fbpx Δεν μυρίζουν εκλογές, αλλά ρεύμα υπάρχει
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΑΡΘΡΟ

Δεν μυρίζουν εκλογές, αλλά ρεύμα υπάρχει

ΑΡΘΡΑ
Δημήτρης Τζελέπης
εθνικές εκλογές

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης, φοιτητής Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Xωρών

Υπάρχει ένα πρόβλημα σε αυτές τις εκλογές, δεν αισθάνεσαι ότι ο κόσμος νοιώθει ότι έχει εκλογές. Ο όρος  που περιγράφει την κατάσταση είναι ορθοστατική υπόταση.  

Από 1η Ιουλίου ξεκινούνε οι άδειες, άνθρωποι που δουλεύουν στον τουρισμό δύσκολα θα φύγουν να πάνε να ψηφίσουνε και ο νέος που σερβίρει δύσκολα θα φύγει για να πάει στην κάλπη  ή ο άλλος θα προτιμήσει την παραλία.  

Μοιάζουν όλα να έχουν τελειώσει στις 26 Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει παραδώσει και προσπαθεί με την δική του πλειοδοσία του φόβου να κερδίσει κάποιες ψήφους. Ο Τσίπρας πρέπει πια να σκέφτεται και την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον εαυτό του. Τι αντιπολίτευση θα κάνει, τι πυρά θα δεχτεί. Η ήττα έχει μόνο έναν πατέρα, ενώ η νίκη πολλούς. Ό,τι και να υπερασπίζεται τώρα είναι αργά. Ο Καμμένος τον έβλαψε, ο Βαρουφάκης  μας φόρτωσε ένα μνημόνιο, τώρα τον λούζεται ο ίδιος, αλλά μάλλον θα τον λουστούμε και εμείς. 

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι Προοδευτική συμμαχία ή πανσπερμία ψεκασμένων δεξιών και  ξεχασμένων ΠΑΣΟΚων;

Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει την αποχή και την χαλαρότητα των μελών της. Αυτό φοβάται ο πρόεδρος και για αυτό δεν θέλει εφησυχασμό. Την καλύτερη εμφάνιση την έκανε  στον Αρναούτογλου, πάντα το είδος πολιτικής του Ομπάμα κερδίζει. Η  Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται σαν σκούπα, στα δεξιά της θέλει να απορροφήσει Χ.Α. και Ελληνική Λύση. Άλλωστε τα κόμματα που δεν θα μπούνε στην Βουλή θα κρίνουν και το ποσοστό της αυτοδυναμίας και το εύρος της. 

Η Νέα Δημοκρατία θέλει να είναι ισχυρή κυβέρνηση και δεν το κρύβει. Θα μπορέσει όμως να σπάσει αυγά, να πετύχει εκεί που απέτυχε ο Τσίπρας; Ο Κυριάκος έχει  όραμα και  όρεξη, αλλά το κόμμα του μπορεί να τον ακολουθήσει;  Ένα κόμμα που έχει συνηθίσει αλλιώς και με άλλες αντιλήψεις. Η λαϊκή δεξιά μπορεί να τον ακολουθήσει; οι βαρόνοι; 

Στην επανεμφάνιση του ο Κώστας Καραμανλή μίλησε μετά από εννέα χρόνια και εννιακόσες εξηντατέσσερεις ημέρες και δεν είπε τίποτα για την περίοδό του, αλλά μίλησε για τα εθνικά και για την μάχη που πρέπει να δώσουν όλοι πίσω από την Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένας Καραμανλής καλεί σε συστράτευση για έναν Μητσοτάκη. Τι παιχνίδια κάνει η ιστορία! Ας μετρήσουμε ξανά με το κομποσκοίνι πότε θα μιλήσει ξανά. 

Ο Κυριάκος δημιουργεί ρεύμα και ο Καραμανλής μάλλον θέλει να τον επισκιάσει. Όμως ένα ενδεχόμενο ποσοστό 38-40%  θα εδραιώσει τον Μητσοτάκη. 

Ο κόσμος θα ψηφίσει μάλλον Κυριάκο, γιατί υπάρχει ρεύμα. Όμως εάν αποτύχει θα πάρουμε τον δρόμο της καταστροφής χωρίς επιστροφή. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Κάθε φορά που παρουσιάζεται οποιαδήποτε  διαδικασία αξιολόγησης που  αφορά δημοσίους  και δημοτικούς υπαλλήλους, όπως και τώρα με τους εκπαιδευτικούς,  πάντα αντιδρούν οι συνδικαλιστικές τους  οργανώσεις και