ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΔΕΡΕΙΟΥ – ΝΕΑΣ ΣΑΝΤΑΣ

Κρυμμένους σε φορτηγάκι είχε δύο μη νόμιμους μετανάστες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
παράτυποι μετανάστες
διακίνηση μεταναστών

Ένα ακόμη περιστατικό στην Ροδόπη, 56χρονος και ημεδαπός ο διακινητής

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ροδόπης, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 56, 43, 33 και 28 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι, στον Έβρο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ηλικίας 43, 33 και 28 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε αποτελούν μέλη κυκλώματος και εμπλέκονται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε οι δύο δράστες, ηλικίας 43 και 33 ετών, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, εισήλθαν στη χώρα μας από τη Βουλγαρία και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής Οδού Ορμενίου – Αρδανίου, όπου στάθμευσαν το ένα από τα οχήματα και αποχώρησαν με το δεύτερο.

Στη συνέχεια, ο 28χρονος, αφού παρέλαβε το σταθμευμένο όχημα, μετέβη σε αγροτική περιοχή των Μαρασίων και επιβίβασε σε αυτό δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους, άλλα μέλη του κυκλώματος, είχαν προηγουμένως περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με τη χρήση βάρκας.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα, στην  επαρχιακή οδό Δερείου – Νέας Σάντας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 56χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν συνολικά δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καταπέλτης εναντίον της Τουρκίας θα είναι το  κείμενο που θα συνυπογράψουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το μνημόνιο με τη Λιβύη,  σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών,  όπως αναφέρει  το πρακτορείο Reute