ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟΝ "ΑΕΡΑ" Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΦΥΛΑΚΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥΣ

"Ξεκόλλησε" η υπόθεση 45 προσλήψεων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
προσλήψεις
προκήρυξη εργασίας
Νοσοκομείο Κομοτηνής

Εν αναμονή της έκδοσης απόφασης δικαστηρίου που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου μετά από προσφυγή εργολάβων 


Γ. Φιλιππίδης: Είναι ευχής έργο για την τοπική κοινωνία και τη δημόσια υγεία να υπάρχουν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας

Δήμος Μπακιρτζάκης

"Ξεκόλλησε" η υπόθεση 45 προσλήψεων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Η προκήρυξη για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 45 ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης και σίτισης του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται στον "αέρα" εδώ και δύο μέρες, με τον διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Φιλιππίδης να παραδέχεται ότι εκδόθηκε "μετά κόπων και βασάνων". 


"Είναι η προκήρυξη που δυστυχώς, χωρίς δική μας υπαιτιότητα, βγήκε για τρίτη φορά", προσθέτει και εξηγεί, αναφορικά με τις θέσεις, "είναι πολιτική του υπουργείου Υγείας οι θέσεις αυτές να πληρωθούν από προσωπικό το οποίο θα έχει σχέση εργασίας με το νοσοκομείο και όχι με εργολάβο. Είχαμε αρκετές πιέσεις από το υπουργείο όλο αυτό το διάστημα να προχωρήσουμε στη νέα προκήρυξη, όμως εμείς περιμέναμε να λήξουν οι δικαστικές διαμάχες που είχαμε με τον εργολάβο. 


Ένα δικαστήριο που έγινε το καλοκαίρι βγήκε υπέρ του νοσοκομείου, τώρα αναμένουμε και την απόφαση δικαστηρίου που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου, ωστόσο δεν μπορούσαμε να περιμένουμε γιατί ο ΑΣΕΠ μας πίεζε ότι έπρεπε να βγει η προκήρυξη μέσα στο 2017. Εφόσον είχαμε την έγκριση για το 2017 τη βγάλαμε σήμερα. 


Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν έχει βγει δυστυχώς μέχρι σήμερα, ωστόσο δεν είχαμε άλλα περιθώρια και αν δεν τη βγάζαμε την προκήρυξη αυτές τις ημέρες δεν θα μπορούσαμε μετά, θα έπρεπε ξανά το 2018 να ξεκινήσουμε όλη τη διαδικασία από την αρχή που σήμαινε 5-6 μήνες". 


Ελπίδα του διοικητή είναι "από αυτό το δικαστήριο να μη βγει κάτι αρνητικό για το νοσοκομείο".
Ειδικά για την προκήρυξη, ο κος Φιλιππίδης είπε χαρακτηριστικά "ήταν μονόδρομος για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα σημαντικά ζητήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα στις 3 αυτές σημαντικές υπηρεσίες για το νοσοκομείο μας και ακολουθήσαμε αυτό το μονόδρομο χωρίς να έχουμε άλλη επιλογή". 


Η προκήρυξη αφορά τις εξής θέσεις:
8 ΔΕ Προσωπικό Φύλαξης (Φυλάκων)
29 ΥΕ προσωπικό καθαριότητας (καθαριστών-τριών)
7 ΥΕ προσωπικό εστίασης (τραπεζοκόμοι)
1 YΕ Βοηθών Μαγείρων


"Αυτοί που θα προσληφθούν θα συνάψουν ατομικές συμβάσεις με το νοσοκομείο για ένα χρόνο και μπορούν να ανανεώσουν για συν 1 χρόνο, όμως μετά το 24μηνο υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα", εξηγεί ο διοικητής του Νοσοκομείου. 
Η προκήρυξη για τις 45 θέσεις εργασίας δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 28 Δεκεμβρίου της εφημερίδας "Ο Χρόνος". 


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ 
Στο Νοσοκομείο Κομοτηνής από πέρσι τον Ιανουάριο έχουν προσληφθεί, επίσης, 29 εργαζόμενοι με συμβάσεις δωδεκάμηνης διάρκειας μέσω ΟΑΕΔ. Οι συμβάσεις αυτών θα ανανεωθούν για ένα ακόμα έτος, γιατί, όπως εξηγεί ο κος Φιλιππίδης, "είναι λίγο δύσκολο το προσωπικό να εναλλάσσεται ειδικά στις δομές υγείας και φροντίδας. Οι εργαζόμενοι αποκτούν εμπειρία και εξειδίκευση κι εμείς αυτούς τους εργαζόμενους τους χρειαζόμαστε". 


Παράλληλα το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν άλλες 6 προσλήψεις μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για 12 μήνες, 4 νοσηλευτές 2 ΤΕ και 2 ΔΕ, 1 τραυματιοφορέας ΥΕ και 1 κοινωνικός λειτουργός ΠΕ. 


"Ήρθαν να συμπληρώσουν τις 29 θέσεις που είχαμε πάρει πέρυσι τον Ιανουάριο οπότε συνολικά γίνονται 35 οι εργαζόμενοι που έχουμε με τη δωδεκάμηνη σύμβαση του ΟΑΕΔ", ανέφερε σχετικά ο διοικητής, εκφράζοντας βέβαια την άποψη ότι "ευχής έργο και για την τοπική κοινωνία αλλά και για τη δημόσια υγεία είναι να υπάρχουν μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας". 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.