ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΤΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ...ΕΚΑΤΟ ΚΙΘΑΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Τους ενώνει ο ήχος της κιθάρας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Τρία κορίτσια από την Καβάλα, μαθήτριες, με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τη μουσική, βρίσκονται στην Κομοτηνή, για το 4ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης

«Όλοι μπορούμε να δώσουμε μια ευκαιρία στη μουσική», μας λέει η μαθήτρια Βασιλική Κουμρίδου

Διονύσης Βοργιάς

Τρεις από τις ...εκατό κιθάρες, που θα συμπράξουν σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου, στη μεγάλη κιθαριστική συναυλία, γνωρίσαμε χθες. Τρία κορίτσια από την Καβάλα, μαθήτριες, με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για τη μουσική, βρίσκονται στην Κομοτηνή, για το 4ο φεστιβάλ κιθάρας Θράκης.


Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα στις 21:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, και με δωρεάν λεωφορεία, πραγματοποιείται μια εντυπωσιακή κιθαριστική συναυλία. Πρόκειται για το αποκορύφωμα του φεστιβάλ, υπό την καθοδήγηση του γνωστού Βαγγέλη Μπουντούνη και με τη σύμπραξη των String Demons, μιας δυάδας εγχόρδων που κινείται σε μουσικές ...ξεχωριστές.


Εκατό κιθάρες για τον Μάνο Χατζηδάκι και τον Μίκυ Θεοδωράκη, μία από τις οποίες παίζει η Βασιλική Κουμρίδου. "Αυτές οι συναυλίες σου μαθαίνουν πολλά! Είμαστε πολλές κιθάρες, όμως όλες μαζί έχουμε τον ίδιο στόχο, γι' αυτό πρέπει να είμαστε συγχρονισμένοι. Το φεστιβάλ σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και γενικά να εξελιχθείς σε αυτή", μας αναφέρει για το φεστιβάλ, και στη συνέχεια απευθύνει το μήνυμά της: "Όλοι μπορούν να δώσουν μια ευκαιρία στη μουσική και να ασχοληθούν με αυτή".


Φεστιβάλ τέτοιου βεληνεκούς που ωθεί πολλά παιδιά στο να δουν τη μουσική ακόμη πιο σοβαρά, το χαρακτηρίζει η Δανάη Πάνου. "Μπορεί να καθορίσει ακόμη και με το τι θα ασχοληθείς στη ζωή σου. Νιώθω ότι σε αυτά τα φεστιβάλ μου αρέσει πολύ το θέαμα και η μουσική που παρουσιάζεται, κι αυτό μου έχει δώσει τη σκέψη ίσως να προσπαθήσω να ασχοληθώ κι επαγγελματικά με τη μουσική", εξηγεί, ενώ για τη μουσική συμπληρώνει ότι σου "ανοίγει νέους ορίζοντες".


Στο γεγονός ότι το αποτέλεσμα που θα παρακολουθήσουμε σήμερα "κρύβει" πίσω του πολύ ...πρόβα, στέκεται η Εύα Κοκονιά. "Χρειάζονται πολλές πρόβες για τα καταφέρουμε το αποτέλεσμα. Εμείς μαζευόμαστε στο ωδείο ή στο μουσικό σχολείο και κάνουμε πολλές ώρες πρόβα. Όταν είμαστε έτοιμοι, τότε ερχόμαστε στα φεστιβάλ", αναδεικνύει, ενώ για τη σημερινή συναυλία προσθέτει ότι "υπό τις οδηγίες του κ. Μπουντούνη, είναι μια πολύ ωραία εμπειρία κι ελπίζουμε το αποτέλεσμα να αρέσει σε όλους".
Και οι τρεις από την Καβάλα, τις ενώνει ο ήχος της κιθάρας!

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συμβολική προφανώς, αλλά  και επικοινωνιακού χαρακτήρα περισσότερο,  ήταν η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου παρόντος του πρωθυπουργού, στο ακριτικό Καστελόριζο,  που προσπάθησε να συνδυάσει πλήθος μηνυμά

Ημερολόγιο