ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΔΡΩΝ

Συντήρηση πρασίνου και πρόληψη ατυχημάτων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δέντρο
Υπηρεσία Πρασίνου
Δήμος Κομοτηνής

Απομακρύνονται επικίνδυνα και γερασμένα δένδρα και κλαδιά σε γειτονιές του Δήμου Κομοτηνής
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Δένδρα και κλαδιά επικίνδυνα και γερασμένα αφορά η επιχείρηση πρασίνου που εξελίσσεται από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κομοτηνής αυτές τις μέρες στην πόλη μας. Μέσω εργολαβίας, καθώς ο Δήμος δε διαθέτει γερανοφόρο όχημα για τα ψηλά δένδρα, εκτελούνται οι απαιτούμενες εργασίες για λόγους συντήρησης πρασίνου και πρόληψης (κίνδυνος ατυχήματος από σπάσιμο των ξερών κλαδιών ή πτώση ολόκληρων γερασμένων, αρρωστημένων  δέντρων).

Σκοπός του κλαδέματος είναι η ενδυνάμωση του δέντρου, το καθάρισμα της κόμης από νεκρά, ασθενή, σπασμένα και τραυματισμένα μέρη ή χαμηλά κλαδιά που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για ανθρώπους, οχήματα και κτίρια.


Με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος που διέθετε καλάθι και εξειδικευμένου προσωπικού, χειριστή του ανυψωτικού μηχανήματος και εργατών, εργασίες εκτελέστηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου πρωί στο πάρκο Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή και ενδεχομένως θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες στο ίδιο σημείο. Αντίστοιχες εργασίες θα εκτελεστούν σε δένδρα που βρίσκονται σε αύλειους χώρους  σχολείων, στην πλατεία Εμπορίου, στο πάρκο Αγίας Παρασκευής, στην περιοχή της λαϊκής αγοράς και αλλού. 


 Οι κορμοί των δένδρων που κόβονται τεμαχίζονται σε κομμάτια και μαζί με τα κλαδιά μεταφέρονται με όχημα σε σημείο που έχει υποδείξει ο Δήμος. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν από δύο  ημέρες άρχισε να ειδοποιεί τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, αλλά και τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια,  ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, προκειμένου να τους ανακοινώσει