fbpx Γνωρίζουμε το τένις με αμαξίδιο δίπλα στους κορυφαίους
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 6 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Γνωρίζουμε το τένις με αμαξίδιο δίπλα στους κορυφαίους

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τέννις
Αμαξίδιο
Περπατώ

Ο Μ. Ραγκούσης μιλάει για την προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος και σας καλεί να το γνωρίσετε από κοντά

Διονύσης Βοργιάς

Την ευκαιρία να γνωρίσουμε το τένις με αμαξίδιο είχαμε το πρωί της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου, και μάλιστα παρακολουθώντας ένα κομμάτι της προπόνησης καταξιωμένων αθλητών. Πιο αναλυτικά, από χθες μέχρι και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου φιλοξενούνται στην πόλη της Κομοτηνής - στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Περπατώ - το σύνολο των Ελλήνων αθλητών με αναπηρία στο αγώνισμα της αντισφαίρισης με αμαξίδιο λόγω της διεξαγωγής προπονητικού προγράμματος με στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη του αθλήματος και την βελτίωση των ικανοτήτων των συμμετεχόντων αθλητών. 

Οι προπονήσεις διεξάγονται στα γήπεδα τένις του Πανθρακικού Σταδίου. Το πρόγραμμα προπονήσεων είναι Παρασκευή και Σάββατο 9:30-11:30 και 16:30-18:30 και την Κυριακή 9:30-11:30. Οι προπονήσεις είναι ανοικτές να τις παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται, άρα αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε μία προπόνηση, αυτό το διήμερο είναι εξαιρετική ευκαιρία. Το πρόγραμμα συνδιοργανώνεται από την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ και τον ΑΣΑΜΕΑ Ηρόδικο υπό την εποπτεία του ομοσπονδιακού προπονητή κου Κοντού.

Ο "Χ" συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ηρόδικου Μιχάλη Ραγκούση, που επιβεβαίωσε ότι "φιλοξενούμε τους αθλητές που ασχολούνται με την αντισφαίριση με αμαξίδιο στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες", και συνέχισε: "Είναι μία προσπάθεια ώστε να υπάρξουν κάποια προγράμματα προετοιμασίας ενόψει των αγώνων στους οποίους θα συμμετάσχουν οι αθλητές και να δοθεί η δυνατότητα και οι ίδιοι οι αθλητές να αναπτύξουν τις ικανότητές τους μέσα σε μία συλλογική προετοιμασία και να αναπτύξουμε το ίδιο το άθλημα πανελλαδικά".

Ο κος Ραγκούσης σημειώνει πως "αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε μία ανέλπιστα καλή φάση, γιατί υπάρχουν Έλληνες αθλητές που είναι σε πολύ υψηλό παγκόσμιο επίπεδο, κι έχουμε την χαρά να τους φιλοξενούμε στην Κομοτηνή, δηλαδή οι κ.κ. Διαμαντής και Λαζαρίδης" και καλεί όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα, να έρθουν ή αυτό το διήμερο στις προπονήσεις ή να έρθουν σε επικοινωνία με τον Ηρόδικο όπου κατά τον ίδιο "υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενο και υπάρχει εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς που ασχολούνται με το τένις στην περιοχή".

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Μιχάλης Ραγκούσης αναδεικνύει και μία άλλη παράμετρο που έχει συντελέσει στις καλές διοργανώσεις στην Κομοτηνή, ήτοι την καλή συνεργασία με τους φορείς της πόλης, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι τα γήπεδα τένις τους παραχωρήθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη, όπως τους παραχωρήθηκαν και ο χώρος της Μεταλλουργικής του ΤΕΦΑΑ ώστε (αν ο καιρός απέτρεπε τις υπαίθριες προπονήσεις) αυτές να γίνονταν σε κλειστό χώρο. Γι' αυτό έκανε λόγο για "συνεργασίες και ευκολίες που δεν είναι δεδομένες σε άλλες περιοχές". Τέλος, ο κος Ραγκούσης υπενθύμισε ότι φέτος πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα το πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο, κι εκεί έγινε η πρώτη επαφή ώστε να γίνουν κάποιες ομαδικές προπονήσεις στην Κομοτηνή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Γαλουχημένος στους διαύλους της επικοινωνιακής τέχνης ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, εφάρμοσε στο διαδικτυακό διάλογο χθες με όλους τους φορείς του Έβρου,  τη μέθοδο των συσσωρευμένων θετικών ερωταπαντ