fbpx Ο Βασίλης Μαυρίδης για τον Έβρο
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020 - 10:00
ΑΡΘΡΟ

Ο Βασίλης Μαυρίδης για τον Έβρο

ΑΡΘΡΑ
Βασίλης Μαυρίδης
Έβρος

Το παρόν έγγραψε στο facebook ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ
 

Πατάς στο google την λέξη «Έβρος» και το μόνο που σου βγάζει είναι σύνορα, φράχτης, ένταση, εισβολή, στρατός, πεδίο μάχης…

Τα βλέπεις και νιώθεις σαν να ζεις στην λωρίδα της Γάζας και ότι αυτό το μέρος είναι φτιαγμένο μόνο για να έχει τον ρόλο της πινέζας και την άχαρη εικόνα μίας μπουκαπόρτας, τον άχαρο ρόλο ενός φύλακα εφ ορού ζωής.

Όχι!!! Ο Έβρος δεν είναι μόνο αυτό και δεν κατοικείται μόνο από τα τρία «φ»: φαντάρους, φοιτητές, φαντάσματα. Ο Έβρος δεν είναι πεδίο βολής, ούτε μία «τρύπα στην γεωγραφία».

Ο Έβρος είναι η Αλεξανδρούπολη που κοιτάει στο απέραντο γαλάζιο και σου προσφέρει πανέμορφες παράλιες. 

Είναι η Σαμοθράκη με τις "Βάθρες" της και την "άγρια" γοητευτική ομορφιά της.

Είναι το δάσος της Δαδιάς, που θα σε μαγέψει η χλωρίδα και η πανίδα του.

Θα δεις άγρια πουλιά που, με το «ζύγισμα» των φτερών τους και τ' αρχοντικό τους πέταγμα μπροστά στα μάτια σου, θα σε μαγέψουν.

Ο Έβρος είναι το Σουφλί που θα σε μάθει πως ταιριάζει η φύση με τον άνθρωπο και θα σε ταξιδέψει σε "μεταξένιους" δρόμους.

Είναι το Διδυμότειχο που στο κάστρο του θα ονειρευτείς το Βυζάντιο και θα σου διδάξει την πολυπολιτισμικότητα στην πράξη.

Είναι τα πανεπιστημιακά μας τμήματα που δίνουν τα εφόδια στους φοιτητές μας, για να γίνουν καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες.

Είναι οι αγρότες και οι επαγγελματίες μας που δίνουν τον καθημερινό τους έντιμο αγώνα, εναντία σε κάθε δυσκολία.

Ο Έβρος είναι η Ορεστιάδα που είναι η πόλη μου.....!!! εδώ, που πιο φιλόξενους ανθρώπους δεν έχεις συναντήσει.

Με μία πλατεία που μπορεί να μην έχει γλυπτά σπουδαίων καλλιτεχνών άλλα γεμίζει κάθε μέρα από νέο κόσμο και παιδιά, που είναι το δικό μας, το δικό σας "αύριο". Μία πόλη νέα, σύγχρονη άλλα και γεμάτη μνήμες

Είναι ο τύμβος της Μ. Δοξιπάρας - ζώνης, που ανάλογα αρχαιολογικά ευρήματα δεν θα δεις πουθενά στον κόσμο.

Είναι η διαδρομή δίπλα στις απέραντες εκτάσεις με τα ηλιοτροπία και στο βάθος οι χαμένες πατρίδες.

Με ένα ηλιοβασίλεμα τόσο πορφυρό, που όμοιο του δεν θα βρεις.

Είναι ο πανέμορφος ορεινός όγκος στο τρίγωνο, που μοιάζει με τους ωραιότερους πίνακες ζωγραφικής που έχουν ως θεματολογία τη φύση.

Είναι ο ποταμός Άρδας, που νέοι άνθρωποι συναντιούνται κάθε χρόνο και διασκεδάζουν σ ένα από τα πιο διαχρονικά φεστιβάλ της χωράς μας και που μέσα στην νύχτα θα τον ακούσεις να κυλάει έτοιμος να σε δεχτεί για βουτιές μόλις ξημερώσει.

Ο Έβρος είναι παράδοση, είναι μουσική και λεβέντικοι χοροί με ιστορία.

Και τέλος για να κρατήσεις το πιο σημαντικό.

Ο Έβρος είναι οι άνθρωποι που ζουν εδώ. Που κουβαλάνε μία ολόκληρη ιστορία, που είναι χαμογελαστοί, που είναι περήφανοι για τον τόπο τους. Περήφανοι για το ποσό αγαπάνε και προασπίζονται την ειρήνη. Άνθρωποι, που διασκεδάζουν, ονειρεύονται, δημιουργούν.

Ο  Έβρος είναι όλα αυτά και πολλά ακόμα περισσότερα, που θα τ' ανακαλύψει μόνος του ο κάθε ταξιδιώτης.

Γιατί ο Έβρος είναι η πινέζα που θα βάλεις εσύ, στον δικό σου "χάρτη ", για ένα ταξίδι ακόμα... όπως κάθε ταξίδι σε όμορφα μέρη!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε