fbpx «Παλιά και βολική πολιτική»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2018 - 10:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Παλιά και βολική πολιτική»

ΑΡΘΡΑ
Από Απόσταση
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Τα σκηνικά που ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είναι καινούρια είναι όμως σίγουρα για κάποιους βολικά.

Έτσι η μπάλα έχει φύγει για τα καλά από το γήπεδο της παραγωγής έργου και έχει καθηλωθεί στο βολικό γήπεδο της παραπολιτικής και της παραφιλολογίας.

Αντί λοιπόν να ασχολείται η Κυβέρνηση με κάτι δημιουργικό παρακολουθούμε συνεχώς τη διαχείριση εσωτερικών ισορροπιών.
Και το πράγμα όπως φαίνεται θα πάει έτσι μέχρι τέλους γιατί έχουν αντιληφθεί πολύ καλά αυτοί που κυβερνούν ότι η εξουσία είναι γλυκιά και υπάρχει μεγάλος κύκλος προθύμων για να «καβατζάρουν» την κατάσταση στη δύσκολη στιγμή.

Ειλικρινά δεν υπάρχουν πολλοί που βιάζονται να διακόψουν την κοινοβουλευτική τους θητεία, γεγονός που ισχύει και για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, γιατί η εκλογική διαδικασία ενέχει κινδύνους για τον πολιτικό που ρισκάρει θέση και χρήμα.
Εντελώς παλιομοδίτικα η Κυβέρνηση εξαντλεί το χρόνο της προετοιμαζόμενη για την επόμενη ημέρα και η αντιπολίτευση χωρίς ακόμα να έχει προγραμματικά προετοιμαστεί περιμένει τη σειρά της να κυβερνήσει.

Ξαναβρισκόμαστε μπροστά στον παραδοσιακό κύκλο εναλλαγής εξουσίας που καθιστά την πολιτική σπορ για λίγους, διότι αποδεικνύεται ότι τα πράγματα μεταξύ στους μετέχοντες στο παιχνίδι της πολιτικής παρά τις φαινομενικές αντιθέσεις είναι οριοθετημένα κατά κοινό και βολικό για όλους τρόπο.

Συγκεκριμένα όσοι λαμβάνουν την ιδιότητα του πολιτικού παρά τις καλές προθέσεις που έχουν στο ξεκίνημα της πορείας τους αντιλαμβάνονται γρήγορα ότι η ιδιότητα του πολιτικού είναι πραγματικά πάρα πολύ βολική, γιατί ενώ στην καθημερινότητα ο μέσος εργαζόμενος και επαγγελματίας απαιτείται να αποδεικνύει καθημερινά την επάρκεια του ο πολιτικός ανεξάρτητα του ποια παράταξη υπηρετεί μπορεί να περνάει εξαίσια την καθημερινότητα του ανακυκλώνοντας συνθήματα, πάθη και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.

Και ας μη παραπονιόμαστε διότι όπως βλέπουμε επιβιώνουν εκλογικά μόνο οι πολιτικοί που κινούνται με επιθετικό και διχαστικό πολλές φόρες λόγο ενώ άνθρωποι δημιουργικοί είναι αδύνατο να βρουν τη θέση τους στην πολιτική, γιατί ο ψηφοφόρος δε κάνει τον κόπο να ερευνήσει ποιος είναι αυτός που επιλέγει αλλά μένει στα «πυροτεχνήματα» που ακούει.

Με τη δική μας ψήφο λοιπόν είχαμε, έχουμε και μάλλον θα συνεχίσουμε να έχουμε την πολιτική και τους πολιτικούς που μας αξίζουν.

Εάν κάτι θέλουμε να αλλάξει ας το σκεφτούμε την ώρα που πρέπει.      

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι αλλαγές που περίμεναν κάποιοι σε πρόσωπα για τους αντιπεριφερειάρχες,  χωρικούς και θεματικούς,  δεν ήρθαν, αφού φάνηκε  ότι η επιλογή του Χρήστου Μέτιου ήταν να κρατηθεί το υπάρχον σχήμα για άλλη μια χρο