fbpx Βεζυργιαννίδης, Σακελλίων, Δαμιανίδης σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΤΟΠΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Βεζυργιαννίδης, Σακελλίων, Δαμιανίδης σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιάννης Βεζυργιαννίδης
Δαμιανίδης Παύλος
Σταμάτης Σακελλίων
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Στη ΝΔ έκατσε η αυτοδύναμη «μπίλια», ηχηρή αναμένεται η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ στην επόμενη ελληνική βουλή

Διονύσης Βοργιάς

Μεγάλη νικήτρια των εθνικών εκλογών αναδείχθηκε η ΝΔ, η οποία καλείται, υπό την πρωθυπουργία του Κ. Μητσοτάκη, να καθοδηγήσει την Ελλάδα. Στον «Χ» σχολιάζουν το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης, ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Σταμάτης Σακελλίων και ο συντονιστής εκλογικού αγώνα του Κινήματος Αλλαγής Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης.

Γ. Βεζυργιαννίδης: «Μεγάλη νίκης ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη»
Για ικανοποίηση από την «μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», έκανε λόγο ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης, μη κρύβοντας ότι πανελλαδικά και τοπικά ήταν μία σύντομη μεν αλλά έντονη προεκλογική περίοδος. «Όλα αυτά τελείωσαν το βράδυ των εκλογών – οι κόντρες στο προηγούμενο διάστημα δεν θα αφήσουν τα σημάδια τους την επόμενη μέρα», είναι η πεποίθησή του, καθώς «στόχος της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι το μέλλον της Ελλάδας, της Θράκης και της Ροδόπης, στο οποίο και θα εστιάσουμε». Σύμφωνα με τον κο Βεζυργιαννίδη «το πρώτο σημείο στο οποίο θα δώσει ιδιαίτερη σημασία η ΝΔ είναι η ανάπτυξη – θα εστιάσουμε στους τρόπους με τους οποίους θα έρθουν οι επενδύσεις, να δούμε την επιχειρηματικότητα και να τονώσουμε το κλίμα στην αγορά. Όλοι θα δουλέψουν με σχέδιο και στρατηγική για το μέλλον της Ελλάδας».

Στ. Σακελλίων: «Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί»
«Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν μας ικανοποιεί, αλλά αυτή είναι η απόφαση του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Σταμάτης Σακελλίων, εξηγώντας ότι η ΝΔ «θα έχει μία τετραετία μπροστά της να ξεδιπλώσει – επιτέλους – το πρόγραμμά της», που την έχουν κατηγορήσει πολλάκις για κρυφή ατζέντα την οποία αναμένεται να δούμε εάν ισχύει. Σύμφωνα με τον κο Σακκελίων πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιβεβαιώθηκε ότι είναι «ο ισχυρός πόλος της μεγάλης δημοκρατικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και θα αξιοποιήσουμε αυτό το ρόλο για να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις όλων αυτών των χρόνων». Θύμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του μία χώρα εκτός μνημονίων, την οικονομία σε ανάπτυξη και θεσμοθετημένα μέτρα όπως οι 120 δόσεις, η 13η σύνταξη, τα κοινωνικά μερίσματα και η δωρεάν υγεία για όλους, γι’ αυτό «θα έχουμε απαιτήσεις από τη ΝΔ».

Π. Δαμιανίδης: «Το ποσοστό μας στο ν. Ροδόπης δεν ήταν έκπληξη»
Πανελλαδικά η εικόνα του ΚΙΝΑΛ βελτιώθηκε σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις, με το κόμμα να καταγράφει μικρή άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές και άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Στα κεντρικά του κόμματος αποτιμούν το εκλογικό αποτέλεσμα ως σχετικά θετικό, με τον Παύλο Δαμιανίδη να λέει «θέλαμε να δοθεί η δυνατότητα στο ΚΙΝΑΛ να αποτελέσει την φωνή της λογικής στην χώρα – το αποτέλεσμα είναι εκείνο το οποίο αναμέναμε».

Όσον αφορά στα τοπικά, ο ΚΙΝΑΛ κατάφερε ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο του εθνικού του μέσου όρου, ξεπερνώντας το 20%, ο κος Διαμανίδης σχολιάζει: «Για το νομό Ροδόπης είναι προφανές ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ένα πολύ καλό ποσοστό στο νομό, δεν ήταν έκπληξη για μας. Κατά την τελευταία επίσκεψη του γραμματέα μας Μ. Χριστοδουλάκη δεσμευτήκαμε για ένα αποτέλεσμα άνω του 15%, το οποίο έγινε και πραγματικότητα με μεγάλη αύξηση».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται,  ή η πενία τέχνες κατεργάζεται, θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αφού  μας κάνει εντύπωση το γεγονός της ηλεκτρονικής προσαρμογής, σε τόσο σύντομο χρόνο.