fbpx «Αστακός» τα διόδια Εγνατίας Οδού
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 30 Απριλίου, 2021 - 09:00
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

«Αστακός» τα διόδια Εγνατίας Οδού

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης
Εγνατία Οδός
Στάθης Κατρανίδης

Ελέγχονται σχεδόν όλοι οι διερχόμενοι για το εάν μετακινούνται νόμιμα, «σπατάλη» έμψυχου δυναμικού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης

Διονύσης Βοργιάς

«Αστακός» είναι τα διόδια της Εγνατίας Οδού, με πολυπληθή αστυνομική δύναμη κατά μήκος όλου του άξονα, όπως και στα διόδια Μέστης και Ιάσμου στη Ροδόπη. Οι αστυνομικοί ελέγχουν σχεδόν όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα, για το εάν η μετακίνηση οδηγών και επιβατών είναι νόμιμη, άλλως επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα, ενώ επικουρικά δύναται να υποδειχθεί στους οδηγούς να κάνουν αναστροφή, εάν η μετακίνησή τους δεν προβλέπεται.

«Ελευθέρωση» διαδημοτικών μετακινήσεων, με αστερίσκους
Και φέτος οι Έλληνες κάνουμε Πάσχα με σειρά περιοριστικών μέτρων, επιεικέστερων μεν από πέρσι, αλλά όχι… όπως παλιά. Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας είναι από τις 22:00 έως τις 05:00, ενώ από 3 Μαΐου το πέρας της κυκλοφορίας καθορίζεται από 23:00 έως 05:00.

Εν τω μεταξύ από χθες Μ. Πέμπτη «ελευθερώθηκαν» οι διαδημοτικές μετακινήσεις, αλλά μόνο εντός Περιφερειακής Ενότητας. Ωστόσο, λίγα πράγματα αλλάζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης συγκεκριμένα, αφού οι Δήμοι Ιάσμου και Μαρωνείας-Σαπών παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο» άρα εξαιρούνται από το «άνοιγμα» των διαδημοτικών μετακινήσεων. Πολύ απλά, κάτοικος Ιάσμου ή Σαπών δεν μπορεί να κάνει διαδημοτική μετακίνηση στην Κομοτηνή, αλλά ούτε κάτοικος Κομοτηνής μπορεί να κάνει διαδημοτική μετακίνηση σε Σάπες ή Ίασμο. Το καθεστώς ελεύθερων διαδημοτικών μετακινήσεων, επομένως, μέχρι στιγμής είναι σε ισχύ μόνο μεταξύ Δήμων Κομοτηνής και Αρριανών.

Όλοι οι αστυνομικοί επί ποδός
Πως η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη σημειώνει στο μήνυμά του για τις εορτές του Πάσχα ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, προσθέτοντας πως «το σύνολο των αστυνομικών δίνει το παρόν».

«Η Ελληνική Αστυνομία τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα είναι δίπλα στον πολίτη και στο κοινωνικό σύνολο και δίνει τον δικό της αγώνα ανταποκρινόμενη στην αποστολή της με στόχο την ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας και την προάσπιση της κοινωνικής ισορροπίας και ευημερίας. Κατά τη συλλογική κοινωνική προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα και την έξοδο από την πανδημία του κορωνοϊού το σύνολο των αστυνομικών με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τον πολίτη και τις ανάγκες του δίνει το παρόν και προασπίζεται το θεμελιώδες ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα κάθε πολίτη στο αγαθό της υγείας και της ασφάλειας», αναφέρει αναλυτικά.

«Σπατάλη» βλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Πως η δύναμη της ελληνικής αστυνομίας έχει επικεντρωθεί υπέρμετρα στη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, αντί για άλλες αρμοδιότητές της, ισχυρίζεται από θέσης του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Στάθης Κατρανίδης.

«Έχουν ενισχυθεί τα μέτρα σε κεντρικούς άξονες και οδούς, όπως η Εγνατία Οδός. Θεωρώ προσωπικά ότι είναι υπέρμετρη η δύναμη που χρησιμοποιείται, για παράδειγμα στα διόδια Μέστης διατίθενται έως 7 αστυνομικοί ανά 8ωρο. Δεν είμαστε εδώ διόδια… Θεσσαλονίκης», δηλώνει και υπογραμμίζει: «η δύναμη που σπαταλείται έχει αφήσει πίσω κάποιες άλλες αρμοδιότητές μας, το μεταναστευτικό δεν έχει σταματήσει, δεν ξέρω τι λένε τα επίσημα χείλη, εγώ σας λέω τι μας λένε τα μέλη μας: οι ροές αυξάνονται». Συγχρόνως, η ΕΛΑΣ έχει να αντιμετωπίσει σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η εγκληματικότητα, το παρεμπόριο, η διακίνηση ναρκωτικών «και πόσα άλλα» σύμφωνα με τον κο Κατρανίδη. Επικουρικά, αυτές τις ημέρες αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται και έξω από τις εκκλησίες, τουλάχιστον ένας αστυνομικός σύμφωνα με τον πρόεδρο, προς τήρηση των οριζόμενων από την πολιτεία μέτρων. Και μέσα σε όλα, από Δευτέρα 3 Μαΐου, η ΕΛΑΣ θα επιφορτιστεί και ελέγχους στην εστίαση που ανεβάζει ρολά.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, έχουν δημιουργήσει μία «οριακή» κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έμψυχο δυναμικό της ΕΛΑΣ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;