ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Η διακίνηση μεταναστών με κλεμμένο όχημα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
διακίνηση παράνομων μεταναστών
παράτυποι μετανάστες

Πιάστηκαν άλλοι δύο διακινητές παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιουλίου, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 32 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας εννέα μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στην επαρχιακή οδό Ιάσμου - Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 23χρονο, οδηγό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, με συνοδηγό τον 32χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Κοπτερού το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του, διαπιστώθηκε ότι ο οι δύο δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 23χρονος κατηγορείται επίσης για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθόσον στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε το όχημα που οδηγούσε έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή λίγες ημέρες νωρίτερα σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ένα ζεύγος πινακίδων και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά από 22 χρόνια …πιλοτικής εφαρμογής των προγραμμάτων εκπαίδευσης των μουσουλμανοπαίδων στην περιοχή της Θράκης,  φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τα συνεχίσει.