ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΠΘ

«Θέσπις Δημητρίου» ονομάζεται πλέον το ανατομείο της Ιατρικής Σχολής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ιατρική ΔΠΘ
ονοματοδοσία
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Σεμνή, αλλά με σημαντικές παρουσίες η τελετή της ονοματοδοσίας 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το όνομα του αποθανόντος καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Θέσπιδος Δημητρίου φέρει πλέον το Ανατομείο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου στην Αλεξανδρούπολη. 


Ο Θέσπις Δημητρίου που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο να οργανώσει το Ανατομία της Ιατρικής Σχολής, πράγμα που του αναγνώρισαν όλοι όσοι απηύθυναν χαιρετισμό από το βήμα της εκδήλωσης. Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της τελετής ανήκει τρόπον τινά στην καθηγήτρια της Ιατρικής κα Αλίκη Φίσκα, ενώ στο χώρο βρέθηκαν πολλοί φίλοι του εκλιπόντος για να τιμήσουν τη μνήμη του σε αυτή τη μεταθανάτια τιμή που του απένειμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αίθουσα ανατομίας που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή Δραγάνα, είναι η τρίτη στη σειρά καθώς μέχρι να δημιουργηθεί αυτή η μόνιμη, το ανατομείο της Ιατρικής είχε στεγαστεί σε άλλες και μάλιστα σε αίθουσες που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσαν να επιτελέσουν αυτό το σκοπό, εκτός από τον εκλιπόντα καθηγητή Θέσπι Δημητρίου.

Στην τελετή παρέστη και η  κόρη του Μαρία, η οποία είναι διδάκτωρ της Ιατρικής του ΔΠΘ, ενώ αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι το Ανατομείο δεν υπολείπεται σε τίποτα από τα Ανατομία των άλλων Σχολών Ιατρικής, ενώ όπως επισημάνθηκε η Ανατομία είναι από τα σημαντικότερα μαθήματα της ιατρικής επιστήμης και ως εκ τούτου πρέπει να διδάσκεται σε σύγχρονες αίθουσες. 


Την πινακίδα με το όνομα του Θέσπιδος Δημητρίου στην είσοδο της αίθουσας τοποθέτησε συμβολικά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ κος Μιχάλης Πιτιακούδης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε στο χαιρετισμό του, το γεγονός ότι ο εκλιπών ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ξεκάθαρα κερδίζει στα σημεία,  στην επικοινωνία και δημιουργεί μεγαλύτερη δυναμική συσπείρωσης, με την παρουσία σημαντικών στελεχών από όλους τους νομούς,  στην πρώτη επίσημη παρουσίαση, ομιλία, αλλά και την