ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΟΙ ΚΩΝΟΙ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΡΛΑΝΔΙΚΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

Τα "σταθερά" εμπόδια δεν κάνουν δουλειά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ιρλανδικές διαβάσεις
Κυκλοφορία

Πολλές φορές οι οδηγοί απειθαρχούν στις σημάνσεις της τροχαίας ή η σήμανση που γίνεται συνήθως με κώνους δεν επαρκεί

Διονύσης Βοργιάς

Κλειστές παρέμειναν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου στη Ροδόπη αρκετές ιρλανδικές διαβάσεις, λόγω των κατά τόπους βροχοπτώσεων που κατέστησαν τη διέλευση οχημάτων από αυτές επικίνδυνη.


Έτσι, διεκόπη η κυκλοφορίας στις ισόπεδες / ιρλανδικού τύπου διαβάσεις, ποταμού Αγίας Μαρίνας Ιμέρου – Αετοκορυφής – Λοφαρίου  – Βένας – Μωσαϊκού – Ηφαίστου – Σκαλώματος – Δοκού – Μεσοχωρίου, ενώ επίσης διεκόπη η κυκλοφορία επ' αόριστον στην Επαρχιακή Οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου λόγω της γνωστής καθίζησης του οδοστρώματος.


Εμείς βρεθήκαμε στην ιρλανδική διάβαση Ηφαίστου, εκεί όπου είχε πρώτα επέμβει η Τροχαία Κομοτηνής τοποθετώντας από τη μία πλευρά έναν κώνο και από την άλλη πλευρά ένα σταθερό εμπόδιο. Παρόλα αυτά, ο δυνατός αέρας συνετέλεσε ώστε ο κώνος να βγάλει "φτερά" με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην είναι σίγουροι αν ο δρόμος είναι κλειστός ή όχι. Από την άλλη πλευρά, στην σύντομη παραμονή μας στο σημείο, οχήματα σκέφτηκαν να περάσουν από το πλάι το σταθερό εμπόδιο, αλλά κατόπιν προτροπής μας γύρισαν από την άλλη.


Είναι εμφανές ότι ναι μεν η επέμβαση της τροχαίας είναι πάντα άμεση, κλείνοντας τις ιρλανδικές διαβάσεις που έχουν "φουσκώσει", παρόλα αυτά χρειάζονται πιο βαριά και σταθερά εμπόδια, ώστε αφενός να μην φεύγουν κι αφετέρου οι απείθαρχοι οδηγοί να μην μπορούν να περάσουν γύρω-γύρω. Φυσικά από θέσης τους και οι οδηγοί καλούνται να πειθαρχούν στη σήμανση και να μην πιστεύουν ότι οι οδηγικές τους ικανότητες είναι υπεράνω σήμανσης. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα