fbpx Πάνω από 1 κιλό ηρωίνης από οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2018 - 10:00
"ΣΤΗ ΦΑΚΑ" ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Πάνω από 1 κιλό ηρωίνης από οργανωμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Ναρκωτικά
Συλλήψεις

Συντονισμένη επιχείρηση από κοινού με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου

Με πλαστική βάρκα προσπάθησαν να περάσουν ναρκωτικά από την Τουρκία, αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη

Διονύσης Βοργιάς

Άλλη μία σημαντική επιτυχία καταγράφηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών Κομοτηνής, στα "χέρια" της οποίας αυτή τη φορά βρέθηκε πάνω από ένα κιλό ηρωίνης, σε μία υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών από τον Έβρο. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η συστηματική δουλειά αποδίδει, καθώς - μεταξύ άλλων - τον Απρίλιο του '17 ο "Χ" κατέγραψε 112 κιλά κάνναβης από σπείρα ναρκωτικών που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα.


Πως έδρασαν οι άνθρωποι της Δίωξης
Το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Αυγούστου συνελήφθηκαν σε παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, δύο μέλη σπείρας, τα οποία εισήγαγαν ποσότητα ηρωίνης από την Τουρκία στην Ελλάδα. Πρόκειται για δύο 28χρονους αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αντίστασης και των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών. 

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, στην οποία συνέδραμαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που εισάγει από την Τουρκία στη χώρα μας ποσότητες ηρωίνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι όπως διαπιστώθηκε, με τη χρήση πλαστικής βάρκας, εισήγαγαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μία συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 1.029 γραμμαρίων και ακολούθως κινούμενοι πεζή την μετέφεραν στην ενδοχώρα.

Σημειώνεται ότι κατά τη σύλληψή τους οι δράστες αντιστάθηκαν στους αστυνομικούς προκειμένου να την αποφύγουν. 

Κατασχέθηκαν 1 συσκευασία με 1.029 γραμμάρια ηρωίνης, 1 πλαστική βάρκα, 2 κουπιά και 1 τρόμπα. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.  


Καλλιέργεια κάνναβης από ημεδαπούς στην Αλεξανδρούπολη
Την ίδια μέρα, σε μία διαφορετική υπόθεση όμως, απόγευμα Παρασκευής, συνελήφθησαν, σε θαμνώδη έκταση στο νότιο Έβρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 53 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εθνικού τελωνιακού κώδικα, κατά περίπτωση. 

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στην παραπάνω θαμνώδη περιοχή. 

Ακολούθως, το βράδυ, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, οι οποίοι προσήλθαν στο σημείο και πότισαν τα δενδρύλλια. 

Από τον χώρο της καλλιέργειας και την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν, πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 3 μέτρων περίπου, 2 δοχεία και 2 κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο με το οποίο προσήλθαν οι δράστες στο σημείο, καθώς επίσης 1 κυνηγετικό όπλο και 71 κυνηγετικά φυσίγγια που βρέθηκαν στο εσωτερικό του. 

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν: 1 συσκευασία με 260 γραμμάρια καπνού, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, 2 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους 8,9 γραμμαρίων, 1 κυτίο με σπόρους κάνναβης, 2 μεταλλικοί τρίφτες. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η επιστροφή στην κανονικότητα όπως την φαντάζονται βέβαια στην κυβέρνηση, η  ακόμα και με την αισιοδοξία που υπάρχει σε πολλούς,  με το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και καφέ μπαρ, δεν θα είναι μια εύκολ