fbpx Νέους διαιτητές καλωσόρισε στην οικογένειά της η ΕΠΣ Θράκης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2019 - 10:00
ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Νέους διαιτητές καλωσόρισε στην οικογένειά της η ΕΠΣ Θράκης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΠΣ Θράκης
Ποδόσφαιρο
Σχολή διαιτησίας
Μάνος Γαβριηλίδης

Στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση και μετά από ένα …ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ διαιτητών, έγινε η απονομή των διπλωμάτων στους νέους διαιτητές

Ομάδα αιμοδοτών δημιούργησαν διαιτητές του νομού

Διονύσης Βοργιάς

Έπαιξαν ποδόσφαιρο και καλωσόρισαν τους νέους διαιτητές. Κάπως έτσι αποχαιρέτησαν την φετινή αγωνιστική χρονιά κι ανανέωσαν το ραντεβού για την ερχόμενη, οι διαιτητές της ΕΠΣ Θράκης. Απόγευμα και βράδυ της περασμένης Παρασκευής έλαβε χώρα η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Θράκης, με ανθρώπους της ένωσης, της επιτροπής διαιτησίας και τους διαιτητές της ένωσης, να δίνουν το παρόν.

Φιλική αναμέτρηση διαιτητών
Μπορεί το βράδυ να έλαβε χώρα η δεξίωση, το απόγευμα όμως προηγήθηκε ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Οι διαιτητές χωρίστηκαν στους άνω και κάτω των 30 ετών, αφήνοντας τις σφυρίχτρες και μπαίνοντας σε ρόλο ποδοσφαιριστών. Οι νεότεροι διαιτητές αποδείχθηκαν να έχουν πιο …φρέσκα πόδια, επικρατώντας με τελικό σκορ 5-3 των μεγαλύτερων ηλικιακά.

Διπλώματα και χαιρετισμοί
Κατόπιν, στο πλαίσιο της δεξίωσης, η ΕΠΣ Θράκης καλωσόρισε κι επίσημα στις τάξεις της νέους διαιτητές, που παρέλαβαν και τα σχετικά διπλώματά τους. Πρόκειται για τους εξής: Βασιλική Ζησίου – Ντούρου, Ιάκωβος – Γεώργιος Διονίδης, Κοσμάς Παπαδόπουλος, Μεμέτ Μπουλμπούλ, Ευάγγελος Σόφτας, Ερόλ Χούσκογλου, Βασίλειος Δημητριάδης, Μιχαήλ Ζαγκουμέννιχ, Κυριάκος Λογγίνος.

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο Βασίλης Γαβριηλίδης, κάνοντας λόγο για μία εκδήλωση «θεσμό», ευχαριστώντας όλους όσους συνδράμουν ώστε κάθε χρόνο να γίνεται πράξη, ενώ υπογράμμισε πως όλοι από κοινού χάρηκαν τον φιλικό αγώνα που προηγήθηκαν της εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης επίσης ευχαρίστησε όλους και χαρακτήρισε «ελπίδα» για την ένωση τους διαιτητές της. Είπε «πιστεύω σε σας», σε μία αποστροφή του προς όλους τους διαιτητές και υπογράμμισε: «Λειτουργούμε ως οικογένεια, ασφαλώς υπάρχουν και προστριβές μέσα σε κάθε οικογένεια».

Μία απαιτητική χρονιά για τους διαιτητές
Η ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν απαιτητική για τους διαιτητές της ΕΠΣ Θράκης. Με το βλέμμα όλων στον θάνατο του νεαρού διαιτητή Νικόλαου Ντοσίδη, όλοι τους ήταν επιβαρυμένοι ψυχολογικά, ενώ υπήρξε και το πρόσθετο βάρος των περισσότερων αγώνων. Μιλώντας στον «Χ» ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης Νίκος Μανάκας ευχαρίστησε τους διαιτητές, γιατί τα κατάφεραν παρά τις δυσκολίες όπως είπε, αν και αναγνώρισε ότι στο μέτρο του ανθρώπινου υπήρξαν και διαιτητικά λάθη. Ευχαρίστησε επίσης και το Δ.Σ. της ΕΠΣ Θράκης για την συνεργασία.

Αναφορικά με την ποδοσφαιρική χρονιά που μας πέρασε καθαυτή, εξήγησε ότι ήταν ανταγωνιστική μέχρι την τελευταία αγωνιστική, για το ποια ομάδα θα κατακτούσε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης, ποιες θα υποβιβάζονταν από την Α’ στην Β’ ΕΠΣ Θράκης και ποιες θα προβιβάζονταν από την Β’ στην Α’ ΕΠΣ Θράκης. Για φέτος, η ΕΠΣ Θράκης είχε στις τάξεις τις 44 διαιτητές, 10 εκ των οποίων αξιολογημένους σε εθνικές κατηγορίες, με το όνομα του Στέφανου Κουμπαράκη να φιγουράρει στην Super League εδώ και μερικά χρόνια. Ο κος Μανάκας μνημονεύει πολλούς διαιτητές για τις βελτιωμένες επιδόσεις τους χρόνο με τον χρόνο, λέγοντας σχηματικά «μας κάνουν περήφανους» κι ευχόμενος καλή δύναμη, με υγεία και υπομονή.

Ομάδα αιμοδοσίας διαιτητών
Στους παρευρισκόμενους, τέλος, απευθύνθηκε και ο εν ενεργεία διαιτητής Γιάννης Ρόιδος, δίνοντας και μία είδηση. Όπως είπε, διαιτητές της ΕΠΣ Θράκης ξεκίνησαν ένα σωματείο εθελοντών αιμοδοτών διαιτητών, προς ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Παρακίνησε, μάλιστα, τους διαιτητές του νομού να δίνουν το καλό παράδειγμα, αιμοδοτώντας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.