ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΠΘ ΚΑΙ ΤΕΙ ΑΜ-Θ

Τμήματα Μηχανικών Ορυκτού Πλούτου, Φυσικής και Χημείας θα φέρει η συνένωση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ Καβάλας
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Οι προτάσεις εκ μέρους της διοίκησης του Πανεπιστημίου για την μετά συνένωση εποχή

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τμήματα Μηχανικών Ορυκτού Πλούτου, Φυσικής και Χημείας θα φέρει η συνένωση, εφόσον υλοποιηθεί, μεταξύ Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Το θέμα της συνένωσης βρίσκεται ακόμα στον "αέρα" με τον πρυτανεύοντα του ΔΠΘ Σταύρο Τουλουπίδη να ενημερώνει τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη το περασμένο Σάββατο 10 Ιανουαρίου στην Κομοτηνής πως από πλευράς ΔΠΘ δεν υπάρχει κάποιος που δεν θέλει τη συγχώνευση με το ΤΕΙ. Μάλιστα σημείωσε για το θέμα πως κατά την συνομιλία του με τον υπουργό Παιδείας ο τελευταίος άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για τη συνέχεια του διαλόγου, παράλληλα όμως με αυτόν που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

"Το είδα θετικό έστω και έτσι, γιατί ο κος Γαβρόγλου παραδέχτηκε στην συζήτησή μας ότι γεωγραφικά το ΤΕΙ ΑΜ-Θ ανήκει στην περιφέρειά μας" εκτίμησε ο ίδιος. Όσο για τη σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή στην Αθήνα των ΤΕΙ ΑΜ-Θ, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, και του Διεθνούς Πανεπιστημίου υπό τον γ.γ. του υπουργείου κ. Αγγελόπουλο, ο κ. Τουλουπίδης είπε πως «δεν τα βρήκαν». Όσον αφορά τις αλλαγές που θα επιφέρει μία ενδεχόμενη συνένωση μεταξύ ΔΠΘ και ΤΕΙ ΑΜ-Θ ο κος Τουλουπίδης είπε "οι φοιτητές θα είναι περίπου ίδιοι και τα τμήματα θα είναι λιγότερα, γιατί θα καταργηθούν τα υπάρχοντα και θα ενσωματωθούν μέσα στα καινούργια τμήματα, εφόσον γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας από το υπουργείο".

Τα τμήματα του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, όπως έκανε γνωστό ο κος Τουλουπίδης, εφόσον προχωρήσει η συνένωση με το ΔΠΘ, θα αποδυναμωθούν σταδιακά και θα σταματήσουν να δίνουν τα πτυχία που έδιναν μέχρι σήμερα. Μία εκ των προτάσεων της συγκλήτου του πανεπιστημίου είναι να υπάρξει Τμήμα Μηχανικών Ορυκτού Πλούτου, Τμήμα Φυσικής και Τμήμα Χημείας. "Οι καθηγητές του ΤΕΙ θα απορροφηθούν εκεί" πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τους σημερινούς σπουδαστές του ΤΕΙ ΑΜ-Θ θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των σπουδών τους κανονικά.

"Μετά το πέρας μίας τετραετίας οι σχολές αυτές δεν θα υπάρχουν, θα υπάρχουν όμως οι αντίστοιχες του Ορυκτού Πλούτου, της Φυσικής και της Χημείας". Ερωτώμενος σχετικά ο κος Τουλουπίδης διευκρίνισε ότι η έδρα των παραπάνω προτεινόμενων τμημάτων θα συνεχίσει να είναι η πόλη της Καβάλας.  
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Προηγήθηκε η διασπορά κινητών τηλεφώνων, βουλευτών και υπουργών,  που κατά την άποψη  κάποιων ένθερμων,  προφανώς οπαδών της σκληρής γραμμής για το θέμα των Σκοπίων, στοχοποιήθηκαν ως υπαίτιοι και επιρρεπείς