fbpx Τελεσίγραφο FIFA προς την ελληνική κυβέρνηση - Δίωξη εισαγγελέα προς Σαββίδη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Τελεσίγραφο FIFA προς την ελληνική κυβέρνηση - Δίωξη εισαγγελέα προς Σαββίδη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ιβάν Σαββίδης
Ποδόσφαιρο
FIFA

Απαίτηση για ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης

Άμεση ήταν η αντίδραση της FIFA στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απαντητική επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη έστειλε το διευθυντικό στέλεχος της FIFA στην Ευρώπη Μπγιόρν Βασάλο, ενημερώνοντας πως εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έρχονται στην Αθήνα, με σκοπό να συναντηθούν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μετά τα όσα συνέβησαν στον αγώνα ΠΑΟΚ -ΑΕΚ και που είχαν ως αποτέλεσμα την επ' αόριστον διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος. 
Η επιστολή αναφέρει:


"Αγαπητέ και αξιότιμε υπουργέ,
Έλαβα την επιστολή που μου στείλατε στις 12 Μαρτίου του 2018 και μελέτησα προσεκτικά τα στοιχεία της.
Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA και παρακολουθεί προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αναφορικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Ελέγχου της FIFA, υπεύθυνη στο να επιβλέπει και να παρακολουθεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό και απόψε μια επιτροπή θα ταξιδέψει στην Αθήνα, για να ξεκινήσει συζητήσεις με τους αρμόδιους για τη μετέπειτα δράση που θα ληφθεί.


Παρ’ όλο που θα θέλαμε να αποσαφηνίσουμε ότι τα περιστατικά αυτά συνέβησαν σε μια εγχώρια διοργάνωση και συνεπώς τα οποιαδήποτε πειθαρχικά μέτρα θα ληφθούν εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και άμεση διαχείριση της κατάστασης προκειμένου να εξαλειφθούν όλες οι πράξεις βίας στο ποδόσφαιρο. Μετά τιμής".


ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΣΑΒΒΙΔΗ
Η δίωξη φέρεται να έγινε με βάση το άρθρο 19, το οποίο προβλέπει τιμωρία 3 έως 5 χρόνια για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία διαβιβάστηκε στο πειθαρχικό όργανο της Super League έχει ως εξής: Σας ενημερώνουμε ότι ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. 
Αναλυτικά το άρθρο 19: «Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία έως πέντε έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι ξεκάθαρο  και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει,  ότι η Τουρκία με τις ενέργειες της τον τελευταίο καρό προσπαθεί να μας εξωθήσει  στα άκρα, ευελπιστώντας να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις,  ώστε να έχει ά