fbpx Νέοι κανόνες, νέα δεδομένα εφαρμόζονται και στο τοπικό πρωτάθλημα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ

Νέοι κανόνες, νέα δεδομένα εφαρμόζονται και στο τοπικό πρωτάθλημα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΕΠΣ Θράκης
Ποδόσφαιρο

Θα ισχύσουν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος του τοπικού ποδοσφαίρου, θεσμοθετήθηκε η διεξαγωγή του Super Cup Νικόλαος Ντοσίδης στην μνήμη του εκλιπόντος διαιτητή ΕΠΣ Θράκης

Θανάσης Φανφάνης

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο Ραδιοφωνικού Σταθμού έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα «Αλλαγές στους κανόνες παιχνιδιού 2019 – 2020». Ήταν μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΕΠΣ Θράκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας και αφορούσε κυρίως παράγοντες και προπονητές των ομάδων και των ακαδημιών. Εκεί οι άνθρωποι της ΕΠΣ Θράκης, με τον Βασίλη Γαβριηλίδη, τον γ.γ. Ιωάννη Κοτζαμάνη και τον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης Νίκο Μανάκα προσπάθησαν να εξηγήσουν τους νέους κανόνες που θα ισχύσουν από τη νέα αγωνιστική χρονιά σε επαγγελματικές και τοπικές κατηγορίες.

Οι αλλαγές που έρχονται στην διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου και θα επηρεάσουν και τους αγώνες της δικιάς μας ΕΠΣ είναι πολλές και γι’ αυτές μίλησαν στην ημερίδα τα στελέχη της. Τόνισα ότι είναι κανόνες που θα πρέπει άμεσα να συμμορφωθούν οι ομάδες, διότι θα δέχονται τιμωρίες για λόγους που μέχρι την περσινή σεζόν δεν είχαν τιμωρία.

Μερικοί από τους κανονισμούς που κίνησαν το ενδιαφέρον ήταν αυτοί που έλεγαν ότι από την νέα σεζόν θα μειωθούν οι καθυστερήσεις και θα βλέπουμε περισσότερη ώρα καθαρού αγώνα. Γι’ αυτό στην αλλαγή θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να βγαίνουν από το πλησιέστερο σημείο της γραμμής του ορίου και όχι από την διχοτόμο γραμμή που είναι ανάμεσα στους πάγκους για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις.

Ένας άλλος κανονισμός έχει να κάνει με τον ρουχισμό που φορούν οι αθλητές κάτω από τις κοντομάνικες φανέλες που μέχρι πέρυσι δεν υπήρχε κάποια οδηγία αλλά φέτος θα πρέπει όλη η ομάδα αν το επιλέξει να φοράει ισοθερμικά ρούχα του ίδιου χρώματος που αντιστοιχούν στην φανέλα της ομάδας. Άλλοι κανονισμοί είναι για τις αποφάσεις διαιτητών, που μπορούν να βγάλουν κάρτες και στους αξιωματούχους του εκάστοτε αγώνα και άλλοι είχαν να κάνουν με την νέα τεχνολογία του VAR που θα ισχύει στην Super League αναλύοντάς τους με διάφορα βίντεο και παραδείγματα.

Η Επιτροπή Διαιτησίας με τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της είναι στην διάθεση όλων των ομάδων και των ακαδημιών του νομού, προκειμένου να πραγματοποιήσει μαθήματα για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων τους σε οποιαδήποτε ημερομηνία και τόπο ζητηθεί για την καλύτερη εμπέδωση των κανονισμών.

Νέα υποχρεωτική ημερίδα για τους πτυχιούχους προπονητές
Επίσης στην ημερίδα ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του αναπτυξιακού επιμορφωτικού σεμιναρίου των 6 ωρών που απευθύνεται υποχρεωτικά σε όλους τους πτυχιούχους προπονητές των ομάδων και κυρίως σε προπονητές που εργάζονται σε τμήματα υποδομής.

Θεσμοθετήθηκε το Super Cup Νικόλαος Ντοσίδης
Τέλος, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του Super Cup Νικόλαος Ντοσίδης που θα πραγματοποιηθεί στις 22  Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 16:15 στο ΔΑΚ στην Κομοτηνή. Εκεί θα βρεθούν αντιμέτωπες η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου με την Ελπίδα Σαπών. Πριν την έναρξη του αγώνα θα πραγματοποιηθεί αγιασμός από τον για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.