ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Βιωματικό σεμινάριο κατά της βίας των γυναικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής
Βία
κακοποίηση

Ενδιαφέρον για την παρακολούθησή του από νεαρούς εθελοντές

Διονύσης Βοργιάς

Ένα βιωματικό σεμινάριο, με στόχο την κατανόηση και -επικουρικά- εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, πραγματοποιήθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κομοτηνής, το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου. 


"Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο γύρω από τις έμφυλες νόρμες", επιβεβαιώνει η ψυχολόγος Λιζέτα Λιούρτα και μας ενημερώνει: "Υπάρχουν διάφορα θεωρητικά μοντέλα που έχουν να κάνουν με παράγοντες που οδηγούν στην άσκηση βίας. Μέσα από το σεμινάριο, θέλουμε να δείξουμε στους συμμετέχοντες πώς προκύπτει η βίαιη συμπεριφορά, μέσα από την οπτική του φύλου, και πώς οι έμφυλες νόρμες εμπλέκονται και έχουμε το φαινόμενο της έμφυλης βίας, κατά των γυναικών. Ο καθένας από τη δικιά του πλευρά, πρέπει να συνδράμει στην εξάλειψη του φαινομένου".


Μαζί της και η κα Γουντουδάκη, κοινωνική λειτουργός, έδωσε πληροφορίες για το κέντρο, τις οποίες είχε αναδείξει ο "Χ" σε προηγούμενο δημοσίευμα, αλλά και η νομική σύμβουλος κα Παπατσιότου και η σύμβουλος υποδοχής κα Ραχμανίδου.


Το σεμινάριο ήταν "ανοιχτό" προς το κοινό, κι έτυχε ανταπόκρισης κυρίως από νεαρούς εθελοντές. Μία από αυτούς, φοιτήτρια Κοινωνικής Διοίκησης κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας (πρακτική στο Europe Direct ως συντονίστρια κοινωνικών θεμάτων) Ευγενία Λαλιώτη, δίνει το μήνυμά της: "Θέλουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με τα κοινωνικά θέματα. Είμαστε εδώ για κάθε γυναίκα που έχει κάποιο πρόβλημα".


Η παραπάνω εκδήλωση σήμανε την αρχή του τριήμερου εκδηλώσεων που πραγματοποιούν από κοινού Συμβουλευτικό Κέντρο, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης. 


Σήμερα Παρασκευή, 17:00 - πλατεία Ειρήνης/ Καπναποθήκη - Συγκέντρωση πολιτών και συμβολικής πορεία ως προς την παλιά Καπναποθήκη - Καπναποθήκη: Σεμινάριο αυτοάμυνας από τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ Δημήτρη Κεχαγιά, θεατρικό δρώμενο από εθελοντές/ντριες Europe Direct Κομοτηνής, έκθεση φωτογραφίας από εθελοντές/ντριες Europe Direct Κομοτηνής, συλλογή υπογραφών για την καμπάνια "Γυναίκες και Παιδιά Όχι πια Θύματα Βίας" από τη ΧΕΝ Κομοτηνής
Αύριο Σάββατο, 10:00 - πλατεία Ειρήνης - Street Action από εθελοντές/ντριες Europe Direct Κομοτηνής, Διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση από τα στελέχη του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Κομοτηνής, Συλλογή υπογραφών για την καμπάνια "Γυναίκες και Παιδιά Όχι πια Θύματα Βίας" από τη ΧΕΝ Κομοτηνής

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων που θα στηρίζονται από κόμματα, μάλλον  βιάστηκε ο Σύριζα  από την πλευρά του, με …διαρροές  να ανακοινώσει τα χρίσματα σε εφτά περιφέρει