ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 24 Ιουνίου, 2017 - 11:00
ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΑΜΒΑΚΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Θρακικά Εκκοκκιστήρια: Κοντά στον παραγωγό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θρακικά Εκκοκκιστήρια
βαμβακοκαλλιέργεια
Ανάπτυξη
Καινοτομία

Οι συνεργαζόμενοι παραγωγοί κερδίζουν σε χρηματοοικονομικά εργαλεία, προστιθέμενη αξία στο βαμβάκι, αύξηση παραγωγής-μείωση κόστους, βελτίωση ποιότητας και ασφάλειας προϊόντος

Ηλίας Κουρούδης: "Είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις"

"Δεν μας αρκεί μόνο η αξιοπιστία στις πληρωμές. Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις", είπε ο Ηλίας Κουρούδης, σε εκδήλωση της Θρακικά Εκκοκιστήρια ΑΕ, αφιερωμένη στη σχέση της εταιρίας με τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της. Ο κ. Κουρούδης, το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Χρήστος και Εύη, παρουσίασε τους τρόπους στήριξης των βαμβακοπαραγωγών, για τη σοδειά 2017-18, δίνοντας έμφαση στα πλεονεκτήματα συνεργασίας με την εταιρεία και στα θετικά στοιχεία που συνεπάγεται το brand name Thrakika Ekkokistiria SA. 


Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός από τον υπεύθυνο πωλήσεων, και ο διευθυντής Σταμάτης Κουρούδης, η ασφαλιστική ελίτ των Αλέξανδρο Σαλαγκούδη - Έφη Κοκορέλη - Ισμήνη Βαρσάνη της Interamerican, ο υπεύθυνος πωλήσεων Β. Ελλάδος της Gaia Επιχειρείν Ηλίας Παπανικολάου, και αρκετοί παραγωγοί που συνεργάζονται με τα Θρακικά Εκκοκιστήρια και εμπιστεύονται τον κόπο τους σε αντάξια "χέρια". 


Η παρουσία της Interamerican και της Gaia Επιχειρείν είχαν ιδιάζουσα σημασία, καθώς σε συνεργασία με την πρώτη τα Θρακικά Εκκοκιστήρια παρέχουν την -πρωτοποριακή για τα δεδομένα της Ελλάδας- επιπρόσθετης στον ΕΛΓΑ ασφάλισης, ενώ με τη δεύτερη εφαρμόζουν την γεωργία ακριβείας για πρώτη φορά στο βαμβάκι στην Ελλάδα, η οποία έχει ως τελικό στόχο την αύξηση της παραγωγής αλλά τη μείωση του κόστους της, καθώς στη Gaia γνωρίζουν από οικονομία στην πρακτική της εφαρμογή.


Ύστερα από μια ενδελεχή συζήτηση των παραγωγών με τους υπεύθυνους της  Interamerican, κατά την οποία διευκρινίστηκε πως η ασφάλιση αφορά στο ποσοστό που δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ, καθώς ο τελευταίος - δημόσιος φορέας δε μπορεί να παρακαμφθεί λόγω νομοθεσίας, ο Ηλίας Κουρούδης μίλησε αναλυτικά για τα πεπραγμένα και στάθηκε στο τι μέλλει γενέσθαι σε καινοτομία και παραγωγή.


Αρχικά, μίλησε για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία, όπως η συνεργασία με τις τράπεζες  Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, ενώ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στη χρηματοδότηση των παραγωγών με διαφάνεια στις τιμές και συνεργασία με καταστήματα της επιλογής τους.. Στο παραπάνω πλαίσιο ανέλυσε και τη δυνατότητα οι παραγωγοί να "κλείνουν" τιμές, ακόμη και για 18 μήνες, στο χρηματιστήριο, και με αυτό τον τρόπο να πετυχαίνουν τιμές ακόμη και 5 λεπτά υψηλότερες! 


Στη συνέχεια, στάθηκε στις διαρκείς ενέργειες που δίνουν στο βαμβάκι προστιθέμενη αξία και, ιδίως στο νέο πρόγραμμα Fibermax – CSF που αναμένεται φέτος να "τρέξει" για Τρίτη χρονιά. "Το πρόγραμμα δεν το κάνουμε ...για τα μάτια του κόσμου, αλλά προκειμένου να έχουμε ένα ακόμη καλύτερο προϊόν και να πετυχαίνετε ακόμη μεγαλύτερες τιμές", είπε ο Ηλίας Κουρούδης. 


Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημασία αξιολόγησης ποικιλιών βαμβακιού και σε μια ακόμη πρωτοπορία, αυτή της πληρωμής βάσει απόδοσης. "Κάνουμε εκκόκκιση για λογαριασμό των παραγωγών, με την εγγύηση του ονόματος της εταιρίας. Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό, που πλησιάζει τον τρόπο λειτουργίας στις ΗΠΑ. Πολύ απλά, δεν πληρώνεστε για το σύσπορο αλλά για το εκκοκκισμένο βαμβάκι". 


Ένα ακόμη σημείο της ομιλίας του, αφορούσε τους τρόπους με τους οποίους επιτυγχάνεται συγχρόνως η αύξηση της παραγωγής, η βελτίωση της ποιότητας και η μείωση του κόστους. Βασικό στοιχείο για τους ανθρώπους της εταιρίας αποτελεί η έρευνα και σε αυτό το πλαίσιο αναπτύσσεται συνεργασία με τη Gaia Επιχειρείν και τη Bayer, και αναπτύσσονται τα προγράμματα "Βύσσος", "Ανταγωνιστικότητα βαμβακιού" και "TCBL". 


Κι επειδή εν έτει 2017 η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των παραγωγών, η τελευταία καινοτομία έχει να κάνει με διαδικτυακή εφαρμογή που προσφέρει στον παραγωγό πλήρη εποπτεία της παραγωγής, με εύχρηστο μενού, ακόμη και προς όσους δεν είναι τόσο "δυνατοι" στο διαδίκτυο.


Θρακικά Εκκοκιστήρια Α.Ε. | 4ο χλμ Κομοτηνής - Ξάνθης | 69100, Κομοτηνή | Τηλ. 2531025035 | email: info@thrakika.gr

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού