ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 8 Μαρτίου, 2017 - 11:00
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ

Τα αδέρφια που μαγεύουν με την ποντιακή λύρα ξανά στην Κομοτηνή

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συναυλία
Κομοτηνή
Πλατεία Ειρήνης
Ελευθέρια
Ματθαίος Τσαχουρίδης
Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Σε δωρεάν συναυλία στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης 2017 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ματθαίος & Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, τα αδέρφια που μαγεύουν με την ποντιακή λύρα, ξανά στην Κομοτηνή. Η παρουσία τους στα φετινά Ελευθέρια Θράκης θεωρείται σχεδόν βέβαιη, με την διοργανώτρια αρχή, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, να έχει ήδη κάνει τη σχετική συνεννόηση με τους δύο καλλιτέχνες. Η αρχή των Ελευθερίων προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, με την ημερομηνία έναρξης να βρίσκεται μεταξύ 2 και 3 Μαΐου. Βέβαια το πρόγραμμα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, αφού οι τελικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν σε επόμενο χρόνο. Όσο για την παρουσία των αδερφών Τσαχουρίδη αυτή αναμένεται να γίνει την πρώτη εβδομάδα των εκδηλώσεων. Η συναυλία θα είναι δωρεάν για όλον τον κόσμο της πόλης μας και γι' αυτό θα δοθεί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. 


Μόνο θετικές εντυπώσεις είχε αφήσει η προηγούμενη εμφάνιση των αδερφών Τσαχουρίδη στην Κομοτηνή. Η συναυλία τους είχε δοθεί τον Ιούνιο του 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Κατέθεσαν «ψυχή και σώμα», και δεν είχαν αφήσει κανέναν απογοητευμένο από εκείνη την εμφάνισή τους,  οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Από τη Δύση στην Ανατολή, ένα ταξίδι μελωδιών σε όλο τον κόσμο και μια συνεύρεση πολιτισμού και σύγχρονης εξέλιξης, με τον Κωνσταντίνο να εντυπωσιάζει με τη μελωδική του φωνή και τον Ματθαίο  να εναλλάσσει λύρα, μπουζούκι, αραβικό ούτι, λαούτο και αφγανικό ρεμπάμπ με μεγάλη δεξιοτεχνία. 


Το δίδυμο ως εκφραστές της ποντιακής παράδοσης αναμένεται να προσφέρουν μία ξεχωριστή βραδιά στα φετινά Ελευθέρια 2017. Σίγουρα αυτή είναι μία καλή επιλογή εκ μέρους των διοργανωτών. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μπορεί η κυβέρνηση Σύριζα  να επιχαίρετε ότι κατάφερε να νομοθετήσει με τέτοιο τρόπο,  ώστε να μην κοπούν οι συντάξεις,  αλλά η διαδικασία  του επανυπολογισμού  που επεξεργάζονται  εδώ και πολλούς μήνες,  φα