fbpx Η Καβάλα στη σκυτάλη των Street Relays
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΛΟΓΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Η Καβάλα στη σκυτάλη των Street Relays

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Καβάλα
Δρομικό Κίνημα
Street Relays
Μιχάλης Ραγκούσης
Ηρόδικος

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και ο Κομοτηναίος Μιχάλης Ραγκούσης, εκπροσωπώντας τον «Ηρόδικο»

Η Καβάλα παίρνει από τη Γλυφάδα την σκυτάλη και αποτελεί τον δεύτερο σταθμό της περιοδείας των αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου, Βίκος Street Relays, του μοναδικού στο είδος του αγώνα, που την Κυριακή 23 Απριλίου θα βρεθεί, όπως και πέρσι, στην πανέμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, στήνοντας ένα μοναδικό σκηνικό αθλητισμού και πολιτισμού, συμμετοχής και προσφοράς, κάτω από τη σκιά του Φρουρίου και της γραφικής παλιάς πόλης.


Ο σκοπός των φετινών αγώνων παραμένει εξίσου σημαντικός για την τοπική κοινωνία, που αναμένεται να αγκαλιάσει τη διοργάνωση και να στηρίξει την προσπάθεια όλων για την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «Πνοή», που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού και της οικογένειας.


Την Τρίτη 18 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», έγινε η επίσημη παρουσίαση των αγώνων, που συνδιοργανώνουν ο αθλητικός σύλλογος «Ερμής 1877», ο ΟΚΑ Καβάλας, η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και ο Δήμος Καβάλας, έχοντας και φέτος τη μεγάλη και αμέριστη υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.


Ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Μαρκόπουλος, εξέφρασε τη μεγάλη χαρά για την επιστροφή των Βίκος Street Relays στην Καβάλα, σημειώνοντας την τεράστια επιτυχία των περσινών αγώνων σκυταλοδρομίας και προσθέτοντας ότι «αποτέλεσαν ένα γεγονός που είχε αθλητική και ανθρωπιστική διάσταση, ενώ παράλληλα αναδείξαμε και πάλι τον εθελοντισμό ως ένα στοιχείο της Καβάλας. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να προσεγγίσουν και να συμμετέχουν και φέτος στους αγώνες των Βίκος Street Relays στηρίζοντας τη διοργάνωση και κατ’ επέκταση την «Πνοή».


Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας & Επικοινωνίας του Δήμου Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου στάθηκε στην απόφαση του Δήμου να στηρίξει έμπρακτα και τους φετινούς αγώνες, που αποτελούν διαφήμιση για την πόλη της Καβάλας, όπως είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αγώνων, που έγιναν από τον Διευθυντή Αγώνων Λευθέρη Πλακίδα. «Η Καβάλα είναι υπερήφανη και θέλει να στηρίζει τον αθλητισμό. Το κοινωνικό πρόσωπο των πολιτών μας πρέπει να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως επίσης και η κοινωνική ευαισθητοποίηση, όπου αποδεδειγμένα οι δημότες και οι κάτοικοι της Καβάλα στέκονται σε πολύ μεγάλο επίπεδο». Κλείνοντας επανέλαβε τη βαθιά πεποίθησή του πως το στοιχείο του εθελοντισμού ανεβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, με τους αγώνες των Βίκος Street Relays να αποτελούν για το Δήμο Καβάλας «μια σανίδα στήριξης»!


Ο Μιχάλης Ραγκούσης εκπροσώπησε ως πρόεδρος τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Ηρόδικος», που από το 2014 μέχρι και σήμερα συμμετέχουν ενεργά στα Βίκος Street Relays αναπτύσσοντας και διευρύνοντας αυτή τη συνεργασία, που θα συνεχιστεί με έντονη παρουσία και αυτή την Κυριακή στους αγώνες της Καβάλας. «Δεν είναι απλά μια διοργάνωση μαζικού αθλητισμού. Είναι η πρώτη και μεγαλύτερη διοργάνωση που έδωσε τη δυνατότητα να βγουν στους δρόμους και να τα τρέξουν, να συμμετέχουν ακόμη και τα άτομα με αναπηρία. Η συμμετοχή είναι κοινή και ο αγώνας κοινός για όλους. Είναι ένα μάθημα Παιδείας», τόνισε κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα όλων όσοι παραβρέθηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.


Το πρόγραμμα των αγώνων της 23ης Απριλίου
Οι αγώνες των σκυταλοδρομιών δρόμου της Καβάλας, θα διεξαχθούν την Κυριακή 23 Απριλίου με ώρα έναρξης 11.30 το πρωί και θα είναι διάρκειας δύο ωρών.
Τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων είναι:


-Kids Relays 4×50 μ. (3-5 ετών)
-Kids Relays 4×100 μ. (6-11 ετών)
-Street Relays 4×2500 μ. (12 ετών και άνω)
-Street Relays 2×5.000 μ. (14 ετών και άνω)
-Street Run 10 χιλιόμετρα (16 ετών και άνω)


Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μπλουζάκι και μετάλλιο. Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με chip και θα είναι ατομική και ομαδική. 


Οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ερμή 1877 hermes-events.org, από τον προκαθορισμένο εκπρόσωπο-αρχηγό κάθε ομάδας, και στα γραφεία του ΟΚΑ Καβάλας.


Η προθεσμία των ηλεκτρονικών δηλώσεων συμμετοχής για όλες τις ομάδες λήγει την Πέμπτη 20 Απριλίου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ήταν θέμα χρόνου το πότε θα επιτευχθεί η συνεργασία Γιάννη Γκαράνη,  με τον νέο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκίνημα για την πόλη» Πέτρο Ζωγράφου,  που ανέλαβε τα ηνία μετά το θάνατο του αείμνηστου δημάρχου Τά