fbpx «Ή με το γιατρό ή με τον καφετζή»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020 - 10:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Ή με το γιατρό ή με τον καφετζή»

ΑΡΘΡΑ
Σταύρος Ι. Σταυρίδης
Από Απόσταση

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Οι μεγαλύτεροι παλαιότερα μάς έδιναν την ευχή «καλά μυαλά» και όταν ήμουν μικρός την παρεξηγούσα λίγο αυτή την ευχή, γιατί το έπαιρνα προσωπικά και σκεφτόμουν μέσα μου όταν μου δίναν αυτή την ευχή μήπως υπονοούσαν ότι δεν είμαι «νορμάλ».

Τα χρόνια πέρασαν και συνέβησαν αρκετά απροσδόκητα και περίεργα στη ζωή μας και με όλα όσα είδα να εξελίσσονται κατάλαβα πλέον πόσο σημαντική είναι αυτή η ευχή.

Δεν θα πρωτοτυπήσω εάν πω ότι το 2020 που φεύγει ήταν μια δύσκολη χρονιά αλλά δε θέλω να συνεχίσω την «κλάψα» που κυριαρχεί γύρω μας για το έτος που διανύσαμε, το οποίο έφερε θανάτους, αρρώστια και οικονομικές καταστροφές.

Ευτυχώς η ζωή πάει μόνο μπροστά, έχουμε ήδη εμβόλια και για να κλείσουμε ευχάριστα τη χρονιά θα απαντήσω με ευχάριστο τρόπο στις όποιες φοβίες για τον εμβολιασμό με την παρακάτω ιστορία:

«Σε μια αγροτική περιοχή της όμορφης χώρας μας είχαν φέρει για μια ολόκληρη δεκαετία εργάτες από το εξωτερικό, για να κάνουν τις δουλειές.

Έτσι, οι άντρες της περιοχής δουλεύαν ελάχιστα, έκαναν απλά επίβλεψη και περνούσαν όμορφα και χαλαρά τις μέρες τους από το πρωί στο καφενείο.

Η ζωή κύλαγε όμορφα με ουζάκια και μπύρες από το πρωί στο καφενείο και με χαλαρά ποτάκια το βράδυ.

Στο μεταξύ εκείνη τη χρονική περίοδο συνέβησαν δύο γεγονότα.

Το πρώτο ήταν ότι επέστρεψε στην περιοχή ένας καλοσπουδασμένος ιατρός και το δεύτερο ήταν ότι η περιοχή ενοποιήθηκε με άλλους δήμους και συνδέθηκε με ένα νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης.

Όλα πήγαιναν «πρίμα» στην όμορφη περιοχή μέχρι που ξαφνικά μερικοί άντρες σταθεροί θαμώνες του καφενείου άρχισαν να κάνουν απουσίες από το καφενείο.

Όταν τους αναζήτησαν οι φίλοι τους πληροφορήθηκαν ότι εμφάνισαν καρδιολογικά προβλήματα και ότι ο νέος γιατρός της περιοχής τους συνέστησε δίαιτα, περιορισμό στο αλκοόλ και αλλαγή του καθιστικού τρόπου ζωής.

Τις επόμενες μέρες κάποιοι ήταν προβληματισμένοι στο καφενείο με την ασθένεια των φίλων τους.

Μόλις το είδε αυτό ο καφετζής τους ρώτησε τι συμβαίνει και όταν του είπαν τι συμβαίνει και ότι πρέπει και οι ίδιοι να προσέχουν και να «κόψουν» λίγο το καφενείο ο καφετζής που οσμίστηκε στον αέρα τον κίνδυνο να χαθεί η πελατεία στάθηκε στη μέση του καφενείου και με περισπούδαστο ύφος είπε στους θαμώνες:

«Αγαπητοί φίλοι δε θέλω να σας τρομάξω αλλά όλα αυτά συμβαίνουν από τότε που συνδεθήκαμε με το νέο δίκτυο ύδρευσης. Είναι βέβαιο ότι κάτι υπάρχει στο νερό που μας αρρωσταίνει σιγά, σιγά.»

Οι θαμώνες εμβρόντητοι συμφώνησαν αμέσως με τα λόγια του καφετζή και παρήγγειλαν όλοι ένα ακόμα «γύρο» ποτά, για να χαλαρώσουν από το σοκ που τους προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του καφετζή».

Τέλος ιστορίας αγαπητοί μου, καλή χρονιά με υγεία σε όλες και όλους και νομίζω έδωσα απάντηση στον προβληματισμό σας για το εμβόλιο. Ή με το γιατρό ή με τον καφετζή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Επαίρεται ο υπουργός Εργασίας  για το   τολμηρό και εκσυγχρονιστικό νομοσχέδιο του, που προσαρμόζεται στις τεχνολογικές οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις,  όπως το χαρακτηρίζει,  παρόλο που αλλάζει άρδην