fbpx Ηρόδικος Κομοτηνής: Στεριώνει η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Ηρόδικος Κομοτηνής: Στεριώνει η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ηρόδικος
Αμαξίδιο
Μπάσκετ

Ο αρχηγός της ομάδας Αθ. Μιμίκος και ο προπονητής Κ. Λεχούδης μιλούν στον "Χ" για την προσπάθεια που ξεκίνησε σιγά-σιγά πέρσι και στεριώνει στην Κομοτηνή, προσελκύοντας συμμετοχές από όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Διονύσης Βοργιάς

Με την εμπειρία από την πρώτη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, η ομάδα μπάσκετ του Ηρόδικου σιγά-σιγά στεριώνει στην Κομοτηνή και οι άνθρωποί της έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ενεργό κύτταρο στο μπάσκετ με καροτσάκι της περιοχής, ουσιαστικά όμως σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, από όπου κι έρχονται αθλητές για να στελεχώσουν στην ομάδα. Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που η ομάδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα κι αυτό το διάστημα προετοιμάζεται για τον αγώνα κυπέλλου, που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, κόντρα σε μία εκ των κορυφαίων ομάδων πανελλαδικά, τον "Μέγα Αλέξανδρο" Θεσσαλονίκης. Εκεί, μετά την ατυχή αυτή κλήρωση, τα μέλη της ομάδας ευελπιστούν σε μία πιο καλή εμφάνιση σε σχέση με τους δύο αγώνες που έδωσε ο Ηρόδικος κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης στην διάρκεια του πρωταθλήματος.


Αθ. Μιμίκος: Βελτιωνόμαστε καθημερινά
Ξεκίνησε πέρσι το άθλημα και φέτος κλήθηκε να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα μπάσκετ ΑμεΑ, όντας μάλιστα στον πίνακα των 20 πρώτων σκόρερ. Πρόκειται για τον αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του Ηρόδικου Αθανάσιο Μιμίκο, ο οποίος χαρακτηρίζει την πρώτη σεζόν ως "μία ωραία εμπειρία" και εξηγεί ότι "ήμασταν όλοι καινούργιοι κι αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που παίξαμε", μη κρύβοντας πως "αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, παρόλα αυτά προσπαθούμε καθημερινά κι ευελπιστούμε να τα πάμε καλύτερα, καθώς έχουμε και μερικές προσθήκες στην ομάδα".

Ο ίδιος εξήγησε πως στην ομάδα συμμετέχουν περί των 12 αθλητών, οι οποίοι δεν προέρχονται μόνο από την Κομοτηνή "αλλά κι από Ξάνθη, Δράμα, Χρυσούπολη και Καβάλα", και μας ενημερώνει πως "προπονούμαστε τρεις φορές την εβδομάδα, βελτιωνόμαστε συνεχώς και μαζεύουμε εμπειρίες σε όλους τους αγώνες, για να γινόμαστε καλύτεροι".


Κ. Λεχούδης: Τα παιδιά προσπαθούν πολύ
Ο προπονητής της ομάδας Κίμωνας Λεχούδης, αναδεικνύει την εμπειρία που αποκόμισε η ομάδα από την παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα. "Έχουμε παίξει 12 αγώνες, άρα δεν είμαστε πλέον οι πρωτάρηδες, έχουμε δώσει κάποια καλά παιχνίδια κι έχουμε δείξει σημάδια βελτίωσης", λέει χαρακτηριστικά και μιλάει με καλά λόγια για τους αθλητές του, οι οποίοι "προσπαθούν πάρα πολύ, αφήνουν τις υποχρεώσεις τους κι έρχονται και πολεμούν στο παρκέ".

Ο ίδιος ευχαριστεί τον κόσμο για την στήριξη που έδειξε στις εντός έδρας αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα, κι αναμένει από την ερχόμενη σεζόν περισσότερος κόσμος να έρθει στο γήπεδο. "Πιστεύω ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει ακόμη πιο πολύ", σχολίασε, ενώ αναφορικά με τα αγωνιστικά καθαυτά, εξήγησε πως υπάρχει ενίσχυση με παίκτες, "περιμένουμε μεταγραφή από Καβάλα και ήρθε ένα ακόμη καινούργιο μέλος που αγωνίζεται για πρώτη φορά, ενώ ευελπιστούμε να έρθει κι ένας αθλητής εκτός Ελλάδας".

Ο προπονητής στάθηκε και στο ότι με τις προσθήκες του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Χριστόδουλου Παπαδόπουλου, που ήταν διεθνείς με την εθνική μπάσκετ ΑμεΑ, η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο. "Τα παιδιά αφήνουν τις δουλειές τους από την Καβάλα και την Χρυσούπολη αντίστοιχα κι έρχονται εδώ στην Κομοτηνή και μας ανεβάζουν λίγο παραπάνω στο επίπεδο, ενώ δείχνουν και στους υπόλοιπους αθλητές πολλά πράγματα", εξήγησε ο Κ. Λεχούδης, παρατηρώντας βήματα προόδου στην ομάδα, σε ένα δύσκολο άθλημα στο οποίο υπάρχει αφενός η δυσκολία χειρισμού του αμαξιδίου, αφετέρου το κομμάτι του μπάσκετ, ήτοι της τεχνικής.


Ιδιώτες και ΤΕΦΑΑ βοηθούν την ομάδα
Μιας που κάθε αρχή είναι και δύσκολη, η ομάδα μπάσκετ του Ηρόδικου έχει αναπτύξει συνεργασίες με ιδιώτες επιχειρηματίες και με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προκειμένου να υλοποιηθεί το εγχείρημα, το οποίο περιλαμβάνει ταξίδια και πολλά έξοδα. Ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπως τα Αστικά ΚΤΕΛ Κομοτηνής, τα Mikel Κομοτηνής, το Rodopi Tours, η εταιρία Wheel και άλλοι έχουν βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο, ενώ υπάρχει και συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής δια της καθηγήτριας Σοφίας Μπάτσιου, η οποία δίνει καροτσάκια στην ομάδα για κάθε προπόνηση. Στόχος της ομάδας είναι, όπως λέει στον "Χ" ο προπονητής της, η εξεύρεση χορηγών για την αγορά αμαξιδίων, καθώς τα δανεικά αμαξίδια είναι μία πολύ σημαντική βοήθεια, αλλά δεν είναι φτιαγμένα για κάθε αθλητή ξεχωριστά.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε εποχές που δύσκολα οι δήμοι μπορούν να παρουσιάσουν έργο,  να επαινούν και να διαφημίζουν, συναντήσεις, καθημερινές δράσεις,  προσπάθειες, ιδέες και προτάσεις.