ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2019 - 10:00
ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ 48ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ, ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΡΓΟΙ

Ο απατεώνας παρίστανε τον γιατρό ή αστυνομικό

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
απατεώνας
αλλοδαπός
Τμήμα Ασφαλείας Δράμας

Χρησιμοποιώντας το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, εξαπάτησαν μια 64χρονη ημεδαπή, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλες 5 ηλικιωμένες

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 48χρονου αλλοδαπού σε μία περίπτωση τηλεφωνικής απάτης και πέντε απόπειρες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που διαπράχθηκαν την 21-5-2019 στην πόλη της Δράμας. Σε βάρος του δράστη, καθώς και σε δύο ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής συνεργούς του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και της απάτης. 

Αναλυτικότερα, την 21-5-2019, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με έξι ηλικιωμένες ημεδαπές στη Δράμα, στις οποίες παρουσιάστηκε ως ιατρός ή αστυνομικός και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, είτε για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, είτε για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία.  Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτευχθεί η εξαπάτηση των ηλικιωμένων, άγνωστη δράστιδα προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο και τους προέτρεπε να ικανοποιήσουν το αίτημα. 

Σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις οι δράστες κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 64χρονη, πείθοντάς την να εναποθέσει το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ και 25 λίρες, εξωτερικά της οικίας της, όπου μετέβη ο 48χρονος και τα παρέλαβε, ενώ στις άλλες πέντε περιπτώσεις οι απατηλές προθέσεις τους έγιναν αντιληπτές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τώρα που  ο Ερντογάν απειλεί να ανοίξει τις πύλες για να φύγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες και προφανώς να πλημμυρίσει τη χώρα μας,  προάγγελος του τι μέλλει να  συμβεί, είναι η πολιτική που θέλει να εφα