτοικοι άλλων περιοχών. "Τα πράγματα πάνε πολύ καλά στον σύλλογο και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων είναι μεγάλη. Το νοσοκομείο μας είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη προσφορά αίματος, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που στέλνουμε στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, για να καλυφθούν ανάγκες σε άλλες περιοχές", είπε.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, το κύπελλο ήταν άρτια διοργανωμένο, χωρίς να υπάρξει κάποιο παράπονο για τους αγώνες.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σε αυτή τη χώρα δέκα μέρες κοσκινίζει. Και όταν δεν έχεις και το απαιτούμενο αλεύρι για τη ζύμη, καλύτερα να μην κάνεις τίποτα, γιατί εκτίθεσαι τελικά.