ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Στο κυνήγι των χρηστών ναρκωτικών και όχι των εμπόρων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Ναρκωτικά
αστυνομία
Αλεξανδρούπολη
Καβάλα
Δράμα

Συνελήφθησαν 7 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στους νομούς Έβρου, Καβάλας και Δράμας


Κατασχέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης, ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία
 

Στο κυνήγι των χρηστών ναρκωτικών και όχι των εμπόρων επιδίδονται οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, επιδιώκοντας, όπως επισημαίνουν, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν εφτά συλλήψεις σε νομούς της Περιφέρειας και κατασχέθηκαν μικρές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, κοκαΐνης, ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία.


Συνελήφθησαν στις 31-8-2017 και 1-9-2017, στους νομούς Έβρου, Καβάλας και Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Δράμας, έξι ημεδαποί, ηλικίας 60, 48, 41, 39, 28, 18 ετών και ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Η σχετική δικογραφία για τον 60χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της κλοπής.


Στην πρώτη περίπτωση, στην Ορεστιάδα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, συνέλαβαν 60χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 18,9 γραμμαρίων. Στο εσωτερικό του σπιτιού βρέθηκε επίσης ένα ποδήλατο, το οποίο, όπως προέκυψε, ο 60χρονος το είχε αφαιρέσει κατά το χρονικό διάστημα Ιούνιος  - Αύγουστος του 2017, από οικία στην πόλη της Ορεστιάδας.


Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 18χρονο, διότι κατείχε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.


Στην τρίτη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι κατείχε μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.


Στην τέταρτη περίπτωση, σε χωριό της Καβάλας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 27 ετών, διότι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να κατέχουν ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, ο 28χρονος κατείχε δύο  νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης και ο 27χρονος κατείχε δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 12,8 γραμμαρίων.


Στην πέμπτη περίπτωση, στη Δράμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ο 41χρονος, διότι κατείχε 10 ναρκωτικά δισκία.


Στην έκτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα, στη Δράμα, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν και τον 48χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή του 9 ναρκωτικά δισκία.


Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών. 


Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με την απορία έμειναν οι αντιπολιτεύσεις στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο,  τι έργα άραγε περιελάμβαναν οι κωδικοί που δεν είχαν επεξήγηση, όπως και το ποσό των 2,1 εκ ευρώ  από  το  επιχειρησιακό πρόγραμ