ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 18 Μαρτίου, 2017 - 11:01
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ DEB

Τουρισμός και ...εθνικισμός στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
DEB
Κομοτηνή
Τουρισμός
Εθνικισμός
Αχμέτ Σαδίκ

Τουρκάλες επισκέπτριες άφησαν κόκκινα γαρύφαλλα στον τάφο του στην Κομοτηνή

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τουρισμός και εθνικισμός μπορούν να υπηρετούνται ταυτόχρονα στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ στην Κομοτηνή, όπου ένα μνημείο εγείρει κακές μνήμες του παρελθόντος, με τον άνθρωπο στην μνήμη του οποίου χτίστηκε, να ηρωοποιείται στο μυαλό όσων το επισκέπτονται. Και ποιος ο ρόλος του μειονοτικού κόμματος DEB στην όλη υπόθεση; Το διαπιστώσαμε όταν διερχόμενοι χθες το μεσημέρι από το σημείο όπου βρίσκεται ο τάφος του Αχμέτ Σαδίκ, είδαμε συγκεντρωμένη ομάδα γυναικών με μαντήλες να φωτογραφίζεται δίπλα σε αυτόν και στην συνέχεια να αφήνει κόκκινα γαρύφαλλα πάνω στον τάφο.


Η προσέγγισή μας στην ομάδα δεν έτυχε...θερμής ανταπόκρισης όχι από τα ίδια τα μέλη της ομάδας, με τα οποία άλλωστε δεν προλάβαμε να συνομιλήσουμε, αλλά εξαιτίας της παρέμβασης του συνοδού τους. Ο άνθρωπος που έφερε στο πέτο του σακακιού του καρφίτσα με το σήμα του μειονοτικού κόμματος DEB, φρόντισε να αποτρέψει την όποια προσέγγιση. Άλλωστε η επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ είχε γίνει, η απαραίτητη φωτογραφία είχε ληφθεί και οι Τουρκάλες τουρίστριες έμαθαν επαρκώς ποια η δράση του στη Θράκη.

Σε ρόλο...ξεναγού, υποκαθιστώντας ακόμα και αυτόν τον ρόλο του νόμιμου ξεναγού, είχε κάνει την απαραίτητη ξενάγηση στον τάφο του ανθρώπου, η φήμη του οποίου συντηρείται από το μειονοτικό κόμμα, που εκείνος ίδρυσε, με κάθε τρόπο. Ένας πρόσφορος τρόπος είναι αυτός του τουρισμού, με τους επισκέπτες από την Τουρκία να μην παραλείπουν την επίσκεψη στον τάφο του Σαδίκ πάντα καθ' υπόδειξη. 


Το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB), άλλωστε, θεωρείται το κόμμα-συνέχεια της πολιτικής του Αχμέτ Σαδίκ.


 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα