ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΙΚΑ Η' ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ

Υπέρ των αναλογικών διοδίων οι πρόεδροι των ΠΕΔ Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
διόδια
ΠΕΔ ΑΜ-Θ

Οι δήμαρχοι θα απευθύνουν τα αιτήματα στην κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Υπέρ της εφαρμογής αναλογικού συστήματος χρέωσης διοδίων, μέσω του οποίου ο πολίτης θα πληρώνει ανάλογα με τη χρήση που κάνει, τάσσονται οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Παράλληλα, ζητούν να μην εφαρμοστεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να μην λειτουργήσουν νέα διόδια (μετωπικά ή πλευρικά) μέχρι την εφαρμογή του αναλογικού συστήματος χρέωσης. Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της  ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των προέδρων της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ευάγγελου Λαμπάκη και της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννη Λώλου.

Ο κ. Κυρίζογλου, επισήμανε ότι είχε επίσης, επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννη Βοσκόπουλο, ο οποίος του ανέφερε ότι συμφωνεί με το πνεύμα των αιτημάτων αυτών.


Όπως τονίστηκε, οι δήμαρχοι θα απευθύνουν τα παραπάνω αιτήματα στην κυβέρνηση και σε περίπτωση που δεν εισακουστούν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ενώ οι ΠΕΔ θα κάνουν πρόσθετες παρεμβάσεις υπέρ των δήμων, που θα καταθέσουν προσφυγές για το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, θα συνταχθεί σχετικό έγγραφο το οποίο θα συνυπογράφουν οι πρόεδροι των τεσσάρων ΠΕΔ.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε,  αφού ήδη άρχισαν οι πανηγυρισμοί επίσημα  στο Ζάππειο, αλλά και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από στελέχη της συγκυβέρνησης, ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια,

Ημερολόγιο