ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Θέμα συζήτησης στις τάξεις των εργαζομένων η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Δωρεά
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Μαρίνα Αποστολίδου: Χαιρετίζω την ιδιωτική πρωτοβουλία από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει το νέο νοσοκομείο

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τριάντα χρόνια υπηρετεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και ουκ ολίγες φορές άκουσε από τα στόματα υπουργών Υγείας ακόμα και πρωθυπουργών να εξαγγέλλουν τη δημιουργία νέου νοσοκομείου, που ουδέποτε έγινε. Στο άκουσμα της είδησης για δωρεά χρημάτων εκ μέρους του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για πρώτη φορά, μπορεί να πει με ότι "μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει το νοσοκομείο". 


Την Μαρίνα Αποστολίδου μέλος του συλλόγου εργαζομένων την συναντήσαμε στην πορεία υγειονομικών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαζί με την συνάδελφό της Αγλαΐα Γαλαζούδη και άλλους εργαζομένους του Σισμανόγλειου. Της ζητήσαμε να σχολιάσει αυτό που πλέον συζητούν όλοι στην Κομοτηνή, μηδέ εξαιρουμένων και των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο, δηλαδή την κατασκευή του νέου νοσοκομείου. Είναι η δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που έγινε γνωστή και αφορά την κατασκευή ενός νέου νοσοκομείου.


"Χαιρετίζω την ιδιωτική πρωτοβουλία από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μόνο έτσι θα μπορούσε να γίνει το νοσοκομείο, οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να τα βρουν και σε αυτό. Εγώ είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και έχω ακούσει πάρα πολλές φορές για το νέο νοσοκομείο. Θεωρώ ότι τώρα είναι σίγουρο ότι θα γίνει, γιατί θα είναι υπό την επίβλεψη του ιδρύματος και όχι του δημοσίου και αυτό με χαροποιεί πάρα πολύ. Θεωρώ ότι θα το κάνουν πολύ γρήγορα, γιατί οι άνθρωποι έχουν αποδείξει με τις δωρεές που κάνουν ότι όντως και το εννοούν και το πραγματοποιούν και εμμένουν να γίνει έτσι όπως πρέπει να γίνει".


Η πολύχρονη εμπειρία της κας Αποστολίδου λέει ότι "χρειαζόμαστε ένα καινούργιο νοσοκομείο, ό,τι καλύτερο σαν ξενοδοχειακή υποδομή. Θα ήταν πάρα πολύ ωραίο και για αυτούς που νοσηλεύουμε και για εμάς εκεί που δουλεύουμε". Όμως δεν παρέλειψε να εκθέσει τον προβληματισμό της θέτοντας ένα καίριο ερώτημα, "ωραία τα καινούργια νοσοκομεία, ωραία που γίνονται καινούργια, όμως θα έχει το ανάλογο προσωπικό; Το νέο νοσοκομείο θα είναι μεγαλύτερων διαστάσεων από το σημερινό, οπότε θα υπάρχει το ανάλογο προσωπικό να τρέχει εκεί μέσα και να εξυπηρετεί τον κόσμο; Γιατί δυστυχώς τα ντουβάρια δεν κάνουν τα νοσοκομεία, το έμψυχο προσωπικό το κάνει".


Το ερώτημά της μείζον και καλό θα είναι να απαντηθεί πριν το νέο κτίριο λάβει την τελική του μορφή. Γιατί καλά τα κτίρια, όμως καλύτεροι οι εργαζόμενοι που θα τα στελεχώσουν. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει