fbpx Μεγάλο φεστιβάλ αθλητισμού στην Ξάνθη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 14 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΑΟΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΗΡΟΔΙΚΟΣ

Μεγάλο φεστιβάλ αθλητισμού στην Ξάνθη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΠΑΟΚ Κομοτηνής
Ηρόδικος
Δημήτρης Παγωνίδης
Μιχάλης Ραγκούσης

Μιχάλης Ραγκούσης: "Πολλά παιδιά μας θυμούνταν από πέρσι, άρα συνεχίσαμε τη συζήτηση για το Παραολυμπιακό Κίνημα"


Δημήτρης Παγωνίδης: "Το φεστιβάλ βοηθάει τα παιδιά όχι μόνο αθλητικά αλλά και παιδαγωγικά"

Διονύσης Βοργιάς

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή σχεδόν 1.000 παιδιών και 2.000 γονέων  πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Skoda Ξάνθη Αρένα, μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.


Στο φεστιβάλ που αφορούσε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Καβάλας και Δράμας, έδωσαν δυναμικό παρόν πολλές ακαδημίες από όλη την περιοχή, αλλά τα βλέμματα συγκέντρωσε η ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, με τη μεγαλύτερη -αριθμητικά - συμμετοχή. Εκεί και ο Ηρόδικος Κομοτηνής, να ενημερώνει για το Παραολυμπιακό Κίνημα, να λύνει απορίες των αθλητών και να προάγει την αθλητική παιδεία.


Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών. Στο φεστιβάλ της Ξάνθης συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά. 


ΜΕ 122 ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΑΟΚ
Με σύνθημα «Σήμερα αθλητές – Αύριο καλύτεροι άνθρωποι» οι αθλητικές ακαδημίες ΟΠΑΠ, που αφορούν σε παιδιά 7-12 ετών, δίνουν την ευκαιρία στους μικρούς ποδοσφαιριστές να αναπτύξουν το ταλέντο και την παιδεία τους. Μια από τις 125 αυτές ακαδημίες και ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής, με ρεκόρ συμμετοχών 122 παιδιά, τα οποία συνόδευσαν οι Ανέστης Σπυριάδης, Σάββας Ισαϊκίδης, Βαγγέλης Χατζητουλούσης, Κωνσταντίνος Ταπατζάς, Δημήτρης Χασκής, Λόρενς Ταμάμης, Χρήστος Ζαχαρόπουλος, Παναγιώτης Δέλτσιου. "Το φεστιβάλ βοηθάει τα παιδιά όχι μόνο αθλητικά αλλά και παιδαγωγικά, καθώς παρακολούθησαν πολλές ομιλίες, όπως και ομιλίες για παραολυμπιακά αθλήματα, κι όλα έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Τα παιδιά γνώρισαν ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες, προπονητές και πολλούς ακόμη. Και οι γονείς παρακολούθησαν επιμορφωτικά σεμινάρια, κυρίως με αντικείμενο την ψυχολογία και τη διατροφή. Παιδιά και γονείς ενθουσιάστηκαν από το φεστιβάλ", μας εξηγεί ο γενικός αρχηγός Δημήτρης Παγωνίδης.


Ο ίδιος μας μιλάει και για τους γενικότερους στόχους της ομάδας, που είναι να κατακτηθεί για δεύτερη χρονιά η πρώτη θέση στο παιδικό πρωτάθλημα και να επιτευχθεί η άνοδος της αντρικής ομάδας στην Α1 κατηγορία του νομού. "Θα παλέψουμε για την άνοδο μέχρι τελευταία στιγμή, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως τα παιδιά ζουν μια ...εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς έχουμε την ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα και δίνουμε ευκαιρίες σε όλους τους νεαρούς αθλητές", επισημαίνει.


ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Ο Ηρόδικος και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, έχουν καταφέρει, μετά από χρόνια κόπων, να βάλουν τα παραολυμπιακά αθλήματα μέσα στην κοινωνία, όχι ως "ξένο" σώμα, αλλά ως αθλήματα που ενδιαφέρουν όλους. Στην Ξάνθη ενημέρωσαν μικρούς και μεγάλους, ο Μιχάλης Ραγκούσης, ως εκπρόσωπος του Ηρόδικου και της Ομοσπονδίας, ο Σάκης Κωστάρης ως εκπρόσωπος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, και ο Εβρίτης παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης.


"Ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρόδικος για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετείχε στο φεστιβάλ, προάγοντας τα παραολυμπιακά αθλήματα. Ο ΟΠΑΠ μέσα από τη συνεργασία του με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, θέλει να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με το κίνημα της Παραολυμπιάδας και τον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία. Εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα κι ενημερώσαμε μέσα όλα τα παιδιά για τα αθλήματα, τις διακρίσεις μας, μέσα από ερωτήσεις και παιχνίδια", μας εξηγεί ο Μιχάλης Ραγκούσης, ο οποίος είχε την χαρά πολλά παιδιά να θυμούνται την περσινή τους συζήτηση και να επιστρέψουν με ακόμη πιο ζωηρό ενδιαφέρον.


"Δε μπορούμε να κρύψουμε, ότι με την ευκαιρία της τελευταίας Παραολυμπιάδας, έγινε ίσως η καλύτερη προβολή του κινήματος, τόσο μέσα από διαφημιστικές καμπάνιες του ΟΠΑΠ και της Samsung, αλλά και μέσα από τις διακρίσεις. Το κίνημα πήρε μεγάλη προβολή, κι αυτό είχε αντίκρισμα και στα μικρά παιδιά", πρόσθεσε για την ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Κινήματος.


Τέλος, μίλησε για την προσπάθεια να έρθει η διοργάνωση του χρόνου στην Κομοτηνή. "Η Ξάνθη πήρε ήδη δύο χρονιές τα εύσημα και είναι σειρά μας να δείξουμε πως θέλουμε τη διοργάνωση και μπορούμε να την υποστηρίξουμε. Στην επιχειρηματολογία μου είπα ότι και η μεγαλύτερη συμμετοχή έρχεται από ομάδα της Κομοτηνής. Και συνολικά οι συμμετοχές είναι τόσο πολλές που αντιλαμβάνεστε τι ανταποδοτικά οφέλη έχει μια τέτοια διοργάνωση για την πόλη που την διεξάγει", κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πάνω από ένα χρόνο λόγω της πανδημίας,  βιώνουμε πρωτόγνωρες  καταστάσεις σε όλα τα επίπεδα, με  παγκόσμιες διαστάσεις, αρκετούς πειραματισμούς, λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις, αλλά δυστυχώς και αλληλοσυγκρ