fbpx «Από μονοπάτι κυρίαρχο Κράτος»
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Μαρτίου, 2020 - 10:00
ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

«Από μονοπάτι κυρίαρχο Κράτος»

ΑΡΘΡΑ
Από Απόσταση
Σταύρος Ι. Σταυρίδης

Γράφει ο Σταύρος Ι. Σταυρίδης Δικηγόρος Αθηνών

Η χώρα μας απαντά αποτελεσματικά και με σθένος στην αιφνίδια μεταναστευτική πίεση, που δέχεται την τελευταία εβδομάδα.

Η γειτονική μας Τουρκία με τον τρόπο που χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό μας κάνει πραγματικά ένα μεγάλο δώρο.

Εκεί λοιπόν, που ήμασταν εγκλωβισμένοι ως χώρα και λειτουργούσαμε σα μονοπάτι μεταναστών και σαν αποθηκάριος των μεταναστευτικών ροών για την Ευρώπη έρχεται η Τουρκία και αθετεί τη συμφωνία της με την Ευρώπη για το μεταναστευτικό και στέλνοντας ελεύθερα τους μετανάστες προς την Ελλάδα και την Ευρώπη ενεργοποιεί με μιάς το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων, που αισθάνονται πλέον ότι απειλείται η εθνική κυριαρχία τους.

Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, γιατί αμέσως το σύνολο του λαού μας αισθάνθηκε την κρισιμότητα της στιγμής και επέδειξε ομοψυχία μπροστά στις έκτακτες συνθήκες αφήνοντας πίσω του τις διαιρέσεις του παρελθόντος και της δεκαετίας των «αγανακτισμένων».

Η χώρα μας επέδειξε μέσω της πολιτικής της ηγεσίας αλλά και μέσω της κοινωνικής της συνοχής αξιοθαύμαστη ετοιμότητα, η οποία αιφνιδίασε όχι μόνο τη γειτονική μας Τουρκία αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους, διότι πέρασε και σε αυτούς το μήνυμα ότι η χώρα μας δεν είναι μονοπάτι μεταναστών αλλά σοβαρό, ισχυρό και κυρίαρχο Κράτος.

Επειδή, υπήρξε ανησυχία απο μερικούς ότι θα θεωρηθεί παράνομη η πολιτική απόφαση που έλαβε η χώρα μας για το πάγωμα των διαδικασιών ασύλου, αντί για απάντηση θα παραπέμψω σε σχετικές αποφάσεις, που έχουν λάβει και άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, όταν πιέστηκαν απο μεγάλες μεταναστευτικές ροές.

Τις ώρες αυτές πρέπει να είναι προτεραιότητα η προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και είναι απαραίτητο να εκπέμψουμε διεθνώς ισχυρά μηνύματα ενότητας και αποτροπής.

Έχουμε την ευκαιρία μπροστά στις παρούσες δύσκολες και έκτακτες συνθήκες να ενώσουμε δυνάμεις και να σταθούμε δυνατοί μπροστά σε κάθε πρόκληση.

Δε θα αφήσω ασχολίαστη τη συγκλονιστική προσπάθεια του στρατού μας, των σωμάτων ασφαλείας και των κατοίκων των ακριτικών μας περιοχών που για μερόνυχτα είναι παρόντες στη δύσκολη προσπάθεια της φύλαξης των συνόρων μας.
Καλό είναι τους ανθρώπους αυτούς να τους θυμόμαστε συνέχεια και να μη τους μνημονεύουμε μόνο όταν υπάρχουν θέματα επικαιρότητας.

Βλέποντας  εικόνες  αστυνομικών να έρχονται αντιμέτωποι με ομάδες μεταναστών, που με κάθε μέσο προσπαθούσαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα και ακούγοντας πολλούς να τους συγχαίρουν για το έργο τους σκέφτηκα ότι αυτά τα νέα παιδιά που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και που για τις σημερινές ανάγκες φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδας είναι τα ίδια παιδιά που ανεχόμαστε να βρίζει και να βιαοπραγεί εναντίον τους κάθε κουκουλοφόρος μόνο και μόνο επειδή φορούν τη στολή της υπηρεσίας τους.

Μακάρι η πρόκληση του μεταναστευτικού που έχουμε μπροστά μας να μας κινητοποιήσει και να ξεχωρίσουμε επιτέλους τα σοβαρά από τα ασόβαρα και να αξιολογήσουμε σωστά ανθρώπους και θεσμούς.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε