ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 23 Αυγούστου, 2017 - 11:00
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ -ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ- Η ΒΛΑΒΗ

Τρεις μέρες χωρίς νερό ο Σώστης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σώστης
Δήμος Ιάσμου
Νερό

"Αυτό έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν", τονίζει ο Πυγμαλίων Μυλωνάς για το πρόβλημα

Διονύσης Βοργιάς

Στις αρχές του μήνα σημειώσαμε το πρόβλημα υδροδότησης στο χωριό Φωλιά, το οποίο οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν όλους τους θερινούς μήνες. Αυτή τη φορά βρεθήκαμε σε έναν άλλο οικισμό του δήμου Ιάσμου. Για τρεις μέρες λοιπόν ο Σώστης δεν είχε νερό, από το Σάββατο 19 ως και τη Δευτέρα 21 Αυγούστου. 
Αίτιο της κατάστασης ήταν μια βλάβη στο δίκτυο υδροδότησης. Η βλάβη αποκαταστάθηκε από το συνεργείο του δήμου, όμως, επειδή σύμφωνα με τις πληροφορίες θεωρούνταν 'δύσκολη', χρειάστηκε αρκετό διάστημα ώστε να βρεθεί το αίτιο και να επιδιορθωθεί.


Φυσικά, τα παράπονα των κατοίκων δεν ήταν λίγα. Ένας από αυτούς ο Ανέστης Κουζμίνας, μας γνωστοποιεί το πρόβλημα και δηλώνει πως "η κατάσταση με το νερό στον δήμο Ιάσμου, συγκεκριμένα στον Σώστη, είναι απαράδεκτη. Έχουμε συνεχείς διακοπές νερού μέσω καλοκαιριού χωρίς καμία ενημέρωση".


Και ο Πυγμαλίων Μυλωνάς εκφράζει τα παράπονά του, με τον πατέρα του να είναι κάτοικος του χωριού τους καλοκαιρινούς μήνες. "Από την Κυριακή μέχρι και το πρωί της Δευτέρας δεν υπήρχε καθόλου νερό, ενώ γενικά όλο το τριήμερο το νερό που έτρεχε ήταν πολύ λίγο. Οι άνθρωποι γύρισαν το βράδυ από τη θάλασσα κι έμειναν με τα αλάτια μέχρι και την επόμενη μέρα. Αυτό έχει ξανασυμβεί και στο παρελθόν.

Για παράδειγμα τον χειμώνα μείναμε χωρίς νερό, γιατί μας είπαν ότι είχε πρόβλημα ο μετασχηματιστής της ΔΕΗ, ενώ σε άλλο περιστατικό ακούστηκε ότι κλάπηκαν κάποια μηχανήματα από τη γεώτρηση", είναι το παράπονο που μας εκφράζει.


Από ό,τι φαίνεται Ίασμος και ...νερό, δεν είναι δυο λέξεις που μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία, τουλάχιστον στο φετινό καλοκαίρι. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει