ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Τον αείμνηστο Ανέστη Βλαχογιάννη αντικατέστησε ο Χαράλαμπος Ορφανίδης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιφερειακό Συμβούλιο
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

1.000 ευρώ στη μνήμη του εκλιπόντα περιφερειακού συμβούλου, θα καταθέσει σε ίδρυμα η Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Διονύσης Βοργιάς

Ορκωμοσία νέου περιφερειακού συμβούλου, περιελάμβανε η πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου. 


Πιο συγκεκριμένα, ο Δραμινός Χαράλαμπος Ορφανίδης, ορκίστηκε προκειμένου να αναπληρώσει την θέση που άφησε πίσω του στο συμβούλιο ο αείμνηστος περιφερειακός σύμβουλος Ανέστης Βλαχογιάννης. Ο Ανέστης Βλαχογιάννης απεβίωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ νοσούσε βαριά την περσινή χρονιά. Τιμώντας τον αείμνηστο περιφερειακό σύμβουλο, το σώμα αποφάσισε στη μνήμη του να καταθέσει ένα ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Δράμας. Η απόφαση αυτή υιοθετήθηκε από την Περιφέρεια, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κοινωνική Συμμαχία Φώτη Καραλίδη, μιας που ο αείμνηστος διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος στην συγκεκριμένη παράταξη. 


Ο κος Καραλίδης δήλωσε τα εξής: "Ο Ανέστης Βλαχογιάννης απεβίωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ήταν ένας εξαίρετος συνάδελφος ο οποίος με την παρουσία και τις αξίες του, τυγχάνοντας της γενικότερης αποδοχής, είναι το άτομο που θα μας λείψει για το υπόλοιπο της πορείας μας. Προτείνω προς το σώμα, προς τιμή του, να εγκρίνουμε ένα συμβολικό ποσό, αντί στεφάνου, το οποίο σε συνεννόηση με την οικογένεια και με τον σεβασμιότατο Δράμας, να κατατεθεί ένα ποσό στη μνήμη του, σε κάποιο ίδρυμα της Δράμας".


Η ανταπόκριση της Περιφέρειας, δια στόματος περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, ήταν θετική και είχε ως εξής: "Ο Ανέστης είχε μία σημαντική διαδρομή στην αυτοδιοίκηση. Πολλά χρόνια υπηρέτησε τον πρώτο, και τώρα τελευταία τον δεύτερο βαθμό. Είναι απώλεια για όλους μας. Συμφωνώ με την πρόταση Καραλίδη, πρέπει να δούμε τα τεχνικά μόνο του ζητήματος. Κυρία Κοσμίδου να επιληφθείτε του θέματος. Θα καταθέσουμε σε ίδρυμα, στη μνήμη του, ένα ποσό της τάξεως των χιλίων ευρώ".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, για να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει περιοχή και πως μπορεί να αξιοποιηθεί κυρίως το λιμάνι, ώστε να δημιουργηθεί ένα διαμ