fbpx Komorun: Τρεις αγώνες, μία πόλη
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 17 Μαΐου, 2018 - 10:00
ΤΟ ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

Komorun: Τρεις αγώνες, μία πόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Komorun
ΔΚΕΠΠΑΚ
ΣΕΦΑΑ
Ηρόδικος
Ημιμαραθώνιος

Οι εγγραφές έκλεισαν, αλλά ανοίγουν νέες θέσεις ...για όσους προλάβουν

Διονύσης Βοργιάς

Το δρομικό κίνημα που τα τελευταία χρόνια βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο συνεχώς αυξανόμενο αριθμό συμμετεχόντων, επιστρέφει και φέτος στην Κομοτηνή. Τρεις αγώνες, μία πόλη, ένα δρομικό κίνημα που φέρει το όνομα Komorun (Κομοτηνή + τρέξε). 


Έτσι, την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 9:30 για τρίτη φορά θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος Δρόμος 21.000 μέτρων, ενώ την ίδια ημέρα το απόγευμα (17:30) θα διεξαχθεί και ο αγώνας μαζικής συμμετοχής των 5.000 μέτρων και των 500 μέτρων για μαθητές δημοτικού. Το Komorun συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. και ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδικος. Το δρομικό εντάσσεται στο Διεθνές Συνέδριο ΤΕΦΑΑ. Οι διαδρομές του Komorun είναι ανοικτές και φιλικές σε όλους όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος ανεξαρτήτου ηλικίας και όλες σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν Α.μεΑ..


ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Γρήγορα συμπληρώθηκε ο αριθμός των 230 συμμετοχών στα 21χλμ και των 500 στα 5χλμ, θα ανοίξουν όμως και επιτόπιες εγγραφές, για επιπλέον 20 δρομείς στα 21χλμ (κόστος 15 ευρώ) και επιπλέον 200-500 συμμετέχοντες στα 5χλμ (κόστος 5 ευρώ), ενώ ο δρόμος των 500 μέτρων παραμένει ανοιχτός και δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού. 


Όπως μας ενημερώνει εκ μέρους της ΣΕΦΑΑ ο Κώστας Αστραπέλλος, ο ημιμαραθώνιος έχει αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία Ειρήνης και περιλαμβάνει μία διαδρομή πέριξ της Κομοτηνής. Έχει ως όριο στις τρεισήμισι ώρες και όποιος δεν τερματίσει μέχρι τότε, αν αποφασίσει να ολοκληρώσει τη διαδρομή, αυτό θα συμβεί με δική του ευθύνη. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα υπάρχουν κάθε δυόμιση χιλιόμετρα σταθμοί ανεφοδιασμού.

Ο αγώνας 5χλμ ξεκινάει από το ΤΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη και τερματίζει στην πλατεία Ειρήνης με μέγιστο χρονικό όριο τη μιάμιση ώρα. Δωρεάν λεωφορεία Αστικών ΚΤΕΛ ξεκινούν από το σπαθί Κομοτηνής στις 16:30 της Κυριακής με προορισμό την γραμμή της έναρξης. Την ίδια ώρα θα διεξαχθεί και ο μικρός αγώνας, στον οποίο θα συμμετάσχουν και άτομα με αναπηρία που δεν θέλουν να τρέξουν στους άλλους δύο αγώνες, με αφετηρία την Τράπεζα Πειραιώς στη Δημοτική Αγορά.

Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν ένα μπλουζάκι Komorun, μετάλλιο συμμετοχής και αθλητικό νούμερο. Όσοι δήλωσαν στα 21χλμ μπορούν να τρέξουν και στα 5χλμ δωρεάν, αρκεί όμως να κάνουν και τη δεύτερη εγγραφή. Ο κος Αστραπέλλος ανέδειξε την κομβική συνεισφορά των 100 εθελοντών φοιτητών και την καλή συνεργασία με τον στρατό (στην παροχή σκηνών, ιατρείο, τραπεζιών κλπ), με τους εθελοντές Σαμαρείτες, την Τροχαία Κομοτηνής και τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Κομοτηνής.


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΑ MIKEL
"Το Komorun δεν είναι απλώς ένα δρομικό κίνημα σημείο αναφοράς για την Κομοτηνή, είναι και συγχρόνως και μία αθλητική εορτή για το ίδιο το συνέδριο", δήλωσε πρώτα εκ μέρους του Ηρόδικου ο Μιχάλης Ραγκούσης που ανέδειξε το αυξημένο ενδιαφέρον που ώθησε τους διοργανωτές στην αύξηση των θέσεων συμμετοχής. Ο κος Ραγκούσης μας ενημέρωσε πως η διανομή του υλικού (μπλούζες κλπ) θα γίνει αποκλειστικά το Σάββατο στο Mikel Κομοτηνής και ώρες 10:00-16:00, ενώ για όσους δεν ζουν στην Κομοτηνή η διανομή θα γίνεται μέχρι και 30 λεπτά πριν την έναρξη κάθε αγώνα από το σημείο έναρξης και τερματισμού στην κεντρική πλατεία. 


"Παρακαλούμε οι δρομείς από την Κομοτηνή να έχουν πάρει από την προηγούμενη μέρα τον εξοπλισμό τους, ώστε να έχουν έρθει ήδη φορώντας για να μην υπάρξει πολύ μεγάλη συγκέντρωση δρομέων στη διανομή της τελευταίας στιγμής", ήταν η παράκλησή του. Επίσης όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την ηλεκτρονική πληρωμή θα υπάρχει η δυνατότητα κατά την παραλαβή του εξοπλισμού τους στο Mikel να το κάνουν, γιατί οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν κλείσει. Επίσης, για τους δρομείς εκτός Κομοτηνής το πάρκινγκ θα είναι ανοιχτό όλες τις ώρες για να σταθμεύουν τα οχήματά τους.


Ραντεβού την Κυριακή!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.