ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ

Συνεργασία του ΔΠΘ με το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Καζάν της Ρωσίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύμφωνο
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Πανεπιστήμιο Καζάν

Στην Κομοτηνή αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών

Στην Κομοτηνή και την αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου διοίκησης του Δ.Π.Θ. βρέθηκε χθες Τρίτη 26/09 αντιπροσωπεία ενός εκ των μεγαλυτέρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ρωσίας. Ο λόγος για το Κρατικού Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών του Καζάν, το οποίο υπέγραψε Σύμφωνο Πολιτιστικής και Επιστημονικής συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης 


Αναφερόμενος στη συνεργασία, ο πρύτανης του ΔΠΘ, Σταύρος Τουλουπίδης εξήρε τη σημασία του συμφώνου, υπογραμμίζοντας ότι η υπογραφή του θα ανοίξει και δρόμους χρηματοδότησης διαφόρων προγραμμάτων.


"Σήμερα έχουμε τη χαρά και την τιμή να υπογράψουμε ένα ειδικό μνημόνιο συνεργασίας, πέρα από το ειδικό πρόγραμμα Erasmus, που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την επαφή των φοιτητών, των διδασκόντων και των ερευνητών του δικού μας πανεπιστημίου με το πανεπιστήμιο Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών του Καζάν και θα ενισχύσει τις πολιτιστικές επαφές μεταξύ τους, αλλά και θα ανοίξει δρόμους συνεργασίας σε κοινά σχέδια χρηματοδοτούμενα από διεθνείς οργανισμούς και ευρωπαϊκά προγράμματα" είπε χαρακτηριστικά ο κος Τουλουπίδης. 


Η επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, ενώ είχε ετοιμάσει μία σύντομη παρουσίαση του πανεπιστημίου του Καζάν εξηγώντας και την γεωγραφική του θέση: "Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, έχουμε μία μικρή παρουσίαση για να πάρετε μία ιδέα των δραστηριοτήτων μας. Η Ρωσία είναι το ομοσπονδιακό κράτος, που μέσα σε αυτό υπάρχουν διάφορες περιοχές. Η επαρχία του Ταταρστάν βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, στις όχθες του Βόλγα και σε απόσταση 800 χιλιομέτρων από τη Μόσχα". 


Το Καζάν είναι πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, η οποία αποτελεί μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το Κρατικό Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής και Πολιτικών Μηχανικών του Καζάν ιδρύθηκε το 1930 και είναι ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Είναι ένα εξειδικευμένο Πανεπιστήμιο του οποίου η έρευνα στοχεύει στην υποστήριξη της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι προτάσεις και λύσεις που έχουν αναπτυχθεί από το ακαδημαϊκό προσωπικό του και τα ερευνητικά κέντρα του εφαρμόζονται σε όλη τη Ρωσία.  


"Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της συνεργασίας που θα αναπτυχθεί αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επωφελή και για τα δύο Πανεπιστήμια αλλά και για τις περιφέρειές τους" αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΔΠΘ ενόψει της υπογραφής του συμφώνου. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις  και τους προβληματισμούς τους οι σύμβουλοι,  μετά την απόφαση του δημάρχου να μην θέσει εκ  νέου υποψηφιότητα  στις επόμενες εκλογές και αφού ξεπέρασαν  το πρώτο σοκ,  πολλοί