fbpx Έν αρχή ήν ο Λόγος
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου, 2020 - 10:00
ΑΡΘΡΟ

Έν αρχή ήν ο Λόγος

ΑΡΘΡΑ
Βασίλης Φλώρος

Γράφει ο Βασίλης Φλώρος, τραγουδοποιός

Ετοιμάζοντας το καινούργιο μουσικό project της “Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η Σ” και έχοντας εναποθέσει σε αυτό όλη τη δημιουργική μου ενέργεια εν όψει του επικείμενου ζωντανού μοιράσματός του σε μουσικές σκηνές και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, η στυγνή ελληνική πραγματικότητα έρχεται κάθε τόσο να αποσπάσει την προσοχή μου, υπενθυμίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών ενός επαγγέλματος που κινδυνεύει με πλήρη αφανισμό, παρασέρνοντας μαζί του και το ελληνικό τραγούδι, το φέρον μέσο της ελληνικής γλώσσας. Η αναφορά μου βέβαια, στο επάγγελμα του τραγουδοποιού, του μουσικοσυνθέτη και του στιχουργού, που βρισκόμενο εδώ και χρόνια στη μέγγενη ανάμεσα στις όλο και πιο ακραίες διεθνείς συνθήκες και τα αντικρουόμενα συμφέροντα μιας εσωτερικής “κομπραδόρικης ελίτ”, δεινοπαθεί για την ίδια την ύπαρξή του. 

Με αφορμή λοιπόν τον σημερινό αγώνα των δημιουργών, από την ανοιχτωσιά του βήματος της πάντα φιλόξενης για εμένα Εφημερίδας του Χρόνου της Κομοτηνής, ας μου επιτραπεί ένα σύντομο και όσο το δυνατό συνοπτικό σχόλιο προς ενημέρωση.

Περί Ιδιωτικοποίησης του Πνευματικού Δικαιώματος - Αδειοδότησης της Ε.Δ.Ε.Μ. και "Δημογερόντικης, Παραγοντίστικης και Ελίτ Μπουρδολογίας"

Οι Δημιουργοί απαιτούμε:

* Έναν και Ενιαίο Αυτοδιαχειριζόμενο από μέρους των Δημιουργών Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
* Ακηδεμόνευτο και Ανεξάρτητο από Εκδότες και Πολυεθνικές.
* Δημοκρατικές και Διαφανείς Διαδικασίες.
* Ίσα Δικαιώματα και Υποχρεώσεις όλων των μελών – δημιουργών.
* Δίκαιο και Αναλογικό Αμοιβολόγιο για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες μουσικών έργων.
* Δίκαιο και Καθαρό Κανονισμό Διανομής των Δικαιωμάτων στους Δικαιούχους Δημιουργούς.
* Αδειοδότηση της Ε.Δ.Ε.Μ. τώρα ( καινούργιος αυτοδιαχειριζόμενος οργανισμός, συνεταιριστικής μορφής ), την οποία οι ίδιοι οι δημιουργοί καλούμαστε ως προς την ουσία των διαδικασιών και του περιεχομένου λειτουργίας της να υπερασπιστούμε, αληθινά και ουσιαστικά, δίχως δεύτερες σκέψεις, "κουτοπονηριές" και εξαρτήσεις από τρίτους.

Οι ΩΡΕΣ είναι κρίσιμες για το μέλλον των πολλών...!!!
* Η συλλογική, αγωνιστική κινητοποίηση από όλους μας εί δυνατόν, αποτελεί τη μόνη λύση.
* Τα σωματεία των δημιουργών, ας σταματήσουν να λειτουργούν ως κλειστές λέσχες λήψης αποφάσεων κι ας αφουγκραστούν τα αιτήματα των πολλών και ακηδεμόνευτων δημιουργών.
* Τα κόμματα που "συστρατεύονται" με τα αιτήματα των δημιουργών, ας αφήσουν τις μισοδουλειές χάριν ψηφοθηρίας και επικοινωνίας κι ας ασχοληθούν ουσιαστικά και ενεργά με το θέμα.
* Τέλος, μια ουσιαστική παράκληση. Οι, καιρώ τώρα, "υπεράνω – αδιάφοροι" συνάδελφοι, ας ξεκουνηθούν επιτέλους απ' το βολικό τους καναπέ κι οι εκ του ασφαλούς και κατά μόνας Δημογέροντες ας σωπάσουν επιτέλους κι ας συμπορευτούν ουσιαστικά και εξ' ίσου στον αγώνα μαζί με τους πολλούς...!!!!
Ας μην αφήσουμε τη ματαιοδοξία των λίγων να συνθλίψει τον αγώνα των πολλών...!!!
Κι αν τύχει το "όλον" κι αφανίσει το "μόνον",
ξεθυμαίν' η αέναη αβασταγή της ζωής…

Στον αγώνα μας χρειαζόμαστε την κοινωνία δίπλα μας για να σώσουμε ό,τι μπορούμε από τα απομεινάρια του πολύπαθου ελληνικού Πολιτισμού…!!

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ...!!!

Με εκτίμηση, Βασίλης Φλώρος, τραγουδοποιός
aganda.music@gmail.com
www.vassilisfloros.eu
www.facebook.com/vassilisfloros

Υ.Γ. : Η Αυθαιρεσία στην τέχνη οδηγεί στη δημιουργική Ιθάκη της Αφαίρεσης, μέσω της “Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η Σ”.

Οι πρώτοι σταθμοί των ζωντανών μας εμφανίσεων:
8.2 Χώρος Εικαστικής Έκφρασης και Δημιουργίας “Περισπωμένη”, Βόλος
9.2 Βεντέτα Live Stage, Θεσσαλονίκη
...σύντομα και στην πόλη της Κομοτηνής…!!!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η διαχείριση μεγάλων κρίσεων,  μεταναστευτικό στις Καστανιές,  κορωνοϊός,  αλλά και μικρότερων όπως το διασυνοριακό στις Φέρες όταν δεν καταλήγουν αρνητικά,  φέρνουν συνήθως θετικό πρόσημο σε όσους κυβερνούν