fbpx «Με το αρνί στη σούβλα και τη μπατονέτα στη μύτη»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 29 Απριλίου, 2021 - 09:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Με το αρνί στη σούβλα και τη μπατονέτα στη μύτη»

ΑΡΘΡΑ
Από Απόσταση
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα αστείο κείμενο που έχει ως εξής:

«Φέτος το Πάσχα αντί να γυρνάμε το αρνί, θα γυρνάμε τη μπατονέτα στη μύτη». 

Πέρα από την πλάκα έτσι είναι η κατάσταση των πραγμάτων φέτος το Πάσχα.

Παρά την αντικειμενική χαρά των περισσοτέρων για τον ερχομό των εμβολίων και τον προγραμματισμό των ραντεβού δε θα καταφέρουμε και φέτος να γιορτάσουμε το Πάσχα όσο ελεύθερα και με όσους θα θέλαμε.

Προσωπικά δε θεωρώ ότι είναι κάτι τρομερό να κάνουμε λίγη υπομονή όταν μετράμε ήδη πάνω από 10.000 νεκρούς από την πανδημία και όταν ένα πισωγύρισμα θα μπορούσε να δώσει το οριστικό χτύπημα στην οικονομία.

Ειδικά αυτή η συζήτηση για το πόσο «κουρασμένος» είναι ο κόσμος από την κλεισούρα της πανδημίας μου τη δίνει κυριολεκτικά στα νεύρα.

Ειλικρινά τους μόνους που δικαιολογώ να είναι «κουρασμένοι» είναι αυτούς που ασθένησαν ή έχασαν οικείους καθώς και αυτούς που καταστράφηκαν οικονομικά από τους αναγκαστικούς περιορισμούς της πανδημίας.

Όλοι οι υπόλοιποι που απλώς βαρέθηκαν τον περιορισμό στα σπίτια τους, που και αυτός σχετικός είναι αφού όλες οι πλατείες, οι δρόμοι και τα πάρκα είναι γεμάτες από περιφερόμενο κόσμο με ένα καφέ στο χέρι, ας έρθουν στη θέση όλων αυτών που για μια ολόκληρη ζωή είναι λόγω φυσικής ή άλλης αδυναμίας περιορισμένοι στα σπίτια τους χωρίς να τους δίνει κανείς σημασία όταν η κοινωνία είναι  στα «χαρωπά» της.

Μου περιέγραφε ένας συνάδελφος με αναπηρία πόσο μόνος αισθανόταν όταν το «σωτήριο» έτος 2004 τότε που στη χώρα μας πηγαίναν όλα πρίμα και «γεννούσαν και οι κόκορες» πως βίωσε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας του το καλοκαίρι του 2004.

Από το δωμάτιο του στο νοσοκομείο έβλεπε τα πυροτεχνήματα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και παρά το κλίμα ψυχικής και οικονομικής  ευφορίας εκείνης της εποχής ούτε συγγενής ούτε φίλος εδέησε να ενδιαφερθεί για την κατάσταση του, γιατί ήταν η εποχή που δε θέλαμε να ακούμε στενάχωρα πράγματα και να «νταουνιάζουμε», όπως συνηθίζαμε να λέμε τότε.

Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά Πασχαλιάτικά αντί να σας «αραδιάσω» ένα γλυκανάλατο κείμενο με Πασχαλινές ευχές και τα τετριμμένα είναι διότι είναι μεγάλη ευκαιρία οι αναγκαστικοί περιορισμοί της πανδημίας να έχουν και ένα όφελος.

Συγκεκριμένα αφού ακόμα δε μπορούμε να γυρίσουμε στις παλιές συνήθειες ας αισθανθούμε το πραγματικό νόημα αυτών των ημερών χωρίς τη γνωστή εορταστική υπερβολή.

Αυτό το Πάσχα ας γλυκάνουμε την ψυχή και υπάρχει χρόνος και για το αρνί.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και όλους!


Βρείτε τα τελευταία νέα της Κομοτηνής, της Ροδόπης και της Θράκης ευρύτερα
στο Google News του www.xronos.gr

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άραγε αισθάνονται ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι με τις συμπεριφορές που επέδειξαν οι συνδικαλιστές στην  κατάθεση στεφάνων,  τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά στην πόλη μας;