ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ

Το We Grow Kids Festival επιστρέφει και φέτος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
WeGrow Kids Festival
Εκτενεπόλ
ΔΚΕΠΠΑΚ

Θα λάβει χώρα το τριήμερο 6 με 8 Σεπτεμβρίου ‘19

Διονύσης Βοργιάς

Το We Grow Kids Festival ξεκίνησε το 2018, όταν οι ιδέες δύο κατοίκων της περιοχής της Εκτενεπόλ Κομοτηνής, της Ελευθερίας Κυρέζογλου, που μεγάλωσε σε αυτή και της Χριστίνας Σόφτα, που πρόσφατα μετοίκησε εκεί, έγιναν κοινό όραμα και στόχος.

Βλέποντας τη δυναμική της περιοχής, που ανοικοδομήθηκε ως πρότυπο και πρωτοποριακό για τα δεδομένα της εποχής οικιστικό περιβάλλον, την οραματίστηκαν ως ένα χώρο εποικοδομητικής συνάθροισης πολιτών, ως χώρο εκδηλώσεων, έκφρασης, δημιουργίας και τέχνης. Η ιδέα του εναλλακτικού παιδικού υπαίθριου φεστιβάλ στήθηκε από την ομάδα του WeGrow, στην οποία συνέδραμαν με την γνώση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους η Κατερίνα Καλουδοπούλου από τη Θεσσαλονίκη και ο Φίλιππος Καραπάτσιος από την Κομοτηνή, με προσεκτικά επιλεγμένα καλλιτεχνικά σχήματα και εκπαιδευτικά προγράμματα με περιβαλλοντολογική και ανθρωπιστική προσέγγιση. Πήρε όμως σάρκα και οστά, όταν ο δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, την υποδέχτηκε με εμπιστοσύνη και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, Νατάσα Λιβεριάδου, την πλαισίωσε με την αμέριστη στήριξη της. Η διοργάνωση πήρε το όνομα WeGrow με τη διάθεση να συνυπάρξει σε μια φράση η ιστορία της περιοχής, όπου βρισκόντουσαν οι μπαξέδες των Κομοτηναίων, η παιδική ηλικία των εμπνευστών της που μεγάλωσαν, έπαιξαν και αναπτύχθηκαν εκεί, και η «καλλιέργεια» των δικών τους παιδιών σε ένα περιβάλλον ζωντανό, με ήχους και χρώματα, έκφραση και δημιουργικότητα, απελευθερωμένο από τα «ζιζάνια» της εποχής.

Το WeGrow Kids Festival πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι στον υπαίθριο χώρο πίσω από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018, χάρη στην άψογη και αποτελεσματική συνεργασία των διοργανωτών με την ΔΚΕΠΠΑΚ, την εμπιστοσύνη που έδειξε η πρόεδρος της στα πρόσωπα των διοργανωτών και στην οικονομική στήριξη του φεστιβάλ, που οδήγησε στο να υλοποιηθούν οι ιδέες τους, να πάρουν σάρκα και οστά και να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή τέχνης και πολιτισμού για τα παιδιά της πόλης. 

Η φετινή πρόταση πλαισιώνεται από ένα πλούσιο και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πρόκειται να στηθεί στον ίδιο χώρο το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου 2019.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Εκτός σχολικών γευμάτων τα σχολεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών,  αφού αρνητική απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας και Εργασίας,  στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Σύριζα  Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτο