fbpx Η άρνηση της πραγματικότητας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2020 - 10:00
ΑΡΘΡΟ

Η άρνηση της πραγματικότητας

ΑΡΘΡΑ
Δημήτρης Τζελέπης

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης - μεταπτυχιακός φοιτητής του προγράμματος Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Σπουδές, Δίκαιο, Οικονομία και Πολιτική της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ στην ιστορική ομιλία του, που έστειλε την Αγγλία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε «weshallfightonthebeaches, weshallneversurrender.» Ελληνιστί σημαίνει «θα πολεμήσουμε στις θάλασσες, δεν θα παραδοθούμε.»  

Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο για τις φετινές διακοπές όλων, με μόνη αλλαγή ότι δεν θα παραδινόμασταν στον ιό που μας κυνηγούσε ή έκανε πάρτι και αυτός στα μπαρ και στα κλαμπ. 

Ακούγεται από διάφορες πλευρές της κοινωνίας ότι έχουν γίνει λάθη και ότι δεν φταίνε οι νέοι, που έχουν την δική τους λογική.  Ας πάρουμε πρώτα το παράδειγμα ότι  έχουν γίνει λάθη στο άνοιγμα της οικονομίας τον Μάιο. Τότε όλοι ή και εάν όχι όλοι, οι πιο πολλοί νομίζαμε ότι ο ιός είναι πλέον πίσω μας και πήραμε ξανά τη ζωή στα χέρια μας. Αλλά όπως αποδείχθηκε κάναμε λάθη. Φαίνεται ότι το κράτος μάς εμπιστεύθηκε πάρα πολύ, αλλά κάποιοι δεν έκαναν αυτά που έλεγαν οι ειδικοί.  Δυσκολευτήκαμε να καταλάβουμε ότι δεν πρόκειται για μία κανονικότητα όπως την νομίζαμε αλλά μία άλλη. 

Οι νέοι έχουν το δικό τους μυαλό, έχουν τις δικές τους θεωρίες, ότι όλο αυτό είναι ένα ψέμα για να μας μειώσουν ή να κατασταλεί ένα κομμάτι από τις ελευθερίες μας. Θα πρέπει να πούμε στους νέους ότι η Δύση και γενικά η Ευρώπη, στην οποία τυγχάνει να ζούμε, ασπάζεται τον δυτικό και τον ελεύθερο τρόπο ζωής και όποιος προσπαθήσει να τον καταστείλει αντιμετωπίζει κυρώσεις.  

Τα κάθε είδους ρεπορτάζ είναι ενδεικτικά για το τι πιστεύουν οι νέοι στα. Και αυτό τους ωθεί να διασκεδάζουν, να κάνουν ξέφρενα πάρτι , να φλερτάρουν χωρίς να σκέφτονται άλλωστε για αυτό είναι ηλικία  αυτή αλλά τώρα πρέπει να το μειώσουν γιατί είναι επικίνδυνο.  

Αλλά μετά θα τους φταίει ο Χαρδαλιάς που είναι  από μία άλλη φυλή που δεν θέλει να ζήσουμε και ότι όλα αυτά τα δημιούργησε ο «Μπιλ ο Πύλης» για το κακό μας. 

Τέτοιες θεωρίες δυσκολεύεται να βγάλει η Μοσάντ και η CIA,αλλά εμείς εδώ έχουμε τους ψεκασμένους επιστήμονες που νομίζουν ότι οι «νεοταξίτες» θέλουν να μας ελέγξουν, αλλά ξεχνάνε ότι οι γαργαρισμοί που έχουν στα socialmediaείναι καταδότες του εαυτού τους. 

Ας σοβαρευτούμε όλοι, γιατί εάν γίνουμε Μπέργκαμο, τότε θα είναι αυτοί οι πρώτοι που θα βρίζουν το κράτος.  Πρέπει οι νέοι να πειστούν για το τι συμβαίνει. Εάν έχουν την άποψη«δεν πιστεύω ότι υπάρχει ιός, γιατί δεν τον έχω δει στους γύρω μου», τότε αυτή δεν είναι λογική και μετά αυτοί οι ίδιοι έρχονται και θέλουν αξιώσεις από την κοινωνία. 

Χρειάζεται από όλους η ατομική ευθύνη και η τήρηση  των μέτρων πριν να είναι αργά. Η καμπάνα βάρεσε και ήταν για όλους. 

Δεν στοχοποιούνται οι νέοι όπως νομίζουν κάποιοι, αλλά δέκα χρόνια κάναμε να τους πείσουμε για μνημόνια, τώρα όμως εάν αντισταθούν σε ένα θέμα υγείας, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα.  

Αλίμονο εάν αποκτήσουμε ξανά πλατείες με αρνητές του ιού και της μάσκας.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα και μία υπέροχη  ευρωπαϊκή οικογένεια θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε,  παράλληλα με την ατάκα του ελληνικού κινηματογράφου,  αναφερόμενοι  στην ΕΕ, από την οποία ζητάμε αλληλεγγύ