ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΝΕΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Θράκη: Με κάθε (επικίνδυνο) τρόπο η διακίνηση μεταναστών

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Μετανάστες
Διακινητής

Όπως κατέγραφε ο "Χ" σε ρεπορτάζ του που επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις στο "παιχνίδι" έχουν μπει πλέον και ανήλικοι διακινητές

Με κάθε τρόπο διακινούν μετανάστες στην Θράκη, ενήλικοι αλλά ακόμη κι ανήλικοι διακινητές. Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ο "Χ" κατέγραψε άλλωστε ότι στο "παιχνίδι" έχουν μπει πλέον και ανήλικοι διακινητές και οι εξελίξεις για μία ακόμη φορά μας επιβεβαιώνουν. Πρόκειται για μία πρακτική που ελλοχεύει μεγάλους κινδύνους όχι μόνο για τους διακινητές και τους διακινούμενους, αλλά και για τους απλούς χρήστες του οδικού δικτύου. 


Δύο νέες περιπτώσεις διακίνησης τα περασμένα 24ωρα ήρθαν στο φως. Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου, στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 20 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις  μη νόμιμους μετανάστες. 


Ανθρωποκυνηγητό μέχρι τους Αμαξάδες
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (ύψος οικισμού Κοπτερού), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στο ύψος του οικισμού Αμαξάδων, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό, τράπηκαν πεζή σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 20χρονο, ενώ ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.


Ο διακινητής ήταν 16 χρονών
Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 16χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς, με τη συνδρομή και άλλων δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Στη συνέχεια, το όχημα κινήθηκε στην Εγνατία Οδό και στον κόμβο Μάκρης εξήλθε από αυτήν και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός του επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. 


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ