fbpx «Η αναταραχή και η χαρά του πονηρού»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020 - 10:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Η αναταραχή και η χαρά του πονηρού»

ΑΡΘΡΑ
Από Απόσταση
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Και ο πλέον αισιόδοξος καταλαβαίνει πλέον ότι διανύουμε επικίνδυνη περίοδο στα Εθνικά μας θέματα και εάν βάλουμε στη ζυγαριά και την πανδημία που ξαναφουντώνει και τις οικονομικές συνέπειες που προκαλεί είναι σίγουρο ότι οδεύουμε προς έναν από τους δυσκολότερους χειμώνες, που πιθανόν έχουμε ζήσει.

Η παραπάνω δυσάρεστη διαπίστωση είναι δεδομένη και άρα απομένει σε εμάς να διαχειριστούμε αυτές τις προκλήσεις με τον καλύτερο για την πατρίδα αλλά και για τον καθένα ατομικά τρόπο.

Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να πανικοβληθούμε και να παρασυρθούμε σε παρορμητικές κινήσεις, γιατί υπάρχουν πονηρά μυαλά γύρω μας που επιθυμούν την αναταραχή, διότι είναι προς το συμφέρον τους να αφήνουν τους άλλους να «ματώνουν» και στο τέλος να έρχονται ως ειρηνοποιοί για τη μοιρασιά.

Αυτό που θέλω να πω καθαρά είναι ότι δεν είναι μόνο η γειτονική μας Τουρκία που επιθυμεί να μας καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου χωρίς όρους αλλά πιθανόν και πολλοί από τους Ευρωπαίους και γενικότερα συμμάχους μας να μη «χαλιούνται» με την ιδέα ενός θερμού επεισοδίου που θα εξανάγκαζε τη χώρα μας να συζητήσει τα πάντα και να τους βάλει συνεταίρους στα δικαιώματα της.

Η χώρα μας όσο και να μη μας αρέσει κάποιες φορές πρέπει να κινηθεί με απόλυτη ψυχραιμία διπλωματικά και να κερδίσει χρόνο για τον περαιτέρω εξοπλισμό της ελπίζοντας παράλληλα ότι στο άμεσο μέλλον θα διαμορφωθεί ένα καλύτερο διεθνές περιβάλλον.

Η κόκκινη γραμμή που αφορά την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων πρέπει και είναι αδιαπραγμάτευτη όμως μέχρι να φθάσουμε σε ένα τέτοιο γεγονός πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι και μικρότερες αναταραχές μπορεί να κάνουν τη ζημιά.

Θέλω επίσης να επισημάνω σε όσους με ευκολία εισηγούνται δυναμικότερες αντιδράσεις έναντι της Τουρκικής προκλητικότητας και έχουν στο μυαλό τους ένα περιορισμένης κλίμακας θερμό επεισόδιο κατά το οποίο η χώρα μας θα μπορούσε να απαντήσει, ότι τα πράγματα έχουν τη δική τους δυναμική και εφόσον ξεκινήσει η αναταραχή και υπάρξουν απώλειες ψυχών και υλικών και από τις δύο πλευρές δύσκολα θα τελειώσει η εμπλοκή διότι η δράση θα φέρει αντίδραση.

Ψύχραιμα προς το παρόν και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε κανονικά τη ζωή και τις δραστηριότητες μας, διότι η παρατεταμένη κρίση με την Τουρκία πέρα από την πιθανότητα εμπλοκής που δημιουργεί καταστρέφει εκ νέου την παραγωγική μας διάθεση και το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας μας.

Είμαστε σε αγώνα αντοχής και όχι ταχύτητας και για αυτό καμία αναταραχή που θα γίνει η χαρά του πονηρού δεν είναι επιτρεπτή.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Την ευχάριστη προς το παρόν όμως είδηση, για  την ακύρωση της επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο,  την έδωσε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος, αποδίδοντας την απόφαση της μη επέκτασης και αύξησης της χωρητικότ