ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Καλοκαίρι με σύννεφα»

ΑΡΘΡΑ
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Ημερολογιακά οφείλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι και υπό κανονικές συνθήκες μικροί και μεγάλοι θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε για τον ερχομό του καλοκαιριού.


Οι μεν μικροί για το τέλος των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων και την έναρξη των διακοπών οι δε μεγάλοι επίσης για τις διακοπές τους αλλά και για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που είναι και η μόνη βαριά βιομηχανία της χώρας μας.


Τα γεγονότα όμως των τελευταίων ημερών μας κάνουν να υποδεχόμαστε τουλάχιστον αμήχανα αυτή την ωραία εποχή.


Η πρωτόγνωρη τρομοκρατική επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ήταν συγκλονιστική και ανάλογο περιστατικό είχε να ζήσει η χώρα μας 84 ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από την 6η Ιουνίου 1933, όταν εκδηλώθηκε η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του αρχηγού της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου.


Με την τρομοκρατική ενέργεια της προηγούμενης εβδομάδας δεν πλήττεται μόνο η δημοκρατία όπως κατά κόρο αναφέρθηκε στα Μ.Μ.Ε. 
Πλήττεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή η επάνοδος της χώρας στην κανονικότητα καθώς παραμένουμε από τις ελάχιστες χώρες του δυτικού κόσμου και πιθανόν η μοναδική που χωρίς να είναι εμπόλεμες έχουν ακόμα ενεργή την εσωτερική τρομοκρατία και τονίζω την έννοια εσωτερική για να μη γίνεται σύγχυση με τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, που σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από εξωγενείς παράγοντες.


Το να τα ρίξουμε όλα στην κρίση των προηγούμενων ετών είναι η εύκολη λύση αλλά δε νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα πειστική διότι ενεργή τρομοκρατία είχαμε και τις προηγούμενες χορτάτες δεκαετίες και μάλιστα υπήρξαν και «πνευματικοί» άνθρωποι στην χώρα μας που μέσα από θολές ιδεολογικές διαδρομές έβρισκαν και δικαιολογίες στο φαινόμενο.


Τα χρόνια λοιπόν περνάνε και η τρομοκρατία εξακολουθεί να υπάρχει γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζει η ένταξη και στρατολόγηση νέων μελών.
Στη χώρα μας υπάρχουν πλέον αχαρτογράφητες οργανώσεις που δεν έχουν σχέση με την τρομοκρατία των προηγούμενων δεκαετιών και για αυτό για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο θα πρέπει να το προσεγγίσουμε υπό τη σημερινή του πραγματικότητα που αποδεικνύει ότι υπάρχει διείσδυση του φαινομένου σε πολύ νεαρά άτομα.


Η τρομοκρατία δε ξέρω πραγματικά τι στόχευση έχει ξέρω όμως τι αποτέλεσμα έχει.


Το αποτέλεσμά της λοιπόν είναι ότι αφενός αμαυρώνει την εξωτερική εικόνα της χώρας στον πολιτισμένο κόσμο και αφετέρου σε εσωτερικό επίπεδο αποπροσανατολίζει το λαό από τα πραγματικά αίτια της κρίσης και δημιουργεί το επικίνδυνο υπόβαθρο της αυτοδικίας. Ειδικά σε ανώμαλες και ανήσυχες πολιτικά και οικονομικά περιόδους ο καθένας ανάλογα με την ιδεολογία του και τα συμφέροντά του μπορεί μακριά από κάθε έννοια θεσμικής δικαιοσύνης να δικάζει και να καταδικάζει όποιον τον βολεύει και όπως γίνεται αντιληπτό εάν ξεκινήσει αυτός ο κύκλος δεν θα έχει τελειωμό.


Πριν τα σύννεφα που μαζεύτηκαν από πάνω μας γίνουν καταιγίδες θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε ότι το επόμενο θύμα μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς διότι κανείς δεν είναι ασφαλής όταν το δίκιο και το άδικο δεν κρίνονται από τη θεσμική δικαιοσύνη αλλά από τον καθένα ανάλογα με την προσωπική και ιδεολογική του εμπάθεια.                       
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ