ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 8 Ιανουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΡΙΜΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗ-ΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ελ. Λαφτσή: Υπάρχει αποθεματικό, δεν υπάρχει παραγόμενο έργο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ελένη Λαφτσή

Δίνει τα εύσημα στη διοίκηση για το νοικοκύρεμα, αλλά διερωτάται πότε θα δούμε αυτά τα χρήματα στην καθημερινότητα του δημότη, επ ' αφορμή του αποθεματικού 8,3κ ευρώ που έχει για το 2018 ο Δήμος Κομοτηνής

Δήμος Μπακιρτζάκης

Θέλει να δει τα χρήματα να βγαίνουν από τα ντουλάπια και να πέσουν στην κοινωνία, η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής Ανατροπής του Δήμου Κομοτηνής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Λαφτσή, η οποία φιλοξενήθηκε στο ράδιο Χρόνος 87,5fm επ' αφορμή της τοποθέτησής της σχετικά με το αποθεματικό του Δήμου Κομοτηνής.

Αντιπολιτευτική σύνθεση δύο δημοσιευμάτων του "Χ" έκανε πρόσφατα η κα Λαφτσή. Το πρώτο αφορούσε στο αποθεματικό του Δήμου Κομοτηνής για το 2018 που είναι στα 8,3εκ ευρώ. Το δεύτερο αφορούσε στο κλειστό κολυμβητήριο Κομοτηνής και τους λόγους που αυτό παραμένει σε λουκέτο.

"Είπα το αυτονόητο, αυτό που σκέφτεται οποιοσδήποτε πολίτης, όταν άκουσε το αποθεματικό", διευκρίνισε εξ αρχής η αυτοδιοικητικός, κληθείσα να καταθέσει την άποψή της, και υπεραμύνθηκε της άποψης που έχει πολλές φορές εκφράσει, ήτοι "καλό το νοικοκύρεμα, για το οποίο περηφανεύεται η δημοτική αρχή, γιατί υπήρχε πράγματι μία έντονη ανάγκη για νοικοκύρεμα, αλλά αυτό το επιχείρημα εξαντλήθηκε στην πρώτη τετραετία. Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνει το μεγάλο βήμα στην περιοχή. Ο Δήμος Κομοτηνής δεν είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία. Θα χειροκροτούσα κι εγώ αν το αποθεματικό το χρησιμοποιούσαν".

Φέρει ως παράδειγμα την καθαριότητα της πόλης, το κυκλοφοριακό πρόβλημα που χρονίζει, το κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο, την έλλειψη τουριστικού σχεδίου, μεταξύ άλλων, για να υπερτονίσει "τα χρήματα δεν τα έχουμε για τα ταμεία μας, αλλά για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας. Κι αν περισσέψουν, θα χειροκροτήσουμε όλοι. Πρέπει το αποθεματικό να αντανακλά την εικόνα των οικισμών και της πόλης". Η άποψή της είναι σαφής και την εκφράζει ρητά: "Υπάρχει το αποθεματικό, γιατί δεν υπάρχει παρεχόμενο έργο".

Όσον αφορά στο δημοτικό κολυμβητήριο συγκεκριμένα, το οποίο πυροδότησε την όλη τοποθέτηση, δεν αμφισβήτησε το κόστος λειτουργίας, αλλά ζήτησε "να δούμε τι θα κάνουμε με αυτή την υποδομή η οποία ρημάζει χρόνο με τον χρόνο. Δεν μπορούμε να εγκαταλείπουμε τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου". Σε μία γενικότερη τοποθέτηση της είπε πως "ο Δήμος είναι ένας ζωντανός οργανισμός ταγμένος να υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών του. Απαιτούμε να δούμε έργο. Το μόνο που έχω συγκρατήσει είναι η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί, αντιθέτως τώρα αρχίζει. Άρα, ποιο είναι το παραχθέν έργο της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής όλα αυτά τα χρόνια;".

Όσον αφορά στο επιχείρημα της παρούσας διοίκησης ότι το αποθεματικό το κρατούν για λόγους ασφαλείας, σε περίπτωση δύσκολων καιρών στον Δήμο Κομοτηνής, αυτό δεν φαίνεται να πείθει την κα Λαφτσή που λέει σχηματικά "λες και οι μέρες που περνάμε σήμερα ...είναι οι εύκολες. Οι συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν πάρα πολλά έργα που θα μπορούσαν να γίνουν, ας κάνουν ένα".


Εμμένει σε ενότητα για τις δημοτικές εκλογές
Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η κα Λαφτσή εμμένει στην επίτευξη ενότητας για τις δημοτικές εκλογές του '19 στον Δήμο Κομοτηνής. Λέει χαρακτηριστικά: "Ακόμη εξακολουθώ να θεωρώ την πρότασή μου αναγκαιότητα για τον Δήμο Κομοτηνής, να γίνει ένα πλειοψηφικό ρεύμα ευρύτερων δυνάμεων". Μάλιστα, διαπιστώνει "κινητικότητα" γύρω από την πρότασή της κι ευελπιστεί να έχει νεότερα εντός του Ιανουαρίου, δηλώνοντας όμως παράλληλα πως - αν δεν ευοδώσει η πρότασή της - θα κατεβεί αυτόνομα ως επικεφαλής της τρέχουσας παράταξης, γιατί όπως λέει έχουν ιδέες και παρουσία στα δημοτικά δρώμενα. "Η διαθεσιμότητά μου είναι δεδομένη, αλλά δεν στέκομαι σε αυτό, γιατί πρέπει να δημιουργηθούν ευρύτερα σχήματα", δηλώνει εν προκειμένω.

Η κα Λαφτσή μάλιστα, προσθέτει και το εξής: "Σε αυτές τις εκλογές ο πήχης είναι πολύ χαμηλά από πλευράς υποψηφιοτήτων, χωρίς να θέλω να προσβάλω πρόσωπα, αλλά μιλάμε για τις πολιτικές εμβέλειες και τη δυνατότητα συσπείρωσης". Γι' αυτό και ζητάει να μπει μπροστά κάποιος που θα ενώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του Δήμου Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από το τέλος του 18, που υποτίθεται θα είχε αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων και θα εφαρμόζονταν ο νόμος Κατρούγκαλου με την προσωπική διαφορά και ο ΕΦΚΑ παίζει κρυφτούλι κ